|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Lampka kontrolna ECO - zielona |
Autor |
Wiadomość |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 16-07-2013, 21:15
|
|
|
Wyjedź sobie na prosty odcinek drogi dociągnij do 60 km/h i wrzuć czwóreczkę. Poturlaj się tak chwileczkę z równą prędkością i lampeczka powinna się zapalić. Jeśli takowa się nie zapali to sprawdzamy czy w ogóle śmiga na ubogo: przyspieszamy delikatnie dodając gazu, ale delikatnie powiedziałem i powinna dosyć mułowato się zbierać, po chwili deptamy w gaz i powinna "dostać lekkiego kopa". Czyli powinniśmy poczuć różnicę i dopiero wziąć się za lampkę. Jak różnicy brak to diagnostyka ECU i kopiemy co dolega. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 16-07-2013, 21:24
|
|
|
Ja nigdy takiej różnicy nie czułem, a lampka elegancko świeciła. Z resztą miałem wrażenie, że ona wcale nie odzwierciedla naprawdę trybu ubogiej mieszanki, a raczej podpowiada jak jeździć ekonomicznie. |
|
 |
lukas88lag
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2013, 12:05
|
|
|
Witam ponownie.
Jednak podjąłem się "wyzwania" zaproponowanego przez mlun i rozebrałem zegary. Rzeczywiście nic w tym trudnego i nawet ja sobie poradziłem Od razu zlokalizowałem położenie lampki odpowiedzialenj za kontrolkę "GDI Eco" i jak koledzy przypuszczali felerna okazała się być sama żaróweczka - była przepalona. Po szybkiej wizycie w motorozycajnym szarpnąłem się i na wszelki wypadek kupiłem 2 takie żaróweczki - całkowity koszt "operacji" wyniósł, aż 2zł (cena za te dwie żarówki), a radość ze świecącego "GDI Eco" nieporównywalnie większa.
Dziękuję za szybką pomoc
Łukasz |
|
|
|
 |
|
|