|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spojelr tylny |
Autor |
Wiadomość |
Nozdromu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X 1.8 Mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-08-2013, 13:21 Spojelr tylny
|
|
|
Dobry den Mitsumaniaki .
Sprawa jak w temacie . Stałem się szczęśliwym posiadaczem Lancera X 1.8 . Kocham ten wóz miłością szczerą i prawdziwą . Jego poprzedni właściciel również darzył go takowym uczuciem ,gdyż auto jest w stanie doskonałym . Dokonał w nim też paru przeróbek mniej lub bardziej udanych ale chwała Bogu żadna z nich nie starała się sprawić ,że 143 konny Lancer będzie udawała EVO . Natomiast do rzeczy , jedyną kwestią ,którą chcę zmienić jest montaż spojlera tylnego na klapę bagażnika (chodzi mi o ten spojler ,który Mitsubishi oferuje w pakiecie za 1007 zł bodajże teraz) . W zasadzie jest to zmiana kosmetyczna ,a nadaje autku sporo rasowości ,nie udając przy tym ,że jest to 500 konna bestia. I tu wreszcie moje pytanie - czy zna ktoś z was dobre źródło zakupu takowego akcesorium , które jest pewne i zagwarantuje trwały spojler ,który przeżyje pare dobrych lat ? Kwestie montażu i malowania mam już ogarniętą ,chodzi mi tylko o miejsce nabycia tegoż spojlera.
Jak na razie znalazłem dwa potencjalne źródła : http://www.spojler.com.pl...s-09-tuning#img
http://www.wojtmar.pl/skl...r-bagaznika-ct2
Z góry dzięki ferajno za wszelką pomoc . |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 15-08-2013, 15:18
|
|
|
Nozdromu , nie radzilbym ci wchodzic w spojlery tej wysokosci, nie wiem czy zauwazyles, ale one siegaja niemalze do polowy tylnej szyby, wyglada to koszmarnie na cywilniaku, a nie o taki efekt przeciez Ci chodzi. Musisz szukac zamiennika oryginalu "Sportive - typ sportowy" (ma jedno przetloczenie), to jest najnizszy spojler w ofercie, ktory jest do zaakceptowania i niezle zamyka spierniczony tyl sedana. (wg. mnie, ale o gustach sie nie dyskutuje ). Link na dole. Ja mam zamontowany oryginal, z malowaniem, montazem w ASO zaplacilem cos ok 900 zl jesli pamietam. Nie popelnij bledu, o ktorym pisze Trik. Czasami lepiej odczekac, dozbierac kasy zeby pozniej nie zalowac, szczegolnie ze wywierca 4 dziury w klapie.
http://www.mitsubishi.pl/...%99trzna/page:2 |
|
|
|
 |
Nozdromu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer X 1.8 Mivec
|
Wysłany: 15-08-2013, 16:52
|
|
|
Dzięki za szybką reakcję ^ ^ michaello musiałeś mnie nie zrozumieć bo chodzi nam o to samo ; p Ja nie chcę ławki typu EVO , bo to nie jest EVO. Chcę kupić taki : http://www.mitsubishi.pl/...t-spojler-tylny
ergo , rozmawiamy o tym samym "skrzydle"
Z tego co zdążyłem się zorientować i po waszych komentarzach to w zasadzie poza fabrycznym rozwiązaniem niewiele dobrego można zdziałać . I tak jadę jutro do ASO bo mają fajną akcję przeglądową dla 4 latków i więcej (za 500 zł pełen przegląd i wymiana oleju w silniku plus jakieś tam pierdoły ) to spytam ,czy można byłoby zrobić upgrade zadka i o cenę . |
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 16-08-2013, 12:34
|
|
|
Nozdromu zrozumialem Cie doskonale tylko podales linki do potencjalnych zrodel, a to sa wysokie spojlery. W ASO targuj sie ostro, mnie udalo sie obnizyc cene znaczaco. |
|
|
|
 |
|
|