|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Relingi |
Autor |
Wiadomość |
PERLATOR
Forumowicz
Auto: GRANDIS 2.0 BSY 159 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2013, 22:32 Relingi
|
|
|
Witam. Zastanawiam się nad kupnem relingow do mojego Grandka. Domyślam się że będę musiał wywiercić dziury w dachu do zamontowania. Czy ktoś przeprowadzał już taką operację ? |
|
|
|
 |
ORZECH
Nowy Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 07-07-2013, 00:59 Re: Relingi
|
|
|
PERLATOR napisał/a: | Witam. Zastanawiam się nad kupnem relingow do mojego Grandka. Domyślam się że będę musiał wywiercić dziury w dachu do zamontowania. Czy ktoś przeprowadzał już taką operację ? |
oczywiście, tylko na rynku wtórnym ciężko osiągalne są relingi oryginalne tj te co montowane były fabrycznie, a nowe w salonie to nawet nie pytaj - ok 10 tys - ja po roku upolowałem fabryczne ale też słono zapłaciłem a grandek o niebo lepiej się prezentuje. Dziury w dachu, skrócenie listw dachowych bo tylko zostaje ten odcinek listw wzdłuż szyby czołowej, no i rozebranie wnętrza od połowy wzwyż z podsufitką oraz dodatkowo wywiercenie otworów we wzmocnieniu dachowym tak aby przykręcić przednią część relingu do dachu - ta operacja jest trochę wymagająca oczywiście nie dla blacharza tylko dla przeciętnego użytkownika.
Powodzenia w zakupie |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 07-07-2013, 08:28
|
|
|
Należy też dodać że do fabrycznych relingów pasuje bagażnik tylko z Aso za 800 pln. |
|
|
|
 |
|
|