Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
reVOLV(O)er
Autor Wiadomość
Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2013, 10:09   reVOLV(O)er

Galant sprzedany, wiec jezdzimy i ogladamy inne auta . od jakis 2-3 miesiecy stale przegladanie allegro, cel byl jeden

Volvo V50 - dlaczego akurat to auto? jak wiadomo, moj tato ujezdza S40 II ,i nic sie nie dzieje , wiec dlaczego by nie ? a ze kombi ? akurat przyda sie za 2-3 lata, poniewaz auto ma zostac ze mna na dluzszy czas.

Wymagania wcale nie byly tak wysokie
Poszukiwane auto po grubym lifcie, z siedzeniami momentum,oraz pelnym sterowaniem w kierownicy , kolor najlepiej czarny, ew srebrny/szary

Jak wiadomo, na allegro brylowaly same bezwypadki, lalunie,cukiereczki,przyjedziesz Pan to Pan wezmiesz. Ktorejs niedzieli postanowiliśmy wybrac sie z Dominkiem na "rajd" po komisach w szczecinie, oraz okolic ( m.in zaglebie komisow na zieleniewie,rajkowie - setki pojazdow ) lecz nic nie wpadlo nam w oko, albo bite i zle zlozone, lub tez bite i zle zlozone, praktycznie bez lakieru na elementach :D

Poszukiwania w Polsce rowniez nie "przywiozly" mi samochodu, tutaj wielkie podziekowania naleza sie karolgt oraz krzychuzzz , ktorzy ogladali dla mnie nie malowane pereleczki , dzieki nim zaoszczedzilem ok 3000km jezdzenia po Polsce.
Oba samochody ( jeden w Krakowie, drugi w Płocku ) byly ulepami, mimo, ze sprzedawcy zapewniali ze sa naprawde ok, i nie ma sie do czego przyczepic . Woda w bagazniku,polamane grille,przejscie auta widoczne z 5 metrow, ktorego nie usunela nawet polerka,rdza w srodku, kiepsko poskladny przod, ktory byl malowany razem z drzwiami, i stwierdzenie gosci , ze te auta tak maja, to tylko niektore wady... naprawde brak slow, napomknę, tylko, ze samochody byly z 2007r

Kolejne poszukiwania postanowilem zaczac inaczej. na dzien dobry tekst a'la "szwagier" czzyli daleko mam, znam sie, nerwowy jestem, jak sie cos nie bedzie zgadzac z opisem, to sie bedziemy szarpac przy aucie. telefony w okolice Poznania i Katowic podzialaly. Sprzedajacy zazwyczaj mowili, ze oni sprawdza samochod i oddzwonia, lub tez zebym zadzwonil za 2-3 godziny, po czym juz nie odbierali telefonow :finga: tak wiec auta te mialem juz za soba :)

Zalamany sytuacja ,wiedzialem juz, ze predko nie znajde mojej wymarzonej sztuki, a nie chcialem obnizac wymagan.
niestety po kolejnych gniotach i ulepach, decyzja . w gre wchodza rowniez auta przed liftowe.
Przeszukiwanie allegro, i jest ! nawet na miejscu ! Perelka, jak sie pozniej okazalo, prawie perelka ...
Rzucilem Dominika i Tate w Alfe i polecielismy.
Miernik w dlon i po lekkiej spinie komisanta, ktory to zapytal,kto mi pozwolil sprawdzac auto miernikiem, odpowiedzialem, ze jezeli nie mialby czegos do ukrycia,to by nawet nie pytal.
Samochod okazal sie w 100% bezwypadkiem, zaden element nie malowany, decyzja idziemy na warsztat. Tam tez lalunia, w komputerze jakies pierdoly zwiazane ze spadkiem napiecia. zdejmujemy dolna oslone silnika a tam maly wyciek z glowicy ... sciagamy gorna oslone od silnika , i ukazuje sie pieknie wklejony kolektor ssacy na silikon, miska rowniez robiona na szybko, tak, ze stara nowy silikon nakladal sie na stary ...
nastepnie okazalo sie, ze glowica juz byla sciagana, i zamiast oddac ja do planowania,ktos postanowil ja przepierniczyc tylko papierkiem sciernym. wiec perelka okazala sie bublem . komisant nie chcial nawet rozmawiac na temat obnizki cen, a po uslyszeniu, mojej propozycji tj 2500 zl mniej, na remont silnika, bo nie wiadomo, jak ten jest zlozony,a jednak chce tym autem jezdzic dluzszy czas ,a nie chwile,a pozniej wymienic silnik, powiedzial, ze go obrazam i pojechal , heh :)

jakies poltora tygodnia temu, myslalem ze stane sie posiadaczem auta z DE, z uszkodzonym motorem, lecz ubiegl mnie handlarz z PL . pomimo zalatwienia do niego nr tel, i rozmow, nie chcial mi sprzedac auta ,ktore kupil pare godzin temu :D

3 dni pozniej ukazalo sie ogloszenie V50'tki ktorej dzieki Dominikowi i mojemu Tacie stalem sie wlascicielem . auto w DE , cena ok bardzo blisko miejsca zamieszkania, bo tylko 40km. Z informacji zawartych w ogloszeniu, wynikalo, ze wszystko jak najbardziej w porzadku, auto od pierwszego wlasciciela, do konca serwisowane, bezwypadek. Szybki telefon do sprzedajacego i informacja, ze samochod naprawde ok,lecz szarpie przy 2500/krpm oraz opony tyl do wymiany. pomyslalem, odpuszczam , lecz namowy ze strony brata i ojca sprawily,ze pojechalismy obejrzec. wstepnie tylko obejrzec. Z zewnatrz bardzo wporzadku,auto mialo byc bezwypadkowe, a jednak mialo malowany prawy blotnik i tylne prawe drzwi, reszta auta w fabrycznym lakierze, opony tyl faktycznie smietniki, zuzyte do ogranicznika, przod z 2011 roku , cacy.
jazda probna i wielkie oczy :shock: cos mialo szarpac ,a auto jedzie bardzo zwawo, nic sie nie dzieje, nie sciaga, nie rzuca, prowadzi sie pewnie,i co najwazniejsze, NIE SZARPIE.
Po ok 20km jazdy probnej powrot. negocjacje ze sprzedajacym pojazd , bo przeciez szarpie :D . gosc uslyszal nasza propozyje i kazal dzwonic jutro, ja z kislem w gaciach pojechalem do domu, gotow zabrac auto nawet za kwote ktora widnieje w ogloszeniu .
w nocy nie moglem spac, po przebudzeniu, do pracy ok 10 telefon do goscia, i po kolejnych lekkich negocjacjach z jego strony doszlismy do porozumienia :)
po pracy w auto i przywozka MOJEJ fury do jej nowego domku :D

troche suchych danych na temat pojazdu

Volvo V50 2,0d 136KM 2006r
auto w wersji wyposazenia Momentum,po pierwszym(malym) lifcie, czyli wieksze kierunki w lusterkach, wylaczanie trakcji z manetki,srodek lamp lekko czarny . ma wszystko to co chcialem, a nawet wiecej czyli poszukiwane fotele, pelne sterowanie z kierownicy ,dodatkowo grzane dupy, oryginalna wysuwana nawigacje, bi-xenony, oraz pakiet zewnetrzny R-Design czyli progi ,dokladka do przedniego i tylnego zderzaka, lotka na klape ,dwa kpl kol - lato na alu 17' zima na stalowkach 16'

na dzien dobry zakupione wszystkie fanty na podstawowe wymiany
tzn

pasek rozrzadu
rolka napinajca
rolka prowadzaca
uszczelniacze wału,wałka
pompa wody
plyn do chlodnicy
filtr oleju
filtr powietrza
filtr paliwa
filtr kabinowy
olej - castrol edge 5w30
olej do skrzyni biegow
plyn hamulcowy
klocki przod
klocki tyl

dodatkowo nabita i odgrzybiona klimatyzacja , rozruszany tylny lewy zacisk ( typowa wada, zaciera sie trzpien od hamulca recznego ) .
zakupione dwie opony, dodatkowo jako mody zakup najnowszej przedniej atrapy ( ktora dopiero jedzie ) , czujnikow cofania ( jeszcze nie zamontowane )

w planach :

oddanie v'ki na detaling lakieru
przyciemnienie szyb
chip tuning
wgranie jezyka polskiego

gratuluje tym, co dotrwali do konca.
podziekowania dla Dominika i mojego Taty, ktorzy jezdzili ze mna ogladac wszystkie moje wymysly i dzielnie znosili moje marudzenie, przeprosiny dla mojej kobiety, ktora to byla budzona w nocy, bo znalazlem jakas aukcje,i koniecznie musialem sie z nia tym podzielic .

Yoshiko 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 14-08-2013, 10:34   

Rafal_Szczecin napisał/a:
gratuluje tym, co dotrwali do konca

huraa dotrwałam :mrgreen:
normalnie powinieneś bloga pisać :mrgreen:
gratuluję wyboru tego jedynego :!:
życzę szerokich dróg i bezawaryjnej jazdy :!:

kombi ? akurat przyda sie
zawsze się przydaje :mrgreen:

Rafik jeszcze raz gratuluję wytrwałości i uporu :)
niech moc będzie z Tobą :mrgreen:

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 14-08-2013, 10:35   

Bardzo ładna furka :) I jeżdzi to przyjemnie już z tymi 136KM. Niech się sprawuje :wink:

FIESTA ST150

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 14-08-2013, 11:59   

Niech się Vołowina sprawuje!

:)

Ogarniam prawy ALT

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 14-08-2013, 12:07   

podoba mi się :)
jak za 2-3 lata będziesz sprzedawał, to się odezwij :P
ps. tylko ta kierownica... jak zwykle w volvo - lepiej nie patrzeć

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 14-08-2013, 12:15   

Gratki i niech wygodnie zada wozi :-)
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-08-2013, 12:57   

Fajne auto, ale co do silników to szczerze nie ma w czym wybierać, mocna benzyna niezbyt chodliwa na rynku, a silniki 1.6 do 2.0 to w zasadzie toczydełka, chociaz 2.0 to takie minmum, diesle wiadomo róznie bywa, a jak sie cos zchrzani to kosztowne w naprawie. Gratulacje nabytku no i najwazniejsze zadowolenia oraz bezawaryjności ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 14-08-2013, 13:14   

robertdg napisał/a:
szczerze nie ma w czym wybierać

..a znajdz 2.4 w manualnu w sensownym stanie :roll:

FIESTA ST150

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 14-08-2013, 13:35   

robertdg napisał/a:
2.0 to w zasadzie toczydełka, chociaz 2.0 to takie minmum, diesle wiadomo róznie bywa, a jak sie cos zchrzani to kosztowne w naprawie.

tak jak mowisz, 2,0 to takie minimum,ale mam nadzieje,ze po chipie bedzie lepiej .
licze na to, ze jeszcze w tym miesiacu wybiore sie na program wiec beda tez wykresy :) , narazie w piatek zmieniamy jezyk na PL a 20'stego jade na przyciemnienie szyb, zostanie zalozenie czujnikow,program,pomalowanie felg i na ta chwile koniec .
w przyszlosci 19' i gwint :)

czy takie kosztowne w naprawde hmmm, zobaczymy, poki co jestem dobrej mysli , nie sa mi strasznie wtryski ,pompa,turbo :)

Pato89 
Mitsumaniak
Bandit

Auto: Lancer'92
Wysłany: 14-08-2013, 15:20   

Widziany na żywo, byłem przeciwny kombi ale prezentuje się znakomicie! Wnętrze poezja, świetnie wytłumiony! MEGA! Chcę takiego! :roll:
Jeszcze raz gratki zakupu!

wash 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Wysłany: 14-08-2013, 15:50   

Gratuluje zakupu. Oby sie sprawował dobrze i bezawaryjnie.

Konsola środkowa w tym aucie po prostu jest świetna. :)

krzychuzzz 
Mitsumaniak

Auto: 500E
Wysłany: 14-08-2013, 16:33   

Gratuluje nabytku i ciesze się że udało się w końcu znaleźć odpowiedni egzemplaż! Masz chłopie cierpliwość :-)
A textu handlaża z Płocka nigdy nie zapomnę " Panie teraz to tak w fabryce składają...pojedz Pan sobie do salonu Peugeota to sam Pan zobaczysz..."

Tomii 
Mitsumaniak

Auto: C4, BX, Espace 3
Wysłany: 14-08-2013, 17:10   

Gratulacje, fajne autko, dobrze wyciszone, tylko szkoda że nie 2.5 T5 ;)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-08-2013, 18:11   

czy takie kosztowne w naprawde hmmm, zobaczymy, poki co jestem dobrej mysli , nie sa mi strasznie wtryski ,pompa,turbo :)
Nie no straszne to one nie są, ale za koszt remontu wtryskiwaczy z pompa WC, i turbiny to nie jeden kupiłby Galanta :lol:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 14-08-2013, 19:05   Re: reVOLV(O)er

2006r

Przynajmniej jeszcze Volvo, a nie Geely Automobile China :wink:
Gratuluję i czekam na mody :twisted:

Odpowiedz do tematu