|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galusiowi pękło serce |
Autor |
Wiadomość |
JaneczekJ [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 20:47 Galusiowi pękło serce
|
|
|
Przy wymianie uszczelki zauważyłem międzyzaworowe pęknięcie głowicy CO ROBIC ???
-spawanie
-wymiana
-zostawić tak jak jest
Przed demontażem silnik nie wykazywał przedmuchów do płynu ani oleju.
 |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 11-02-2007, 21:12 Galusiowi pękło serce
|
|
|
Witam. Miałem takie pękniecie w silniku 4D55 .Wysyłalem do Wroclawia do spawania , bardzo ładnie to zrobili (spawanie pruba ciśnieniowa planowanie gwarncja) silnik do dziś pracuje. Proponuje pospawać. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 11-02-2007, 21:14
|
|
|
Pęknięcie jest stosunkowo małe, więc można spróbować zaspawać, lecz nikt Ci nie da gwarancji, że to długo wytrzyma. Możesz teraz zaspawać, a w międzyczasie intensywnie szukać drugiej głowicy. |
|
|
|
 |
JaneczekJ [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 22:21
|
|
|
Spawanie plus obróbka-jakie mogą być szacunkowe koszty? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 11-02-2007, 22:26
|
|
|
ja wiem tyle. ze znalezienie glowicy do 2,0 8v graniczy z cudem .
wiem bo jakis czas temu przerabialem dokladnie to samo. a jezeli glowica juz jest to w cenie 800-900 zl, mi udalo sie (fuksem) trafic bo bardzo okazyjnej cenie cala glowice ( poprzednia byla peknieta w dwoch miejscach, i warsztat powiedzial, ze nie podejmie sie spawania glowicy ) |
|
|
|
 |
|
|