|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
grzanie swiec po odpaleniu 2,8 |
Autor |
Wiadomość |
profesjonal
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 95 2,8 long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2013, 20:52 grzanie swiec po odpaleniu 2,8
|
|
|
Witam mam problem z grzaniem swiec ,przed odpaleniem 3 sekundy słyszalne 'pyk' i pali na dotyk nawet przy -30 ale ostatnio,odpala jak zawsze tylko ze po odpaleniu ,nawet na cieplym silniku podczas pracy zalacza sie grzanie swiec i trwa roznie nawet pare minut co rozladowywuje mi akumulator bo jezdzac czasem krotkie odcinki nie zdaza mi sie zaloczyc poprawne ladowanie czyli min.14v.Podejrzewam problem albo w czujniku temperatury albo przekaznika tylko ktory i gdzie ich szukac? |
|
|
|
 |
mak721
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II Long 2.8 TD 95'
|
Wysłany: 09-06-2013, 19:52
|
|
|
Może masz zluzowany kabel przy module ( przed kierowcą pod maską, to coś co robi pyk ) , albo zluzowany lub naderwany kabel przy listwie dzielącej prąd na świece. W naszym było to wszystko, więc zamontowaliśmy nowiutki kabel. Planujemy jeszcze doprodukować nową listwę, bo stara ma już ewidentnie dość. Nam taki zabieg pomógł i |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-06-2013, 07:16
|
|
|
albo uszkodzony czujnik temperatury silnika lub moduł sterujący. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|