Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 13:11 |
Jak dorobic dodatkowy klucz do Miśka ? |
Autor |
Wiadomość |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2007, 15:12 Jak dorobic dodatkowy klucz do Miśka ?
|
|
|
Chcialem dorobic sobie dodatkowy klucz do MSS ( klucz jest z immobilizerem). Gosc w ASO powiedzial ze bedzie to kosztowac:
- 200 zl surowy klucz
- 120 zl programowanie immobilizera
a nacięcia to taniej mnie wyjdzie w punkcie dorabiania kluczy.
Czy zna ktos inna alternatywna ścieżkę? Może chociaż surowy klucz da się kupić w uczciwej cenie poza ASO ? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-02-2007, 16:41
|
|
|
krzych napisał/a: | Może chociaż surowy klucz da się kupić w uczciwej cenie poza ASO ? |
Da się u Japaneze |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
abbadona [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-02-2007, 19:53
|
|
|
krzych napisał/a: | a nacięcia to taniej mnie wyjdzie w punkcie dorabiania kluczy. |
i tam tez dorobia ci immo, koszt 150-200zl za kluczyk |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-02-2007, 00:32
|
|
|
krzych, który rocznik tego autka ?? Być może Ci pomogę. Niestety nie wszystkie IMO się da przekodować bez udziału serwisu a w KRK strasznie drą skóre Ja pracuje w punkcie dorabiania kluczy w KRK - Nowa Huta w pracy dopiero będe w poniedziałek i wtedy coś poradzimy u mnie taki klucz: drobienie + klucz + zakodowanie IMO kosztuje 145 zł ale dla MM za 100 zrobie |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 17-02-2007, 21:08
|
|
|
adaho_krak, a wiesz może jak wyglądała by sprawa w moim Miśku. Czy potrzebny jest serwis
Ja mam dodatkowo problem taki, że z immo mam tylko jeden kluczyk i to napęknięty (używam dorobionego, a tego z kodem dokładam podczas przekręcania stacyjki) |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 18-02-2007, 13:47
|
|
|
Doniu napisał/a: | adaho_krak, a wiesz może jak wyglądała by sprawa w moim Miśku. |
U Ciebie na 99% jest IMO 1 generacji ze stałym kodem i nie powinno być problemu z dorobeniem problem się zaczyna dopiero w 99 roku produkcji podejdz do dobrego punktu w swoim regionie i Ci sprawdzą
[ Dodano: 18-02-2007, 13:58 ]
Popytałem tu i tam popatrzyłem w katalog i u siebie masz IMO TEXAS 4C w Krakowie koszt takiego kluczyka z dorobieniem to 270 zł |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 229 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 18-02-2007, 20:16
|
|
|
Ja jak chodziłem z kluczykiem szczęścia spróbowałem w jakimś punkcie w markecie. Koszt chyba 120 pln. Niestety IMO nie działał (zwrot kasy). Poszedłem do innego punktu. Reakcja Pana na wiadomość,że ktoś próbował dorobić kluczyk za 120 pln była dosłownie taka: "Głupek". W drugim punkcie mi dorobił i powiedział,że to jest TEXAS i nie da sie tego dorobić na tanim chipie. Koszt kluczyka 300. |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 23:43
|
|
|
A można gdzieś taki kluczyk kupić surowy? I ile to kosztuje?
Co do ceny dorobienia to u mnie gość zarządał sobie 250zł ale to było z jakiś rok temu. Może teraz coś sie zmieniło
Ale kod faktycznie mam bo włożył w jakiś sprzęt, podobny do znalezionego w necie i wyświetlało jakieś cyfry właśnie. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 19-02-2007, 00:09
|
|
|
Doniu napisał/a: | , podobny do znalezionego w necie i wyświetlało jakieś cyfry właśnie |
dokładnie taki mam w drugim punkcie tylko pamiętajcie TEXAS'ów jest kilka, ta maszynka robi 4C ale 4D już nie zrobi |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 09:12
|
|
|
Dzięki przynajmniej teraz taki ciemny na ten temat nie będę jak mi ktoś bedzie chciał g..... wtykać
Muszę popytać przy okazji w różnych miastach może uda mi się jakąś w miarę cenę wyrwać. Na razie nie przeszkadza mi dotychczasowy sposób ale jak kto inny wsiada za kierownicę to ma problem |
|
|
|
 |
Andrzej F [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 00:05
|
|
|
W Gdyni jest od kilku dni możliwość dorobienia kluczyka - wczoraj skorzystałem z tej mozliwości i wszystko działa ok. Koszt dla miśka to jednak 300 zł, mozna otrzymać fakturę.W razie potrzeby służę dokładniejszą informacją. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 05-04-2007, 00:27
|
|
|
Panowie na rynku pojawiły się nowe maszynki do kodowania imo produkcji SILCA i JMA. Ceny kluczyków w KRK, w dawnym Geancie obecnie Realu to 240zł lub 145zł (nowy typ/stary typ) i tam jest maszynka JMA proponowałbym szukać punktu posiadającego maszynkę JMA. Klucz JMA po pierwsze, jest tańszy, a po drugie nie potrzebuje serwisu. Klucze SILCA są droższe (w w/w punkcie były po 270zł), a po drugie w systemie Silca jest potrzebna bateria do zasiania IMO. Jakby ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:31
|
|
|
Rowniez mialem pekniety w polowie...w polsce magicy tak mi robili ze az dwa tygodnie im to zajelo i cena wzrosla ze 120 do 400zl...wiec zabralem kluczyk i posdziekowalem...w irlandii w Tesko poszlem do goscia i w 10 minutek zrobil za 70 euro polscy magicy skladali mi propozycje za 30 zlotych,a mianowicie dorobic surowy klucz...wydlubac czipa i wkleic do nowego....tanie ale ryzykowne....ja nie skorzystalem |
|
|
|
 |
seba77
Mitsumaniak www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
|
Wysłany: 08-07-2007, 20:56
|
|
|
to i ja sie podepne pod temat posiadam 1 kluczyk z imo no i niestety nie mam zadnej karteczki z numerem itp. a znajac zycie 2 kluczyk jest potrzebny wiec czy jest szansa dorobienia i za ile takiego kluczyka.autko to gal z 1997 roku. |
_________________ Klub CB-Polska: Charlie Brawo 034 op Sebastian
cb-radio KPO-DX5000 +SADELTA ME-3 +ss1200
USB 26.425 AM 27.180 |
|
|
|
 |
|