|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się |
Autor |
Wiadomość |
Grzeslaw
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2013, 16:23 Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
Witam,
od kilku miesięcy jeżdżę nowym Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI. Niestety nawigacja zawiesza się - ASO nie potrafi zdiagnozować problemu - niby wszystko jest w porządku. Czekam już kolejny miesiąc na odpowiedź od centrali - tam zwróciło się ASO z pytaniem co dalej...
Czy ktoś miał podobny problem?
Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 MIVEC CVT
|
Wysłany: 18-06-2013, 11:56 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
Grzeslaw napisał/a: | Witam,
od kilku miesięcy jeżdżę nowym Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI. Niestety nawigacja zawiesza się - ASO nie potrafi zdiagnozować problemu - niby wszystko jest w porządku. Czekam już kolejny miesiąc na odpowiedź od centrali - tam zwróciło się ASO z pytaniem co dalej...
Cześć,
Miałem ten problem, dodatkowo nie było ostrzeżeń przed zbliżaniem się do radarów/punktów poboru opłat itp.
ASO stwierdziło, że pomoże aktualizacja i wysłało całość do Clariona, ale w międzyczasie zrezygnowałem z Clariona na rzecz Phantoma (Phantom ma Automapę, do tego brzmienie audio z Clariona podłączonego do RF wołało o pomstę do nieba) więc nie mam pojęcia czy faktycznie by to pomogło.
Pozdrawiam,
Silver |
_________________ 2b || !2b |
|
|
|
 |
Grzeslaw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2013, 12:16 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
silver666 napisał/a: | Grzeslaw napisał/a: | Witam,
Cześć,
Miałem ten problem, dodatkowo nie było ostrzeżeń przed zbliżaniem się do radarów/punktów poboru opłat itp.
ASO stwierdziło, że pomoże aktualizacja i wysłało całość do Clariona, ale w międzyczasie zrezygnowałem z Clariona na rzecz Phantoma (Phantom ma Automapę, do tego brzmienie audio z Clariona podłączonego do RF wołało o pomstę do nieba) więc nie mam pojęcia czy faktycznie by to pomogło.
Pozdrawiam,
Silver |
Dziękuję za odpowiedź.
Czy to znaczy, że ASO wysyłało całe urządzenie multimedialne? Co masz na myśli pisząc, że zrezygnowałeś z Clariona? ASO zaproponowało wymianę? |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2013, 19:06 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
Grzeslaw napisał/a: |
Dziękuję za odpowiedź.
Czy to znaczy, że ASO wysyłało całe urządzenie multimedialne? Co masz na myśli pisząc, że zrezygnowałeś z Clariona? ASO zaproponowało wymianę? |
Tak, wymontowali Clariona, tymczasowo wstawili oryginalne radio które jeszcze miałem (Clarion NX501 był u mnie montowany na moje życzenie, za dopłatą, więc ori dostałem 'w spadku') i wysłali do serwisu Clariona.
Proponowali mi Blaupunkta jako tymczasowe, ale musiałbym czekać 2 dni dłużej, więc wybrałem ori.
Co do wymiany, zażyczyłem sobie zwrotu kasy i pozostawienia oryginalnego radia, stwierdzili, że to niemożliwe (bo 'samochód w leasingu') i zaproponowali wymianę na coś innego o podobnej wartości, tu padły nazwy Blaupunkt New York i Phantom 3040 (piszę o tym w innym wątku).
Phantom dzisiaj został zamontowany, jak go poustawiam i przejadę z nim kilkaset km to będę mógł powiedzieć czy zamieniłem 'siekierkę na kijek' czy też warto było
Pozdrawiam,
Silver |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 18-06-2013, 20:02
|
|
|
silver666 napisał/a: | stwierdzili, że to niemożliwe (bo 'samochód w leasingu') | co za popaprance i bawola z ciebie zrobili jedno do 2giego ma sie jak gruszka do jablka. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Grzeslaw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2013, 23:43 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
silver666 napisał/a: | Grzeslaw napisał/a: |
Dziękuję za odpowiedź.
Tak, wymontowali Clariona, tymczasowo wstawili oryginalne radio które jeszcze miałem (Clarion NX501 był u mnie montowany na moje życzenie, za dopłatą, więc ori dostałem 'w spadku') i wysłali do serwisu Clariona.
Proponowali mi Blaupunkta jako tymczasowe, ale musiałbym czekać 2 dni dłużej, więc wybrałem ori.
Co do wymiany, zażyczyłem sobie zwrotu kasy i pozostawienia oryginalnego radia, stwierdzili, że to niemożliwe (bo 'samochód w leasingu') i zaproponowali wymianę na coś innego o podobnej wartości, tu padły nazwy Blaupunkt New York i Phantom 3040 (piszę o tym w innym wątku).
Phantom dzisiaj został zamontowany, jak go poustawiam i przejadę z nim kilkaset km to będę mógł powiedzieć czy zamieniłem 'siekierkę na kijek' czy też warto było
Pozdrawiam,
Silver |
Ręce opadają... Możesz jeszcze napisać w jakim ASO działałeś? Rozumiem, że odpowiedzi z Clariona póki co nie masz? |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2013, 08:13 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
Ręce opadają... Możesz jeszcze napisać w jakim ASO działałeś? Rozumiem, że odpowiedzi z Clariona póki co nie masz? |
Uspokajając Kolegę, w żadnym z Poznańskich
Kupowałem Outka w Kaliszu i tam też był dotąd serwisowany.
Jako, że mam niezły kontakt z handlowcem w Polodym i nie chciałem nawet myśleć o kolejnym wyjeździe do Kalisza w celu montażu Phantoma, zażyczyłem sobie, żeby się dogadali z Poznaniem i ostatecznie wczoraj miałem montaż w poznańskim Car Audio System (które z tego co wiem robi wszelkie zlecenia związane z audio dla Polodego).
Odpowiedzi z Clariona nie mam i nie spodziewam się jej już (skoro od miesiąca nie mam Clariona). Ale proponuję zapytać w ASO idąc tropem mi podanym.
Pozdrawiam,
Silver |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 19-06-2013, 08:14
|
|
|
silver666 napisał/a: | Co do wymiany, zażyczyłem sobie zwrotu kasy i pozostawienia oryginalnego radia, stwierdzili, że to niemożliwe (bo 'samochód w leasingu') i zaproponowali wymianę na coś innego o podobnej wartości, tu padły nazwy Blaupunkt New York i Phantom 3040 (piszę o tym w innym wątku). | jak się to ma to Kodeksu Cywilnego? Przecież zazwyczaj w umowie leasingu jest co na temat upoważnienia do reprezentowania leasingodawcy w zakresie napraw. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Grzeslaw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2013, 08:49 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
silver666 napisał/a: | Grzeslaw napisał/a: |
Uspokajając Kolegę, w żadnym z Poznańskich
Kupowałem Outka w Kaliszu i tam też był dotąd serwisowany.
Jako, że mam niezły kontakt z handlowcem w Polodym i nie chciałem nawet myśleć o kolejnym wyjeździe do Kalisza w celu montażu Phantoma, zażyczyłem sobie, żeby się dogadali z Poznaniem i ostatecznie wczoraj miałem montaż w poznańskim Car Audio System (które z tego co wiem robi wszelkie zlecenia związane z audio dla Polodego).
Odpowiedzi z Clariona nie mam i nie spodziewam się jej już (skoro od miesiąca nie mam Clariona). Ale proponuję zapytać w ASO idąc tropem mi podanym.
Pozdrawiam,
Silver |
Też kupowałem auto w Kaliszu - jakiś pechowy ten salon.
Szczerze przyznam, że nie wiem co robić dalej. Minęły już trzy miesiące, a ja nadal nie mogę korzystać z czegoś, na co wydałem dodatkowo sporo kasy. |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2013, 11:49 Re: Outlander 2.0 MIVEC INTENSE CLARION NAVI - zawiesza się
|
|
|
Też kupowałem auto w Kaliszu - jakiś pechowy ten salon.
Szczerze przyznam, że nie wiem co robić dalej. Minęły już trzy miesiące, a ja nadal nie mogę korzystać z czegoś, na co wydałem dodatkowo sporo kasy. |
Naciskałbym na Lis-a. Samochód (jak zakładam) jest na gwarancji, jeśli serwis nie odpowiada to zapytałbym o alternatywy typu wymiana na inny egzemplarz/model lub zwrot dopłaty.
U mnie zgodzili się na wymianę, ale ja bywam upierdliwy jak uważam, że mam do czegoś prawo i sam proponuję rozwiązania, może to pomogło?
Pozdrawiam,
Silver |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 20-06-2013, 23:32
|
|
|
Witam
Do stacji Clarion jest specjalny upgrade oprogramowanie jest on dostepny bezproblemowo na tego typu usterke - mialem 4 tekie przypadki.
Kazdy serwis jest powinien to wykonac |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
silver666
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-06-2013, 09:04
|
|
|
tokyo napisał/a: | Witam
Do stacji Clarion jest specjalny upgrade oprogramowanie jest on dostepny bezproblemowo na tego typu usterke - mialem 4 tekie przypadki.
Cześć,
Dzięki, ciekawa informacja, której z serwisu nie uświadczyłem. A szkoda, może inaczej by się z nimi rozmawiało.
Na razie widzę, że ten salon ma problemy z posprzedażową komunikacją z klientem i w dodatku z komunikacją wewnętrzną (to drugie stwierdzenie to konkluzja z mojej wczorajszej rozmowy tel. z handlowcem który mnie obsługuje)
Pozdrawiam,
Silver |
|
|
|
 |
Grzeslaw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2013, 15:19
|
|
|
silver666 napisał/a: | tokyo napisał/a: | Witam
Cześć,
Dzięki, ciekawa informacja, której z serwisu nie uświadczyłem. A szkoda, może inaczej by się z nimi rozmawiało.
Na razie widzę, że ten salon ma problemy z posprzedażową komunikacją z klientem i w dodatku z komunikacją wewnętrzną (to drugie stwierdzenie to konkluzja z mojej wczorajszej rozmowy tel. z handlowcem który mnie obsługuje)
Pozdrawiam,
Silver |
Witajcie ponownie,
ASO w Poznaniu zrobiło mi jakiś upgrade, ale bez efektu. Z resztką cierpliwości czekam na odpowiedź od Clariona (tam ASO zwróciło się z pytaniem co dalej).
Myślę, czy nie podjechać jeszcze do jakiegoś innego ASO w międzyczasie. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 25-06-2013, 16:58
|
|
|
Witam
Moze byc jeszcze uszkodzona karta pamieci navi ( bo to jakies g...no). Sugeruje podjechac do innego ASO o tymczasowa podmiane karty SD lub zasugerowac.
UWAGA: mapa/licencja Clariona przypisana jest do nr karty pamieci.
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
marioIII
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
|
Wysłany: 26-06-2013, 13:24 nie dziala nawigacja
|
|
|
Witam mam ten sam problem no może nie identyczny bo u mnie nawigacja wogóle nie działa nie odpala wcale ekran startowy nawigacji od razu wyskakuje error. Autko ma 8 miesięcy na gwarancji Ma fabrycznie dorzucony clarion 501... auto kupilem w katowicach w salonie Japan Motors przed upływem miesiąca zrobiłem sobie upgrade ze strony clariona i navitrax oprogramowania i map wszystko zgodnie z instrukcją i tak śmiagało mi to aż do kwietnia 2013. Po czym nawigacja przestała odpalać całkowicie, wogóle po kliknięciu na ekran wyboru urządzeń nie pojawia się już menu powitalne nawigacji, poza tym często zawiesza się kamera i inne pozycje typu wskażnik sily glosu nie znikający z ekranu. Do chwili obecnej zaliczyłem 3 wizyty w ASO Katowice bez efektu...... najpierw mieli je wymienic na nowe, potem naprawic, potem znow naprawic z pomoca telefoniczna warszawy.... No i Nie naprawili
ps. sorry za literowki mam chwilowy problem z klawiatura. |
_________________ były chyba wszystkie renówki a od 2012 out II lift teraz dołączył do niego OUT III lift 2.0 benz aut.4x4 |
|
|
|
 |
|
|