Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fani palma lub innego ustrojstwa z gps'em, sa tu jacys?
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 09:52   Fani palma lub innego ustrojstwa z gps'em, sa tu jacys?

No wlasnie, sa tu fani tego urzadzonka? Ja uzywam tomtom 6 z nowymi mapami polski i jestem zachwycony :D , mam do tych map dodatek radarow stacjonarnych, przenosnych i suszarek wiec jakby ktos chcial to moge podeslac.
Wogole jakby ktos chcial pogadac o mobilnej nawigacji to zapraszam.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2007, 11:35   

Ja uzywam FS Loox N560 z AutoMapa. Jednak z powodu planow kilku wizyt za zachodnia granica gdy pilota nie bede mial zastanawiam sie wlasnie nad TT.

Co prawda kiedys testowalem kolegi urzadzenie z zainstalowanym TT na terenie Szczecina i jakos mi nie podszedl, ale innej sensownej opcji chwilowo nie mam.

Do tego bede szukal jakiegos softu z mapa Krety, mozesz sprawdzic czy tamten rejon TT obejmuje?

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 09-02-2007, 16:46   

Hey !!

Ja używam Mio P550 + AutoMapa + IGO 2006
Moje wrażenia takie sobie . Wszystko zależy od ustawień w programie . Kiedyś wracałem z Ustki do Lublina i ustawiłem najkrótrzą możliwą drogę ( łącznie chyba z polnymi ) . Oj przewiózł mnie wtedy mój GPS !!!!!!!!!

ogólnie sprzęt jest ok !! ZA kasę jaką za niego zapłaciłem ( 1000 PLN + 50PLN karta 1GB ) jestem z niego bardzo zadowolony . Zwłaszcza większe i nieznane miasta nie są teraz żadnym problemem .
L.U.K.S. SQUAD

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2007, 18:11   

automapa ma ta przewage ze ma spore pokrycie ale mi jakos nie lezy, czasem potrafi poprowadzic w bardzo dziwny sposob.
kiedys mialem sprawe niedaleko szczecina i w jedna strone pojechalem z automapa, a z powrotem z tomtom i tak automapa poprowadzila mnie przez centra miast, natomiast tomtom dostepnymi obwodnicami. dlatego niezbyt lezy mi automapa, szczegolnie teraz po nowych mapach tt.

[ Dodano: 09-02-2007, 18:15 ]
Cytat:
Do tego bede szukal jakiegos softu z mapa Krety, mozesz sprawdzic czy tamten rejon TT obejmuje?

niestety nie mam oficjalnych map grecji, jest nieoficjalna wersja map obejmujaca praktycznie caly kontynet ale z problemem z kalibracja.
z bardziej dostepnych na naszym rynku to destinator http://www.ngi.gr/page.ph...59&categoryid=1

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 11-02-2007, 19:14   

arturro a poopowiadaj jeszcze coś o cenach co za co i po ile dałeś...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 11-02-2007, 19:35   Palmy, pockety i inne GPS-y

To napiszcie do czego można jeszcze używać palma/pocketa bo do navi to wiadomo, tylko np. w moim przypadku gdy 90% jazdy to znane trasy jakoś ciężko mi zaakceptować wydatek ok. 1,5 tys na zabawkę. Co innego gdy ktoś pracuje "w terenie" i nie wie jak do pracy dojechać ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2007, 19:50   

jch palma mozesz uzywac do wszytkiego do czego uzywasz pc'ta, oczywiscie w duzo bardziej ograniczonym zakresie ale tylko czysto uzytkowym nie sprzetowym (outlook, word, excel itd).
ja czesto uzywam go oprocz navi do internetu, akurat mam to szczescie ze w hotelach ktorych sie zatrzymuje sa hot spoty.
saphire jak kupilem asusa 636N z karta 4gb za 1700zl (dokladnie nie pamietam ale chyba karta kosztowalal mnie ok 280zl). jest to juz moj drugi asus (z jednym brat smiga po UK). ceny map mozna sprawdzic np na alegro ale ich nie podaje bo mozna je sobie sciagnac z netu, wiec jesli komus nie zalezy na legalnym sofcie to mapy wyjda go za darmo.
w sumie to palma uzywam w 90% do gps'u 9% do netu a 1% do pozostalych tj. np granie w oczekiwaniu na dowod rejstracyjny w warszawskim urzedzie :D

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-02-2007, 20:05   

Za swojego Looxa dalem ~2000 zl w polowie 2006 roku.

Poczatkowo mial to byc palmofon jednak z uwagi na ich kijowe parametry zdecydowalem sie jednak na palma.

Cena wysoka ale posiada: BT, GPS i HUB USB (pozwala podlaczyc urzadzenia na USB i na nich pracowac).

Dodatkowa featurka jest z pewnoscia rozdzielczosc 640x480px co zwlaszcza w okresie zakupu urzadzenia bylo czyms 'nowym'.

Palma uzywam glownie do GPSu gdy jade poza miasto lub do niemiec. Dodatkowo uzywam Skype`a gdy okolicznosci nie pozwalaja na uzycie laptopa.

Gdy od kilku miesiecy mam dokupiona 4GB karte sluzy mi jako kieszonkowy odtwarzacz video.

Sporadycznie uzywam go jako przegladarki www ale tylko z powodu kiepskiego przygotowania stron, ktore sa zbyt 'ciezkie' lub calkowicie nieczytelne.

Jako webdeveloper uzywam go jako narzedzia do testowania wykonywanych stron w malych rozdzielczosciach (np. kino.szczecin.pl) aby dalo sie z nich korzystac na urzadzeniach mobilnych.

W sytuacji krytycznej kolega uzyl go jako terminala ssh - awaria sieci w Szczecinie gdy my bylismy w Berlinie. Klawiaturka ekranowa dla informatyka to niemale wyzwanie ale w awaryjnej sytuacji da sie jej uzyc :)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 12-02-2007, 10:26   

W tym tygodniu kupuję FS Loox 720, z tego co się doczytałem to brat bliźniak tego Asusa co ma Arturro ale z mocniejszą baterią.
Z uwagi na to że mam coraz więcej obowiązków w pracy, ma mi służyć jako przypominajka, notatnik i skorowidz. GPS wykorzystam dopiero na wiosnę, na razie z AutoMapą ale chętnie sprawdzę też Destinatora i TomToma

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Kruel
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2007, 11:21   

Z powodu potrzeby wożenia ze sobą biura na gwiazdke zafundowałem sobie ETENa G500 GSM+GPS

Z poczatku używałem go jako fona(fajna sprawa bo ma wszystkie bajery z super telefonów) już po kilku dnich przywyczajiłem się do niego zacząłem wykożystywać exela organizer a szczegulnie przypadł mi do gustu notatnik.

Sielanka jednak nie trwała długo bo okazało się że mimo wgranych patchów itd rozmuwca słabo mnie słyszał(po mojej stronie było dobrze).

Więc odstawiłem fona a miałem zamiar używać jako GPSu no i sciągłem sobie AutoMape no i cholernik NIE chce zajażyć sygnału gps.

Mugłby mi ktoś z was powiedzieć co jest nie tak niby porty poustawiałem widzi niebo ale i po 20 min. nie łapie.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-02-2007, 12:02   

Kruel napisał/a:
Więc odstawiłem fona a miałem zamiar używać jako GPSu no i sciągłem sobie AutoMape no i cholernik NIE chce zajażyć sygnału gps.

Gdybys kupil oryginal to mialbys support techniczny producenta - a tak :butthead:

edit:
No dobra, pomoge. Upewnij sie, ze w AM masz ustawiony wlasciwy port COM (zazwyczaj jest to COM8). Problemem moze tez byc predkosc transmisji, ustaw na 9600.

Jesli to nie pomoze to sprawdz czy masz jakis domyslny soft do obslugi GPS, wylacz AM (wylacz, nie uspij bo moze nie zwolnic portu), wlacz ten soft i zobacz czy sie odnalazl. Jesli tak to wylacz (nie uspij) program, sprawdz w instrukcji predkosc i port GPSu i wroc do AM.

ps. mam nadzieje, ze synchronizujesz GPS na otwartym terenie a nie w domu ;-)

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 17-02-2007, 14:42   

A JA MAM iPacqa HP6515 z mapą Navigo2 ... generalnie na moje potrzeby wystarcza, szkoda tylko, że ipaq ma tylko 64MB ramu :(

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 14:09   

arekp napisał/a:
Upewnij sie, ze w AM masz ustawiony wlasciwy port COM (zazwyczaj jest to COM8).

ja u siebe mam ustawiony com5

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 22-02-2007, 12:48   Nawigacja GPS

Czy ktoś używa nawigacji w telefonie :?:
Podobno TomTom chodzi na symbianie, zastanawiam się więc czy alternatywą dla Pocketów i urządzeń GPS nie jest taki zestaw:
Telefon + odbiornik GPS gadające ze sobą po bluetooth.
Akurat użytkuję Nokię E50, dokupując odbiornik Nokii GPS LD-3W za ok. 300,- będzie to chyba zestaw do nawigacji za w miarę niewielkie pieniądze.

+

Co myślicie?
Ktoś to przerabiał już :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-02-2007, 13:27   Re: Nawigacja GPS

JCH napisał/a:
Co myślicie?
Ktoś to przerabiał już :?:

Mysle, ze szkoda kasy na zakup odbiornika GPS. W telefonie jest pewnie slabiutki procek (w danych technicznyh nie podano zegara) oraz malutka rozdzielczosc ekranu 240x320px.

Odpowiedz do tematu