Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Może by tak wziąć przykład z młodszego brata
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2005, 21:23   Może by tak wziąć przykład z młodszego brata

Za http://www.hyundai.pl/promocje.php

W związku z rosnącymi kosztami eksploatacji samochodów, na które wpływają przede wszystkim wysokie opłaty za benzynę, Hyundai Motor Poland ogłasza nowe promocje. Od 20 września można bezpłatnie otrzymać nowoczesną instalację gazową BRC Sequent przy zakupie modelu Getz, Accent lub Elantra. Sequent jest to system sekwencyjnego, wielopunktowego wtrysku gazu płynnego LPG lub metanu w stanie gazowym. Stanowi szczyt aktualnej technologii w zakresie wtrysku paliwa w stanie lotnym do silników o zapłonie sterowanym. System Sequent prawidłowo współpracuje z systemami wtrysku benzynowego o poziomach emisji spalin Euro3 i Euro4 i nie ma znaczącego wpływu na zmniejszenie mocy silnika. Montaż instalacji odbywa się bezpłatnie, z zachowaniem 3-letniej gwarancji na samochód.
Zamiast instalacji klienci mogą wybrać upust w wysokości nawet do 4.000 zł.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2005, 21:55   

To jest bardzo dobra promocja szkoda że nie w mitsubishi :)

Czas może na Space Stara dla żony?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 20-09-2005, 22:03   

Właśnie też dzisiaj o tym przeczytałem (szukając małego auta dla siostry - Getz?).
Fajna promocja. Szkoda, że tylko w mniejszych modelach. Czyżby one paliły więcej? ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 20-09-2005, 22:11   

Rajuśku, ale dajecie się zrobić, heheh Klient zamiennie może wybarć opust w wysokości 4 000zł, a jak myślicie ile kosztuje w hurcie taka instalacja?? No niech wyjdzie 2000zł (choć podejrzewam, że sporo taniej) to jest to najdroższy montaż o jakim słyszałem (generalnie montaż ze wszystkimi strojeniami to ok 400zł) Ergo: cena samochodu jest o 4000zł wyższa i Twój problem czy zapłacisz więcej i będziesz miał gaz czy skorzystasz z "rabatu". Taniej wyjdzie wziąć rabat, wstawić gaz gdzie indziej i śmigać, a co do gwarancji - większość dealerów wszystkich marek raczej nie robi z tym problemu chyba, że instalacja jest I lub II generacji.

Pozdrawiam łowców promocji (jak to piszą na funiastych: Bogowie Marketinga ;) )

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2005, 22:31   

Jackie napisał/a:
Rajuśku, ale dajecie się zrobić, heheh Klient zamiennie może wybarć opust w wysokości 4 000zł, a jak myślicie ile kosztuje w hurcie taka instalacja?? No niech wyjdzie 2000zł (choć podejrzewam, że sporo taniej) to jest to najdroższy montaż o jakim słyszałem (generalnie montaż ze wszystkimi strojeniami to ok 400zł) Ergo: cena samochodu jest o 4000zł wyższa i Twój problem czy zapłacisz więcej i będziesz miał gaz czy skorzystasz z "rabatu". Taniej wyjdzie wziąć rabat, wstawić gaz gdzie indziej i śmigać, a co do gwarancji - większość dealerów wszystkich marek raczej nie robi z tym problemu chyba, że instalacja jest I lub II generacji.

Pozdrawiam łowców promocji (jak to piszą na funiastych: Bogowie Marketinga ;) )

Jacku, chyba przeczytałeś ten artykuł od prawej do lewej. Tu nie chodzi o to czy jest 4 tysiące, czy dwa tysiące. Chodzi o to jak hyundai wychodzi naprzeciw zapotrzebowaniu rynku. Niestety, ale po chwilowej akcji mitsu (której de facto nikt nie zauważył), wróciliśmy do punktu wyjścia. Hyundai przynajmniej miał na tyle jaj, żeby przetestować jakieś instalacje i dodawać je bez utraty gwarancji (z naciskiem na ostatnie trzy słowa).

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 20-09-2005, 22:32   

No to fakt - jak zawsze lepiej kase wziaźć. no i nie zawsze w serwisach autoryzowanych mają lepszych mechaników niz gdzie indziej :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 20-09-2005, 22:40   

Z tego co wiem Mitsu nie zaleca a wręcz zabrania montazu gazu w silniku 4G64 czyli 2,4 (nie GDI) i we wszystkich GDI. Resztę mozna gazować a nawet jakies aprobaty dla producentów i montażystów instalek dają. więc może nie jest tak do końca źle :?: Zresztą Miski też będą musiały zakładać gaz i dawać gwarancję - rynek wymusi. najwyżej z opóźnieniem ale who cares :?: i tak sie ich coraz mniej sprzedaje....

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 21-09-2005, 08:02   

mój misiek został zagazowany w serwisie mitsubishi pod koniec 1997r... ale to była holandia... moze i w polsce coś sie zmieni i zaczną montować do miśków LPI w przystepnej cenie... z tego co widziałem jest juz sporo silników mitsu w ofercie... cena jeszcze zaporowa, lecz gdyby mitsu podpisało umowe z Vialle to moze by było w miare tanio jak w toyotach

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 21-09-2005, 20:41   

U mnie jest tak, że instalacja kosztuje coś koło 3 000zł i nie ma problemu z montażem ani gwarancją, bo zakład, który świadczy usługi montażu przejmuje na siebie WSZELKIE nieprawidłowości czy defekty powstałe na skutek zasilania gazem (czego osobiście dopilnuję jakby co, bo na razie nic się stało) Nie godzę się na montaż do turbodmuchaczy, GDI i MIVEC'a reszta znakomicie znosi gaz i jakoś przez 5 latek nic się wysypało. Większość dealerów też tak postępuje tylko rzecz w tym, że trzeba dopilnować pisemnej formy o odpowiedzialności zakładu, z którym się współpracuje. Myślę, że w niedługim czasie taka forma będzie w pełni oficjalna.
Pozdrawiam

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-09-2005, 20:55   

Osobiście wolę formę w jakiej zakłada instalacje Hyundai tzn.w ASO i myślę,.ze nie jestem odosobniony w swojej opinii.Jeżeli to jednak takie proste i można jeszcze nieżle na tym zarobić to dlaczego nie robi tego Mitsu,zapewniam,że klientów byłoby dużo.Mnie nie interesuje gwarancja instalatora,ja chcę mieć gwarancję producenta tak jak w Hyundai'u.Nie sądzę,żeby instalator był tak mobilny i naprawił mi samochód w każdym zakątku Polski nie wspominając już o Europie.Pozdrawiam

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 22-09-2005, 00:33   

sla - to jest pewnie tak, że ASO naprawi a instalator (jeśli uszkodzenie wynikło z jego winy) poniesie koszta tej naprawy, w ramach umowy. Przynajmniej tak mi się wydaje :wink:

jezyk
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2005, 08:58   

Jackie napisał/a:
Rajuśku, ale dajecie się zrobić, heheh Klient zamiennie może wybarć opust w wysokości 4 000zł, a jak myślicie ile kosztuje w hurcie taka instalacja?? No niech wyjdzie 2000zł (choć podejrzewam, że sporo taniej) + generalnie montaż ze wszystkimi strojeniami to ok 400zł

Jackie to zalozysz mi taka instalacje za 2000 zl :lol: :lol: :lol:
Jesli tak to juz w przyszlym tygodniu jestem u ciebie z Miskiem i mysle ze nie bede jedyny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prawda chlopaki, ze dolaczycie??? :lol: :lol: :lol:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 22-09-2005, 09:05   

jezyk napisał/a:

Prawda chlopaki, ze dolaczycie??? :lol: :lol: :lol:
Zgłaszam się jako pierwszy.

josie napisał/a:
ASO naprawi a instalator (jeśli uszkodzenie wynikło z jego winy) poniesie koszta tej naprawy, w ramach umowy.
Już ja to widzę szczególnie w innym końcu Polski lub za granicą.

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 22-09-2005, 09:25   

jezyk napisał/a:

Jesli tak to juz w przyszlym tygodniu jestem u ciebie z Miskiem i mysle ze nie bede jedyny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakis miesiac temu bylem spytac ile bedzie kosztowala instalka I gen do gaznikowca. W kilku miejscach cena byla 1100-1200. Bylem tez wczoraj spytac i powiedzieli 1400zl i czas oczekiwania 3 tygodnie. Mowie no ładnie :o Wiec o tych 2tys to raczej zapomnijcie.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2005, 09:31   

Artii napisał/a:
jezyk napisał/a:

Jakis miesiac temu bylem spytac ile bedzie kosztowala instalka I gen do gaznikowca. W kilku miejscach cena byla 1100-1200. Bylem tez wczoraj spytac i powiedzieli 1400zl i czas oczekiwania 3 tygodnie. Mowie no ładnie :o Wiec o tych 2tys to raczej zapomnijcie.

No ale wiesz... Rzekło się publicznie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu