|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gasnie podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
Mikebambo
Forumowicz Mikebambo

Auto: galant 97 2.5l
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-06-2013, 20:48 Gasnie podczas jazdy
|
|
|
Witajcie
Galant, 97 2,5v6 automat
Wczoraj wymienialem akumulator,ale pominalem po tym zabiegu regulacji wolnych obrotow. Po Prostu, rano odpalilem samochod i pojechalem do pracy. Problem pojawil sie taki, ze gasl mi na skrzyzowaniach, ale dopiero pod koniec mojej podrozy (czyli po dluzszej jezdzie ). Chyba glownie przy hamowaniu. Pomyslalem, ze problem pojawil sie po resecie komputera. Po powrocie z pracy zabralem sie szybko za programowanie i dwa razy zgasl zaraz przy uruchomieniu. Na szczescie za trzecim razem odpalil i zgodnie z instrukcja ustabilizowalem prace silnika. Na razie problem sie nie pojawil,ale nie jezdzilem daleko. Czy mam sie czym martwic ? Czy cos innego moze byc przyczyna ?
Z gory dziekuje za odpowiedz |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-06-2013, 22:15
|
|
|
Mikebambo napisał/a: | Czy cos innego moze byc przyczyna ? | Zawsze może być, ale zapewne to przez akumulator. Mikebambo napisał/a: | Na razie problem sie nie pojawil | Żeby było tak jak ma być to odłącz klemę ujemną na kilka minut, podłącz i daj mu popracować min. 10 minut na biegu jałowym. Po tym nie będzie gasł. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 23-06-2013, 22:17
|
|
|
Ja bym szukał "lewego" powietrza które wpada z pominięciem MAF. Nie masz u siebie zainstalowanego gazu? |
|
|
|
 |
Mikebambo
Forumowicz Mikebambo

Auto: galant 97 2.5l
|
Wysłany: 24-06-2013, 18:10
|
|
|
Poki co zastosowalem metode BigTomala http://forum.mitsumaniaki...p=607690#607690 i jestem zadowolony, poniewaz na razie nic sie nie dzieje W najblizszym czasie jeszcze krokowca wyczyszcze dla pewnosci. Elektryku, moj galant jest w gazie Co zauwazylem na lpg, obroty czasami lekko faluja, ale obwiniam wlasnie silniczek krokowy Dzieki chlopaki za pomoc ! |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 24-06-2013, 18:34
|
|
|
Mikebambo napisał/a: | moj galant jest w gazie | To sprawdź jeszcze czy takie awaryjne ujście powietrza na wypadek wybuchu gazu w kolektorze dolotowym nie przepuszcza powietrza. Powinna być taka gumowa "klapka" albo coś podobnego, co lubi sparcieć i przepuszczać powietrze. |
|
|
|
 |
|
|