Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Butla gazu pod autem...
Autor Wiadomość
ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 12:55   Butla gazu pod autem...

Witam kolegów :D mam pytanie ostatnio zastanawiam sie nad załozeniem gazu do mojego miska lancer 93r kombi 4G92, ale tu jest problem butla troche zajmuje miejsca jak by nie patrzec.... i tu moje pytanie do was: czy jest jakas mozliwosc zamontowania butli w miejscu koła zapasowego pod autem?? jak wiadomo w lancerku kombi jest ono w koszu pod autem?? za wszelkie odpowiedzi z góry dziekuje :)

Pozdrawiam ryzy

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 15:42   

Tak jest mozliwosc i nie ma z tym zadnego problemu,wiec montuj zbiornik w miejscu kola zapasowego a taki gazownicy zrobia podwieszany to samo ma moj ojciec w Peugeocie 306.

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 16:17   

w takim razie jeszcze jedno pytanie czy taka operacja znacząco podnosi koszt ??

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 16:40   

Przewaznie butla w kole doplaty jest 100zl zas butla gdzie jest kolo podwieszone to dodatkowo 50zl-100zl,wiec w sumie bedziesz musial doplacic okolo 150-200zl,zeby miec zbiornik w kole.

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 23:26   

ok wielkie dzieki za odpowiedz teraz trzeba sie wybrac do gazownika i dogadac wszystko :]

Pozdrawiam ryzy

Maryjon 
Forumowicz

Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2007, 23:37   

Koszt jest ten sam. Płacisz extra za ksztalt butli. Torusy sa droższe niż zwykłe walczaki.
Mam w MSR w miejsce koła od spodu.
Zwróć uwagę czy po montażu coś nie sterczy od spodu i nie zmniejsza prześwitu.(u mnie tak było).

Butla zajmuje miejsce, ale koło zapasowe też...
Dlatego normalny zapas zamieniłem na dojazdówkę. - i to jest minus powyższej operacji.
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991

ryzy
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2007, 20:45   

tak liczyłem sie z tym ze koło tez zajmuje miejsce wiec tez decyduje sie na dojazdówke wielkie dzieki za informacje i wskazówki :)

Pozdrawiam ryzy

juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Wysłany: 23-10-2009, 22:57   

Czy ktoś podzieli się doświadczeniami w kwesti gazu w kombi. Chodzi mi o to jaka butla - czy do bagażnika czy pod auto. Jaka pojemność butli. Czy z butlą pod autem nie ma problemów ?. Lancr Kombi bardzo mi się podoba, ale jeśli miałbym go kupić to raczej będę chciał zakładać gaz.

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 23-10-2009, 23:08   

juar_78, wszystko zalezy od osobistych preferencji i tego do czego uzywasz autka. Ja osobiscie dysponujac kombiakiem o duzej ilosci miejsca wsadzil bym wielgasna butle do bagaznika, bo lubie gdy mam duzy zasieg auta.

hallo86 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2,0 2007r kombi
Wysłany: 10-05-2011, 22:08   

a ma ktos moze doswiadczenie z lancerem kombi 2005r?? tam kolo wprawdzie jest w aucie ale pod podloga tez jest chyba troche miejsca z tego co sie orientuje...

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 11-05-2011, 12:46   

http://www.irene.pl/

polecam tą stronkę,. tam jest dość sporo aut opracowanych.

CB4W_00 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Wysłany: 08-09-2011, 22:08   

Mam butlę toroidalną STAKO w miejscu koła zapasowego o poj. 47L.
Butla ma wymiary: średnica-630mm wysokość-204mm
Gazownik stwierdził że to największa jaką można zamontować. Do zbiornika wchodzi 38L LPG i praktycznie zawsze w cyklu mieszanym robię 380km. Myślę że w trasie można zrobić więcej więc z zasięgiem nie ma tragedii.
Można pokombinować z butlą o większej średnicy tylko nie wiem czy to będzie przepisowo i bezpiecznie.

Odpowiedz do tematu