| 

Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

| 

| 

|  Ogłoszenie  | 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.  Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki

Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta. 
 | 

Zamknięty przez: Serek 05-02-2007, 18:55		 | 

Coś tam wiem... | 

| Autor | 
      Wiadomość | 

Artoos [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 05-02-2007, 18:15   Coś tam wiem...
                               | 

| 

| 

Witajcie.

Mam pewną wiedzę o audi, zrobiłem kilka wzmacniaczy, killka kolumn, nagłośniłem kilka pokoi i samochodów...

Ciekawe rzeczy ludzie piszą i ciekawie mówią, ale ja postaram się to podsumować.

1. Radioodtwarzacz - kwestia gustu, rzecz nie najważniejsza. Polecam Nakamichi, z tańszych Panasonic, JVC.

2. Głośniki pod samo radio proponuję nie większe niż 13 cm (dla mnie najlepiej odpowiadają współosiowe Mac Audio (tanio i dobrze) lub Hertz.

3.Przy większych głośnikach nieodzowny jest wzmacniacz. Moc podana na reklamie nie jest adekwatna do prawdziwej mocy, najlepiej sobie zerknąć jaki ma bezpiecznik i już wszystko wiemy... Tak na marginesie, najlepszy radio/wzmacniacz bez przetwornicy uzyska 22-25 W!!!

4 Sony to dziadostwo (wybaczcie, ale hasło "Niech cię usłyszą" to by było na tyle co sobą prezentuje...) biorąc pod uwgę cena/to co sobą prezentuje.

5.Subwufer i tylne głośniki proponuję puścić w mono i to w sygnale zinwertowanym co do przodu, ale w zgodnej fazie.

6. Warto się zastanowić nad potężnym/powerżrącym subem... Proponuję wstrząsoroby Monacora (160 zł. moc 30 W wystarczy najtańszy wzmacniacz) pod przednimi siedzeniami i w bagażniku  mały subik np Hertz 165 (obudowa z 20litra w zupełności starczy)

7. Nie nawidzę tytanowych kopółek...

8. Wygłuszenie - bardzo ważna rzecz.

9.Jak ktoś daje więcej za głośniki niż 300 zł. za komplet i słucha z nich mp3, to nie ma co z nim rozmawiać.

10. Jak ktoś daje za całe nagłośnienie więcej niż 5000 zł. to też nie ma co z nim rozmawiać.

11. Audiomaniaków można podzielić na tych: "Niech Cię usłyszą" dla tych proponuje sprzęt Sony plus sub Alfarda lub odpowiednio drożej, i na tych co poprostu lubią fajną muzę w dobrze dobranym audio.

Ja w drugim wozie (z może trzecim?) miałem nagłosśnienie Infinity z radiem Omrona i dawało to tragiczny (choć mocny) bas. Normalnie u takiego maniaka basu jak ja użytkowałem go uciętego na 00...) | 

| 

| 

| 

| 

mitutoyo [Usunięty]		  

| 

Wysłany: 05-02-2007, 18:43   
                               | 

| 

| 

| Witam, masz może i troche racji i nawet sie z Toba zgadzam ale trochę brakuje mi pointy w Twojej wypowiedzi.Pozdrawiam! | 

| 

| 

| 

| 

Serek  		  

Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD 
                  Kraj/Country: Polska 
                  Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław 
                         | 

Wysłany: 05-02-2007, 18:54   
                               | 

| 

| 

| Zamykam temat ze względu na brak związku z czym kolwiek. | 

| 

| 

| 

| 

| 

|