Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: robot
10-02-2007, 22:22
[ALL] Czym przykleic spoiler?
Autor Wiadomość
karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2007, 20:38   [ALL] Czym przykleic spoiler?

Jak w temacie.

Pisalem juz w temacie (CA0 lotka) ale tam odpowiadalem ostatni wiec moja odpowiedz powoduje edycje posta i w koncu nikt go nie zauwazy bo jest juz daleko (na 3 stronie)

kupilem w koncu upragniony spoiler, jest przykrecany na 3 srobach (ten dluuugi bez swiatla stop) ale z tego co widze to byl on tez przyklejany i dlatego pytam sie czym go przyklejac? zwykly super glue chyba nie bedzie odpowiedni?

pozdr.
Ostatnio zmieniony przez karolgt 14-10-2007, 00:50, w całości zmieniany 2 razy  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 06-02-2007, 20:54   

można na klej do szyb...
ja przyklejałem na piankową dwustronną taśmę klejącą i na śruby oczywiście też

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-02-2007, 21:18   

jak nie chcesz wiercic to tasma dwustronna czarna piankowa i klej do szyb, lub tasma dwustronna i sruby jesli wiercimy
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

karolgt 
moderator

Wysłany: 06-02-2007, 21:25   

Matejko napisał/a:
jak nie chcesz wiercic to tasma dwustronna czarna piankowa i klej do szyb, lub tasma dwustronna i sruby jesli wiercimy

jasne ze chce krecic, nie chce zeby przy ponad 100 mi urwalo spoiler i ktos za mna nim dostal, tylko z tego co widze po sladach na spoilerze to byl on czyms przyklejany, wiec chce i przykleic i przykrecic.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 06-02-2007, 21:57   

to jesli nie chcesz sie brudzic klejem do szyb i kupowac tuby (ok.25zl) to wystarczy tasma jw. juz tylko ona trzyma ze nie pusci a srubkami mocniej dociagasz
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

karolgt 
moderator

Wysłany: 06-02-2007, 22:14   

ok,no to bedzie chyba najszybsze rozwiazanie. a co do tej tasmy to mozecie podac jakis model czy cokolwiek, bo domyslam sie ze to nie pierwsza lepsza ze sklepu papierniczego.

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2007, 22:39   

Stosowaliśmy kiedyś w firmie takie taśmy. Ale niestety są drogie i trzeba by kupić całą rolkę - kilkadziesiąt metrów - za to trzyma jak niesamowicie. Orginalnie niektóre firmy kleją na takich taśmach np progi w autach.
Ale na pewno znajdziesz jakieś zamienniki.

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-02-2007, 22:46   

sklep motoryzacyjny i hasło: taśma dwustronna piankowa - powinni mieć

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 06-02-2007, 23:01   

eee najszybciej to w sklepie z lakierami - to taka tasma jak do listew bocznych - dobierz odpowiednia szerokosc :)
Lexus IS220D
Calish4nia

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2007, 23:16   

Bierz taśmę firmy 3M. Trzymają jak diabeł :twisted: Miałem w poprzednim samochodzie problem z listwą drzwi pasażera, kleiłem na różne taśmy i wszystkie odpadały po jakimś czasie, wpadła mi w końcu taśma 3M - listwa nigdy więcej nie odpadła. Jedź może do jakiegoś dużego warsztatu blacharsko-lakierniczego, może Ci sprzedadzą tyle ile będziesz chciał. :wink:

JACA_1978 
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
Wysłany: 07-02-2007, 17:45   lotka

no ja tez mam LOTKE i tylko cztery otwory do wiercenia :) (bo jest w niej stop i musze do kabla dodatkowy zrobic ) i nie jest mocowana na krawedziach tylko na gorze klapy wiec problem mam wiekszy
Wiec mam zapytanie chodzi o to jak odwzorowac otwory z lotki na blache gdzie ma byc zamocowana ??
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2007, 21:53   

ja odrysowałem na papierze, potem przykleiłem do blachy i zaznaczyłem punktakiem...
wywierciłem dziury i.... nie pasowały :D
musiałem fasolki robić :lol:

karolgt 
moderator

Wysłany: 08-02-2007, 19:30   

ok przyklejone, tzn przymocowane srubami i przyklejone jednak klejem do szyb, bo byl tanszy i tanszy:D i lepiej dostepny ;D

moj sposob:

srobka wkrecona w srodkowy otwor, dziura w colcie i juz mam srodek, potem srobka do jednego boku wkrecona, wkladam spoiler w srodkowa dziure, uderzam w bok i juz mam napunktowana dziure z jednego boku:D potem male poprawki pilnikiem bo nie pasowalo i to samo z drugiej strony (rowniez z uwzglednieniem poprawek pilnikiem) :D no i dziala, tzn siedzi chyba mocno;]

a jutro koncze robic wydech :twisted:

Matejo 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Colt CA5A
Wysłany: 03-12-2008, 17:46   

witam mam pytanie skąd wziąśc taki spojler owiewke mocowana na 3 otwory bo w moim colcie 1,8 był ale pozostały ponim jedynie dziury na górnej częsci klapy może wiecie gdzie jakis szrot ma cos takiego albo nowe gdzie można kupić pozdrówka bede wdzięczny za pomoc

(...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 17:56   

Matejo napisał/a:
witam mam pytanie skąd wziąśc taki spojler owiewke mocowana na 3 otwory
Na Allegro, choćby tu albo tu albo tu.

Odpowiedz do tematu