|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odłączenie światła stopu |
Autor |
Wiadomość |
daniel0011
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GLX + LPG 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Lut 2013 Posty: 48 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 18-06-2013, 10:22 Odłączenie światła stopu
|
|
|
Wie ktoś, może jak odłączyć światło stop w spojlerze (gdzie ono jest podpiete), ponieważ mam stop w szybie i spojlerze i nie podoba mi się to wizualnie. Dodatkowo jeszcze 2 klosze swieciły jako stop w tylnych lampach, chociaż w lampach, były po 2 zarówki 2-wlóknowe i odziwo to swieciło, gdzie jedna zarówka powinna byc 1 włóknowa.
Poprzedni właściciel miał chyba manie na stop
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 18-06-2013, 16:25
|
|
|
W tylnych lampach 2 żarówki dwu-włóknowe - tak chyba w każdym egzemplarzu wkładali - ja też tak mam. Tylko że świeci się tylko jedna jako STOP-u , ta wewnętrzna od strony rejestracji, bo nie jest doprowadzony prąd do drugiego włókna na listwie.
Tak wkładali, bo nie mieli jedno-włóknowych ;p
Zdejmij plastyk z klapy to będziesz widział jak idzie kabel i go odepniesz. |
_________________ Zobacz moje Mitsu
 |
|
|
|
 |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2013, 23:14
|
|
|
Dokładnie środkowa płaska osłona pod żarówka stopu. Śmiało ją szarpnij. Miałem podobnie. Mam stop w spojlerze. Ten oryginalny wykręciłem całkiem. Nie chciałem mieć choinki wieśniaczej. Jak sama nazwa wskazuje "dodatkowe światło stop", a nie "dodatkowe światła stopów". Kiedyś widziałem Calibre gdzieś na wsi to miał chyba ze 3 spojlery (w każdym stop) plus takie stare prostokątne przeciwmgielne tez jako stop. Ale tak to jest jak się ma mega wyścigówkę to trzeba siedmiokrotnie wskazywać, że się hamuje |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 27-06-2013, 18:55
|
|
|
jeśli cały czas świeci Ci się włókno ze stopu, to znaczy, że masz odwrotnie wsadzone żarówki. W tym zewnętrznym i wewnętrznym ma się świecić dokładnie tak samo, dopiero po naciśnięciu hamulca, jedna ma zaświecić dodatkowo włókno mocniejsze, czyli nazwijmy je STOP. Wiem, że niektórzy wkładają specjalnie odwrotnie żarówki, bo niby lepiej widać, jednak nie chce mi się tego komentować. |
|
|
|
 |
|
|