Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Kłopot z Autoalarmem i problem z radiem
Autor Wiadomość
Yaris2709 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-06-2013, 21:22   [Cari 1.6] Kłopot z Autoalarmem i problem z radiem

Od pewnego czasu , moja Carisam '99 ma problem z autoalarmem, załącza się bez potrzeby. (pewnie jakiś czujnik, tyko który?), Dodatkowo, nie wiem, czy to ma związek, ale nie widzę na wyświetlaczu radia, nie działają też przyciski radia poza power. Raz na jakiś czas włączy się dobrze, ale poza tym nie mam możliwości ustawienia radia. Co mogę sprawdzić i gdzie?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 22-06-2013, 23:56   

Jak otworzysz drzwi kierowcy to zapala się światełko w kabinie ? (zakładając że je masz włączone).

Yaris2709 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-06-2013, 10:03   

Nie wiem, bo jest uszkodzony przełącznik i mam wyłączone, ale jak otwieram klapę bagażnika to tm się świeci światło.

przemi3010 
Nowy Forumowicz
przemo

Wysłany: 23-06-2013, 11:14   

Alarm załącza ci się na postoju czy podczas jazdy, jak podczas jazdy to szukałbym szukał w syrenie (zwieranie wilgoć lub zalanie), jeśli podczas postoju to szukałbym tak jak kolega cns80 wspomniał w czujnikach otwarcia drzwi lub tym takim „module” do którego idą przewody z takich jakby czujników (nie wiem jak się to dokładnie nazywa takie u mnie są takie dwa jakby czujniki hałasu), ten moduł powinien być nad skrzynką bezpieczników wewnątrz auta.

Odnośnie tych czujników otwarcia drzwi to: jak całkiem nie wychwytują otwarcia drzwi to nie ma to wpływu. Problem jest jak zamkniesz drzwi kontrolka otwarcia drzwi ci się nie świeci, a po chwili zaczyna świecić mimo że drzwi są zamknięte to może powodować włączenie się alarmu.

Yaris2709 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-06-2013, 20:13   

Alarm włącza podczas postoju i to nie zawsze, najpierw myślałęm, że jak lekko uchylę przednie okna, że to dlatego, więc uchylałem tylne okna. Na początku to dziłało, ale teraz to już nawet jak jest wszystko pozamykane to i tak wyje.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 25-06-2013, 07:56   

Yaris2709 napisał/a:
Nie wiem, bo jest uszkodzony przełącznik i mam wyłączone, ale jak otwieram klapę bagażnika to tm się świeci światło.
Jak masz uszkodzoną krańcówkę w drzwiach kierowcy to alarm nie widzi że drzwi zostały otwarte i po 40 sekundach realizuje funkcję autouzbrajania mimo że ty siedzisz w środku. I wtedy zawsze będzie wył. Krańcówki powinny być sprawne (wszystkie, a najbardziej ta w drzwiach kierowcy) do poprawnego działania alarmu.

Odpowiedz do tematu