Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydłużenie gwarancji - czy warto
Autor Wiadomość
Gosha 
Nowy Forumowicz

Auto: OutlanderII 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2012, 17:27   Wydłużenie gwarancji - czy warto

Witam
mój misiek kończy niedługo 3 latka, jest możliwość do 35 m-ca wydłużyć o 1 rok lub 2 lata gwarancję. Na rok na outlandera jest to 3.090,-, na dwa lata ok 4.300 (nie pamiętam dokładnie).
Pytanie, czy warto, bo dochodzą wtedy na pewno dodatkowe koszty obowiązkowych przeglądów gwarancyjnych...
Co psuje się w trzylatkach, co mogłaby objąć ta gwarancja...
Jakie są Wasze sugestie? EGR mam wymieniony, kiwający się fotel kierowcy też :) i chyba nic więcej...

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 20-08-2012, 19:20   

To raczej nie gwarancja tylko ubezpieczenie kosztów naprawy. Poczytaj Ogólne Warunki Ubezpieczenia. Często jest tam tyle wykluczeń, że szkoda na to pieniędzy.

Gosha 
Nowy Forumowicz

Auto: OutlanderII 2.0 DID
Wysłany: 20-08-2012, 19:36   

Nie wzięłam tego folderu, bo chciałam się najpierw podpytać, ale właśnie nie ubezpieczenie tylko wyraźnie powiedzieli, że gwarancja producenta...
Jak będę miała po drodze to jeszcze raz podpytam

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 20-08-2012, 23:48   

Gosha, to faktycznie jest ubezpieczenie. Rozmawiałem o tym w ubiegłym tygodniu w Grafix-ie. Wygląda na to, że "ubezpieczeniem" vel przedłużoną gwarancję ,objęte są te same elementy co w gwarancji MMC, na dodatkowe max 2 lata lub 300 Kkm. Na broszurce odfajkowane były min. elementy zawieszenia, sprzęgło, silnik i pare innych. Wszystkie naprawy muszą odbywać się w ASO na orginalnych podzespołach. Naprawy w zagranicznych ASO tez wchodzą w grę, lecz najpierw należy pokryć koszty z własnej kieszeni a następnie ubiegać się o ich zwrot w Polsce.
Najbardziej kalkuluje się przedłużać przy nowym aucie, ale gdyby ta opcja była dostępna jeszcze 19 m-cy temu, zanim minęła gwarancja mego Lancera, to może bym się zdecydował. Z tego co czytuję w waszym dziale, to posiadacze DID mają więcej zabawy ze swoimi potworkami niż benzyniarze :mrgreen: .
Więcej info możecie uzyskać u Pani Agnieszki Groman http://mitsubishi-grafix.pl/o-firmie

po.miras 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.6 Invite
Wysłany: 02-06-2013, 19:53   

Ostatnio też dostałem propozycję przedłużenia gwarancji. Zastanawiam się czy warto.
Później okaże się że tego nie obejmuje, coś innego tak ale *. Najważniejszy jest ten drobny druczek na końcu :)
Z drugiej zaś strony, przecież to japoński samochód więc co się może zepsuć ?
Tylko lać paliwko i śmigać :D

marrok 
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Wysłany: 02-06-2013, 20:56   

po.miras napisał/a:
Ostatnio też dostałem propozycję przedłużenia gwarancji. Zastanawiam się czy warto.
Później okaże się że tego nie obejmuje, coś innego tak ale *. Najważniejszy jest ten drobny druczek na końcu :)
Tylko lać paliwko i śmigać :D

A nie będzie najprościej jak weźmiesz warunki, zapoznasz się z nimi i zobaczysz czy warto czy nie? inaczej nie wiesz co gwarancja obejmuje i czy warto...
Póki samochody projektować będą działy księgowości a nie inżynierii auta będą się psuć :wink:

Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-06-2013, 08:40   

po.miras napisał/a:
poczytaj uważnie forum to się dowiesz - wszystko może się zepsuć, np. skrzynia biegów, sprzęgło, hamulce, zawieszenie,...... Jeśli jest to pełna gwarancja producenta - jak mam w Superbie wykupione dodatkowe dwa lata - to jak najbardziej warto. Jeśli to ubezpieczenie kosztów napraw - to w większości przypadków można sobie odpuścić. Lista wyłączeń z reguły jest tak długa, że zostają usterki drzwi bez zawiasów i zamków ;)
marrok napisał/a:
Póki samochody projektować będą działy księgowości a nie inżynierii auta będą się psuć
to przecież tak nie jest - samochody projektują inżynierowie, a później księgowi ich tylko troszeczkę poprawiają ;) pozostawienie w O3 układu hamulcowego z O2 to wręcz sabotaż ;) Ciekawe jaki kolor styropianu zastosowali?

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Auto: Outlander II
Wysłany: 03-06-2013, 09:37   

rezon napisał/a:
Póki samochody projektować będą działy księgowości a nie inżynierii auta będą się psuć

A może nie tyle księgowi co zarząd doszedł do wniosku że po kiego robić samochód na 20 lat przecież jak się będzie sypał kupisz nowy, proste i logiczne !

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-06-2013, 12:46   

borsak1, chyba coś pokręciłeś przy cytowaniu ;) nic takiego nie pisałem, a tylko cytowałem, co nie zmienia faktu, że ogólnie się z tym zgadzam. Ale księgowi nie tylko patrzą na awaryjność, ale i na bieżące zmniejszanie kosztów - zmiana mat tłumiących w O2 na styropian biały, a w glonojadach szary :) .

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 04-06-2013, 09:04   

@rezon

zgadza sie pomyłka z cytowaniem, no to super ja mam szary nie pobrudzi się tak szybko :)

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 04-06-2013, 16:59   

Ja uważam że w Mitsu nie jest tak żle ,u mnie zero napraw przy 105tyś u kolegów podobnie same pochwały .Jeżeli chodzi o serwis to podobnie jest w innych markach .warto to przeczytać. http://moto.onet.pl/porad...-oszukuje/nb67n

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 05-06-2013, 08:34   

@lexus

ja zgodze się z Tobą, co do serwisu nie wiem nie korzystam póki co zmieniam olej leje wache i jadę do przodu no czasem też do tyłu. No jedynie zmiana klocków z przodu przy 50k i to tylko z tego powodu że sam je usmażyłem.

Odpowiedz do tematu