|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galanta 2.4 GDI Sport Edition, po lifcie |
Autor |
Wiadomość |
mlodam
Mitsumaniak żółta pszczółka

Auto: Mitsubishi Colt
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 07 Paź 2012 Posty: 996 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-08-2013, 22:44 Galanta 2.4 GDI Sport Edition, po lifcie
|
|
|
"Cześć . Mogłabyś zapytać o opinię znajomych, którzy posiadają Galanta 2.4 GDI Sport Edition, po lifcie... Jak to auto się sprawuje, ile im pal i jak wrażenia z jazdy... Byłbym wdzięczny "
A wiec pytam w imieniu kolegi |
_________________ "Przez Pierwsze 10sekund od startu jestem wolna! Nie ma nic :ani przeszłośći, ani przyszłośći- liczy się tylko ta chwila , ten moment... wszystko inne znika!" |
|
|
|
 |
Ogonez
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.4GDI GLS
|
Wysłany: 19-08-2013, 23:31
|
|
|
Miałem 2.4GDI po pierwszym lifcie, sprawował się bardzo dobrze. Spalanie w mieście u mnie 10,5, na trasie ok 8. Motor znany z dobrego odejścia na niskich obrotach, dość ładnym brzmieniu. Bolączki: ciężko wstawić gazik (b.droga inwestycja i mało opłacalna), cykające popychacze, nagar w przepustnicy i kolektorze. Motor dobry dla tych co nie lubią gazu i cenią dobrą dynamikę. Przyśpieszenie ok 9s-100km/h. Bardzo dużo informacji jest na forum po frazą "galant gdi" w wyszukiwarce ;P, więc kolega ma gdzie szukać. Jakiś konkretny model go interesuję? |
_________________ DRIVE LONG, LIVE FAST
 |
|
|
|
 |
mlodam

|
Wysłany: 19-08-2013, 23:36
|
|
|
Ogonez napisał/a: | Miałem 2.4GDI po pierwszym lifcie, sprawował się bardzo dobrze. Spalanie w mieście u mnie 10,5, na trasie ok 8. Motor znany z dobrego odejścia na niskich obrotach, dość ładnym brzmieniu. Bolączki: ciężko wstawić gazik (b.droga inwestycja i mało opłacalna), cykające popychacze, nagar w przepustnicy i kolektorze. Motor dobry dla tych co nie lubią gazu i cenią dobrą dynamikę. Przyśpieszenie ok 9s-100km/h. Bardzo dużo informacji jest na forum po frazą "galant gdi" w wyszukiwarce ;P, więc kolega ma gdzie szukać. Jakiś konkretny model go interesuję? |
tylko takie informacje dostalam od niego a że a mieście w tym czasie śmigałam to i za bardzo się ie wdrążyłam w pytania |
_________________ "Przez Pierwsze 10sekund od startu jestem wolna! Nie ma nic :ani przeszłośći, ani przyszłośći- liczy się tylko ta chwila , ten moment... wszystko inne znika!" |
|
|
|
 |
Iron.Falcon
Mitsumaniak Brummi Fahrer

Auto: Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 427 Skąd: Bad Rothenfelde
|
Wysłany: 20-08-2013, 08:12
|
|
|
Mam od trzech miesięcy takie auto i jestem więcej niż zadowolony. U mnie spalanie jak w podpisie - średnie 8.3. Po mieście 8-9, a po trasie 7-8. Od ostatniego tankowania staram się jeździć ekonomicznie - zrobiłem 267 km póki co i wyjeździłem 1/4 paliwa.... aż jestem ciekaw ile wejdzie teraz benzyny
Z tego co czytam i rozmawiam na niemieckim forum kluczem do radości z użytkowania jest zadbany/czysty dolot - nie jest to wielki problem zadbać raz na dwa lata. Jak już napisał Ogonez, auto fajnie zbiera się od dołu - może nie jak diesel ale dużo lepiej niż benzynki z tradycyjnym wtryskiem.
Przy ewentualnym zakupie niech kolega zwróci uwagę czy popychacze nie klepią, czy obroty trzymają się równo na jałowym i czy przy prędkości obr. koło 2000 obr jadąc ze stałą prędkością nie wyczuwa poszarpywania.....
Trochę lektury :
http://denali.fm.interia.pl/GDI/GDI.html
http://www.autoreview.ru/archive/2004/09/second/ |
|
|
|
 |
mlodam

|
Wysłany: 21-08-2013, 23:40
|
|
|
Cytat: | Galant 2.4 GDI Sport Edition, 1999r, po lifcie, posiada już zegary elektryczne (high clock), klimatronik, pełna elektryka, nawet szyby z tyłu fabrycznie są przyciemniane, przejechane 205000km., kolor szara perła. Nie posiadam linka |
no kolega dziekuje za informacje i ja rowniez , może sie zdecyduje i zostanie MM |
|
|
|
 |
|
|