Eclipse G1 92r. red classic:) |
Autor |
Wiadomość |
pawel.wkk
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse G1 4G63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2013, 21:20 Eclipse G1 92r. red classic:)
|
|
|
Witam wszystkich, forum przeglądam już jakiś czas, teraz postanowiłem pokazać swój samochód.
Eclipse G1 zawsze był wozem, który bardzo mi się podobał, ma dla mnie "to coś", od kilku lat myślałem, czy go nie kupić. No i w końcu jest;) Do tej pory przejechałem nim niecałe 3tys. km i jest po prostu fantastyczny, właśnie tego szukałem.
Jest to mój drugi samochód, na co dzień jeżdżę Astrą G Caravan, której poświęciłem sporo serca i uwagi.
Plany odnośnie Eclipse - przede wszystkim ogarnąć wszystkie niedociągnięcia, jest kilka drobiazgów typu krzywo podnosząca się szyba kierowcy. Z większych rzeczy - chłodnica oleju lekko cieknie, w najbliższym tygodniu będzie wymiana.
W dalszej kolejności jakieś koło z epoki + 35mm w dół.
Zdjęcia z dzisiaj robione telefonem, niebawem więcej:)
A to mój dotychczasowy wóz, który z powodu Eclipsa miałem sprzedawać, ale jednak nie mam serca więc zostaje:
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 16-06-2013, 21:34
|
|
|
łądny kliper. motor 4g63? ile nalatane? lakier orginał ? sam sprowadzałeś ? |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
pawel.wkk
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 16-06-2013, 21:43
|
|
|
Dokładnie tak, 6-boltowy 4g63. Lakier całkowicie oryginalny, zachowały się jeszcze te białe naklejki wewnątrz błotników, na klapie i we wnękach drzwi. Ma to swoje plusy, wóz jest faktycznie bezwypadkowy, natomiast na masce są odpryski od kamyków.
Przelot licznikowy 149tys., jestem w stanie w to nawet uwierzyć. Samochód sprowadzony przez handlarza, stąd wiadomo, że do przebiegu dystans wskazany;) |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 16-06-2013, 22:54
|
|
|
pawel.wkk napisał/a: | Lakier całkowicie oryginalny, zachowały się jeszcze te białe naklejki wewnątrz błotników, na klapie i we wnękach drzwi. Ma to swoje plusy, wóz jest faktycznie bezwypadkowy, natomiast na masce są odpryski od kamyków. | już mi się podoba pilnować tylko rudej i wóz będzie cieszył. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
pawel.wkk
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 16-06-2013, 22:57
|
|
|
Po ogarnięciu chłodnicy oleju jadę do lakiernika, zdejmiemy progi, spojler, błotniki i zderzaki, obecnie widzę 2 miejsca, gdzie ruda lekko wychodzi (np. spod lewego lusterka) Chce go w całości zabezpieczyć antykorozyjnie.
Myślę, że źle u mnie mieć nie będzie;) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-06-2013, 07:28
|
|
|
pawel.wkk napisał/a: | na co dzień jeżdżę Astrą G Caravan | jesteś grabarzem?
pawel.wkk napisał/a: | Zdjęcia z dzisiaj robione telefonem | bardzo dobra jakość jak na kalkulator
pawel.wkk napisał/a: | Lakier całkowicie oryginalny | khmmm khmmm - jakby to powiedzieć - to musiał cały czas stać w garażu.... niestety czerwone z tych lat miały to do siebie, że klar schodził jak łuszczyca, więc naprawdę ciężko w to uwierzyć
dorzucając niezaprzeczalny fakt, że 99% Eclipse było mniej lub bardziej uderzone, to chyba się już domyślasz
ps. fajna sztuka - co prawda mi się najbardziej podobają 2G, ale te podnoszone światełka mają coś w sobie |
|
|
|
 |
pawel.wkk
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 17-06-2013, 08:49
|
|
|
Niestety nie jest czarna, srebrnych nie biorą;) Opel tak właśnie nazywał kombi...;)
Wbrew temu co widać na zdjęciach lakier nie jest idealny, tak jak pisałem są odpryski głównie od kamieni i dwa małe odparzenia na błotniku. Miernik + struktura wskazują, że faktycznie nie był lakierowany, mnie też przekonują plomby DSM na wszystkich elementach. No ale oczywiście ręki uciąć sobie nie dam, że jest 100% oryginał.
Podobno samochód nie jeździł zimą, dodatkowo poprzedni właściciel porządnie zabezpieczył nadkola.
Szukałem samochodu w możliwie najlepszym stanie, który będzie dobrą bazą do "odpicowania", stąd też cena wyższa niż większości G1 z tego rocznika, ale sądzę, że warto było zapłacić. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 17-06-2013, 11:49
|
|
|
Mój też ma naklejki DSM a nie malowany był tylko dach Ale skoro miernik pokazuje Ci jedną warstwę to pewnie tak jest |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 17-06-2013, 13:57
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | dorzucając niezaprzeczalny fakt, że 99% Eclipse było mniej lub bardziej uderzone, to chyba się już domyślasz |
mam nieco inne zdanie w tym temacie, wydaje mi sie ze troszke eclipsów 1G w Niemcowni było autami weekendowymi i łatwiej wyrwac sztuke w kolekcjonerskim stanie niz w innych modelach mitsu. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 17-06-2013, 15:20
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | niestety czerwone z tych lat miały to do siebie, że klar schodził jak łuszczyca, więc naprawdę ciężko w to uwierzyć |
Czerwone były zwykłe jednowarstwowe, bez klaru
Jedynie matowiały, ale to efekt odwracalny
Jak ktoś na zwykły akryl poleciał bezbarwnym to efekt łuszczycy gwarantowany. |
|
|
|
 |
pawel.wkk
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 17-06-2013, 20:24
|
|
|
Zgodnie z zapowiedzią więcej fot w lepszej jakości:
 |
|
|
|
 |
custom
Forumowicz

Auto: superb 3.6 285 km 408 Nm
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Cze 2011 Posty: 272 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-06-2013, 20:49
|
|
|
fajny
lubię takie klasyki |
|
 |
piotr_bb
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi 3000 GT
|
|
|
|
 |
jAZZMAN
Mitsumaniak

Auto: Samochód mam czterokołowy.
|
Wysłany: 15-09-2013, 23:46
|
|
|
pawel.wkk, pochwal się jak wygląda w środku |
_________________ uɐɯzzɐɾ - ɯɐıʍɐɹpzod
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 16-09-2013, 15:14
|
|
|
Witamy na forum..pochwal sie swoja bryką i zawitaj wreszcie na jakiś warszawski spocik..;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|