Przesunięty przez: robot 05-02-2007, 23:48 |
tylne hamulce- problemy-regeneracje czy wymiana |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-02-2007, 15:09
|
|
|
Kaszajamy kosztuja ok. 50 zl a Ferodo ok. 80 zl (ceny do C52 u Japaneze) - jak dla mnie mala roznica (szczegolnie, ze mam juz Kasze i hamuja srednio, a o Ferodo opinie sa zgola inne). |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-02-2007, 15:19
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Kaszajamy kosztuja ok. 50 zl a Ferodo ok. 80 zl (ceny do C52 u Japaneze) - jak dla mnie mala roznica (szczegolnie, ze mam juz Kasze i hamuja srednio, a o Ferodo opinie sa zgola inne). | Widzę, że myślimy tak samo (kilka pln więcej i spokój), ale czy kolega Bastek myśli tak samo? Nie wiem... |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 23:59
|
|
|
Kurde czuje sie ja owieczka w stadzie wilków hihi , zamówiłem już te klocki wraz z filtrem paliwa w takim zaprzyjaźnionym sklepiku, mówili, że smigaja własnie na tych klockach i sa ok, mieli kilka rodzaji nawet jeszcze tańsze, ale wziąłem te jakoś........... nie chciałem zawracać gitary na forum
Jeśli będą piszczały to je wyrzuce i tyle, ciekawe jakie mam obecnie klocki, jakiej firmy? w sklepie mieli klocki takich firm: akebono, premium, first, jurid , ciekawe , które miałem kupić? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-02-2007, 09:10
|
|
|
kaszajama wlasnie jako nieliczne tanie klocki nie piszcza - dlatego tez je tymczasowo zalozylem w Colcie; hamuja gorzej niz syf Sutgaz, ktory byl wczesniej, ale przynajmniej nie piszcza
pojezdzisz i zamowisz Ferodo u Japaneze , albo Lucas |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2007, 12:50
|
|
|
Pewnie tak przy okazji orientujecie się ile kosztuje kompletny set do wymiany rorządu u japaneze do mojego autka?
P.S. Krzyżak wysłałem maila do Kiepuczki z zapytaniem o ten olej do skrzynki i nie mam feed backu moż jest inny kontakt za ocean:) |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2007, 22:07
|
|
|
Ja za swoj z wymiana zapłaciłem 260zl |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2007, 22:21
|
|
|
Michał pytam, bo będę chciał zamówić w sklepie i nie chce strzelić znów gafy jak z klockami, chociaż jak założę to będę pewny!
Jakiej firmy rozrząd zakupić?
[ Dodano: 04-02-2007, 22:22 ]
p.s. cały czas słyszę Japaneze, ale jak wysyłam maila lub na gg zapytanie o daną część nie uzyskuje odpowiedzi, więc kupuję w zaprzyjaźnionym sklepiku i tyle |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-02-2007, 22:51
|
|
|
Cytat: | p.s. cały czas słyszę Japaneze, ale jak wysyłam maila lub na gg zapytanie o daną część nie uzyskuje odpowiedzi |
Dzwoń bezpośrednio - żadnych pw, sms-ów. Chłopak zapracowany na smierć i nie ma czasu czytać. Dzwoń aż się dodzwonisz. |
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 07-02-2007, 21:07
|
|
|
ok, pomiajjac sprawy klockow i producentow tarcz, chce kupic jakies zaciski, czy mocowania zaciskow z innych modeli dla hamulcy tylnich beda podobne? jest szansa kupic brembo od evo i oczywiscie kupie do tego odpowiednia tarcze na 4ry dziury...tylko to nieszczesne mocowanie dla hamulca.... jesli nie evo to jakie inne jeszcze mitsu mlodsze wiekiem od mojego gala bedzie mialo z tylu takie samo mocowanie, BEBNY odpadaja. |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-02-2007, 22:28
|
|
|
TommiCrazy, z tego co pamietam to tylko przód mógł pasować z innego modelu (np. 3000 Gt) ponieważ galant VR4 posiadał takowe. Natomiast tył pozostał chyba seryjny. Patrząc na katalog EBC jestem tego nawet pewien. E39A i E33A tył ma ten sam.
Moze pozostaje drutmod? |
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 07-02-2007, 23:33
|
|
|
tak wiem ze ma takie same, ale ja mysle o zakupie jakiegos zestawu z auta mlodszego, moze rozstaw srub mocujacych zostal ten sam, mam przednie hamulce od vr4 ale apetyt juz mam na cos czterotloczkowego bo na ebaju mozna takowe kupic APracing albo Brembo w calkiem dobrej cenie, ale najwazniejsze dlamnie teraz to zrobic tyl, bo mam go kompletnie juz spierniczonego |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-02-2007, 00:16
|
|
|
TommiCrazy daj znać jak zechcesz pozbyć się zestawu z VR4. Bardzo Cię proszę. Chętnie zobaczę go u siebie. Ok?
A może zrób tył na "cacy", zmień pompę hamulcową lub dołóż wspomaganie, jeżeli masz ABS to pomyśl o zmianie siły hamowania przeżucając część na tył. Mimo wszystko nadal nie wiesz jak hamuje tył kiedy jest Ok. Na razie masz a właściwie to nie masz tyłu |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-02-2007, 08:09
|
|
|
TommiCrazy, wywal ABS jak tego jeszcze nie zrobiłeś i swapuj belkę z bębnami..... naprawdę inna jazda - rękaw brzytwa, hamowanie jest i nic się nie zapieka.
A co do przodów - złe wieści: NIE kupisz adapterów zacisków z homologacją uliczną - każa wydumka z blachy lub zakup adapterów wiąże się z ryzykiem utraty dowodu rejestracyjnego, nie mówiąc o groźbie problemów z niedoliczonym mocowaniem.
Rozstaw śrub mocujących jest niestety różny między Galem E3, E5, EA (EA do końca 98 mają taki jak E5) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
|