|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pocenie sie skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
radocha44
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2013, 09:27 pocenie sie skrzyni
|
|
|
Witam Forumowiczow.
Ostatnio mialem mozliwosc spojrzec na swojego miska z perspektywy kanalu. Zauwazylem, ze poci mi sie skrzynia biegow. Tak sie zastanawiam co o tym sadzicie. Czy pocenie sie skrzyni mozna tolerowac, bo takie zdanie tez slyszalem. Nie cieknie mi z niej, ani nie kapie bo na bialej kartce, ktora zostawilem pod skrzynia na noc nie ma ani kropli oleju. Biegi wchdza bez zgrzytu, tak jak zawsze na tym francuzkim wynalazku malo precyzyjnie olej wymieniany byl 1,5 roku temu. Jaki olej do skrzyni polecacie?
MSS 1.6 2004r. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 17-07-2013, 10:03
|
|
|
Do Twojej skrzyni wlej olej ELF NFJ 75W80.
Pozdr, pablo |
|
|
|
 |
radocha44
Nowy Forumowicz
Auto: space star
|
Wysłany: 19-07-2013, 10:01
|
|
|
Nie wytrzymałem i zajechałem do mechanika, cieknie mi z uszczelniacza półosi. Robocizna 70 zeta... bedzie trzeba zrobić :> |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 20-07-2013, 09:52
|
|
|
Od strony kierowcy:) Typowa przypadlosc, mialem tak samo, wymiana wewnetrznej oslony. U mnie juz krople się zbierały |
|
|
|
 |
|
|