|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
koła wałka SOHC 2.5v6 luz ? |
Autor |
Wiadomość |
D1VenO
Forumowicz

Auto: galant avance, civic, delsol
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 341 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-07-2013, 14:00 koła wałka SOHC 2.5v6 luz ?
|
|
|
Słuchajta panowie, dziś rano kurier przytargał mi głowice z odnawiania. między innymi zdjęte były koła zębate z wałków. I wszystko było by ok gdyby nie to że jedno koło było niedokręcone, ku mojemu zdziwieniu śruba mocująca i sam element na wałku hmm nie jest w Ośce. tzn zakładam na wałek jest tam taki wypust ale samo koło może prawo lewo się kręcić a co za tym idzie po przykręceniu śruby nie mam pewności czy koło jest w osi ;/
O so tu chozi ? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-07-2013, 15:51
|
|
|
Nie wiem ossochozi, przecież koło ma wyfrezowane gniazdo na wałek i jedno co przychodzi mi do głowy, to możliwe, że jest przykręcone obrócone o 180 st. Daj fotki koła z obu stron |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
D1VenO
Forumowicz

|
Wysłany: 08-07-2013, 13:19
|
|
|
miałeś racje, wałek ma luz bo nie było aparatu na głowicy i wpadł im głęboko i odwrócili koło bo poprawnie nie chciało im pasować |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-07-2013, 14:27
|
|
|
D1VenO, łoboze...... Jak to tacy fachofffcy, ciekawe co jeszcze zrobili po swojemu, bo poprawnie nie chciało pasować |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
D1VenO
Forumowicz

|
Wysłany: 09-07-2013, 10:58
|
|
|
na szczęście nic więcej, jak firma się rozrasta to zatrudnia ludzi a tu wiadomo loteria. Dali młodemu do skręcenia koła to sobie poradził jak umiał lol
ehhhh życie. |
|
|
|
 |
|
|