Problem z Galantem! |
Autor |
Wiadomość |
FourKce
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2013, 14:32
|
|
|
deejay napisał/a: | FourKce napisał/a: | A co jeśli prąd nie dochodzi ? |
Uszkodzona instalacja, lub korozja połączeń przy akumulatorze lub na karoserii auta . |
Myślę, że całkiem możliwe bo z tego co tam zaglądałem to okablowanie w tym aucie raczej jest w opłakanym stanie..
[ Dodano: 02-06-2013, 14:33 ]
radek79 napisał/a: | może elektrowłącznik padł, jak przekręcasz kluczykiem to słychać takie stuknięcie |
Kiedy przekręcam kluczyk na start, występuje taki charakterystyczny dźwięk i "gra" on tak długo aż nie przekręcę spowrotem na on. |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 02-06-2013, 14:37
|
|
|
FourKce napisał/a: | może elektrowłącznik padł, jak przekręcasz kluczykiem to słychać takie stuknięcie
Kiedy przekręcam kluczyk na start, występuje taki charakterystyczny dźwięk i "gra" on tak długo aż nie przekręcę spowrotem na on. | może zwyczajnie zaśniedziały klemy i nie łączą, słychać taki terkot czy jak by coś się szybko kręciło |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
FourKce
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2013, 14:45
|
|
|
radek79 napisał/a: | FourKce napisał/a: | może elektrowłącznik padł, jak przekręcasz kluczykiem to słychać takie stuknięcie
Kiedy przekręcam kluczyk na start, występuje taki charakterystyczny dźwięk i "gra" on tak długo aż nie przekręcę spowrotem na on. | może zwyczajnie zaśniedziały klemy i nie łączą, słychać taki terkot czy jak by coś się szybko kręciło |
Kurdę ciężko mi to opisać słowami, dźwięk jest jednostajny nie przyspiesza czy zwalnia (że tak powiem) Chodzi o klemy z akusia ? |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 02-06-2013, 14:49
|
|
|
FourKce napisał/a: | Chodzi o klemy z akusia ? |
Cytat: | Chodzi o klemy z akusia ? |
tak
jak możesz to nagraj filmik np. telefonem i wrzuć na you tube |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
FourKce
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2013, 15:10
|
|
|
radek79 napisał/a: | FourKce napisał/a: | Chodzi o klemy z akusia ? |
Cytat: | Chodzi o klemy z akusia ? |
tak
jak możesz to nagraj filmik np. telefonem i wrzuć na you tube |
Dobra, ale taką możliwość będę miał dopiero wieczorem. Rozchodzi Ci się o to czy klemy nie są brudne/zardzewiałe ? Bo jeśli o to to już je raz czyściłem. |
|
|
|
 |
|