|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1,9Did Wymiana rozrzadu |
Autor |
Wiadomość |
battle85
Forumowicz
Auto: Mitsu Carisma 1,9DID (115km)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2013, 09:03 Carisma 1,9Did Wymiana rozrzadu
|
|
|
Posiadam Carisme z 2003r(160k km)z silnikiem 1,9Did 115km.Czeka mnie na dniach wymiana rozrzadu chcialem sie dowiedziec jakie polecacie a jakich warto unikac.Wybor jest duzy. 2 drozsze SKF i BOSH za 480zl lub tanszy z paskiem Continentala Napinacz RUVILLE i pompa jakiejs inne nazwy.Czy warto dolozyc te 150zl do drozszego zestawu?Czy na tanszym tez polatam.Czy to prawda ze duzo podrobek bosha wyszlo na rynek i lepiej teraz tego unikac?i ostatnie pytanie jakie sa czasy i km wymiany rozradu w tym aucie? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 14-06-2013, 10:09
|
|
|
Spokojnie pasek Conti i rolka Ruville wystarczy. Takie zestawy były polecane przez "forumowego dostawcę" Japaneze.
Interwał wymiany rozrządu to 90 tys. km lub 5 lat dla oryginału. Dla zamiennika zaleca się 60 tys. km. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 14-06-2013, 16:35
|
|
|
Zalecenie zaleceniami jak kupisz markowe części to pohula ci 90 k km. (gates wzmacniany i rolki ina Ruville pakuje czasem ina do zestawu )
Z ciekwaości podam że ostatnio wymieniałem pasek w renault 1,4 16v u pierwszego właściciela od nowosci 10 lat miał nastukane 190k km nigdy nie wymieniany a zdecydował się na wymiane bo coś piszczalo niestety łozysko oporowe na sprzęgle czyli podwójna praca |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-06-2013, 21:24
|
|
|
Pasek Dayco, rolki Koyo/INA, pompa wody Hepu/Aisin |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|