|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Plyty DVD |
Autor |
Wiadomość |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2007, 18:50 Plyty DVD
|
|
|
Czolem chlopaki!
Tak sobie pomyslalem, ze moze Wy bedziecie wiedziec w czym lezy problem.
Zamowione zostalo filmowanie slubu/wesela w dosc dobrym studio filmowym w Szczecinie "Kadr" no i w koncu oddali gotowy material na 2 plytach DVD. Sek w tym, ze odtwarzacze: Manta Emperor2 wogole ich nie czyta, DTS tylko do 20 min, Kobe daje rade, ale spora czesc to znieksztalcony obraz - pixelujacy, przycinajacy sie i takie historie, Sony ok i na komputer tez ok. Dlaczego nie moge obejzec na kazdym tych plyt Dodam, ze inne plyty (i to duzo bardziej porysowane, bo te omawiane to sa nowki) czytaja czy to nagrywane w domu czy gdzie indzej, czy oryginaly.
Poza tym czy moge reklemowac te plyty jesli u nich w studio na odtwarzaczu dzialaja? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 07-02-2007, 18:59
|
|
|
A zobacz czy nagralic Ci to na plytach DVD-R czy DVD+R a potem zwroc uwage czy masz jakies inne 'wypalane' plyty z tego samego standardu.
Jesli masz i dzialaja bez problemu to cos z plytami, jesli masz tylko przeciwnego rodzaju to doswiadczyles wlasnie problemu ktory siega wielu lat w tyl kiedy do kilku (trzech) producentow sprzetu uwazalo, ze oni zrobia to lepiej i kazdy produkowal odtwarzacze na 'swoj, jedyny sluszny standard nosnika'.
Rozwiazanie problemu jest banalne, kup wlasciwe plytki i zrob kopie Jestem przekonany, ze to rozwiaze Twoj problem.
ps. wiem, ze od wprowadzenia nosnikow DVD na rynek minelo w cholere lat (chyba 8 ) ale nadal problemy tego typu sa codziennoscia. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 07-02-2007, 19:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 07-02-2007, 19:04
|
|
|
arekp napisał/a: | ps. wiem, ze od wprowadzenia nosnikow DVD na rynek minelo w cholere lat (chyba ale nadal problemy tego typu sa codziennoscia. |
Niestety są, mój Panasonic (dvd) też nie odtwarza filmów na "minusach" i rok temu musiałem przegrywać 5 płytek na "plusy" |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2007, 19:17
|
|
|
Hmm tylko, ze na tych plytach jest nadruk (light scribe ?) i nie jest napisane czy to sa plusy czy minusy ? |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-02-2007, 19:42
|
|
|
To sprawdź programikiem co to za płytka, chyba nawet Nero prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2007, 20:00
|
|
|
A może płyty nie są "zamknięte"? Sprawdzałeś ten trop? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 08-02-2007, 13:11
|
|
|
Ściągnij do do manty najnowszy soft z oficjalnej strony ja sie uzeram z nimi od ... a moze i dluzej bo kurde napisy mi sie wysiwetlaja tak ze widze tylko gorna krawedz wrr ; / |
|
|
|
 |
|
|