Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.2 DID] Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl
Autor Wiadomość
awkontr 
Forumowicz
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-08-2013, 10:42   [II 2.2 DID] Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl

chce podlaczyc kable haka - moze to jest kostka do w/w instalacji .Kostke widac po zdieciu pokrywy na obudowie nadkola od wewn.samochodu.Moze ktos spotkal sie z opisem kostki.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 22-08-2013, 11:51   Re: Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl

awkontr napisał/a:
chce podlaczyc kable haka - moze to jest kostka do w/w instalacji .Kostke widac po zdieciu pokrywy na obudowie nadkola od wewn.samochodu.Moze ktos spotkal sie z opisem kostki.
poszukaj na Google nt manuala serwisowego do O2 i wszystko znajdziesz pieknie opisane co i jak:-)

Dominik

awkontr 
Forumowicz
Forumowicz

Wysłany: 22-08-2013, 14:06   Re: Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl

mitsu00 napisał/a:
awkontr napisał/a:
poszukaj na Google nt manuala serwisowego do O2 i wszystko znajdziesz pieknie opisane co i jak:-)

niestety tej kostki nie widze w sewisowym manualu. :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2013, 14:10   

W takim razie pozostaje chyba tylko poprosic ASO o wydruk manuala dot montazu ori haka.

Dominik

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 22-08-2013, 17:30   

A sooba kolega posiada? Jeśli nie to ona może być od tego. Jeśli auto jest wyprodukowane przed 2008 lub 2009, to sporo dodatkowej instalacji w nim było, tak jak i w Lancerze. Pod maską i pod konsolą środkową też kilka wolnych kostek jest. Można trochę gratów dokupić bez konieczności zabawy z kabelkami.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 22-08-2013, 20:02   

Witam
Ta kostke posiadaja wszystkie outlandery od 2007 roku do 2012.
Jest to uniwersalne podlaczenie wiazki haka holowniczego (uwaga!!) z modulem elektronicznym. Poniewaz zwykle wiazki obciazaja kierunki i postoje - na strone L lub P Etacs moze przyjac ~~60W dla wersji europejskiej - jest to programowane. Mitsubishi przewidzialo i sprzedaje taki zestawik za..................................lepiej nie pytac

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 22-08-2013, 20:39   

czyli wystarczy rozpiska pinów i można zrobić sobie moduł samemu z przekaźników po kilka zł ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2013, 20:44   

rezon napisał/a:
czyli wystarczy rozpiska pinów i można zrobić sobie moduł samemu z przekaźników po kilka zł ;)
Rezon>>>> U ciebie modul skladal sie z tasmy izolacyjnej i kilku lutow:-)

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-08-2013, 23:47   

mitsu00 napisał/a:
U ciebie modul skladal sie z tasmy izolacyjnej i kilku lutow:-)
ale za to jaka cena - asodiamentowa ;) . Dzisiaj akurat miałem kolejną rozprawę - było ciekawie :) . chyba nie udało im się przekonać biegłego, że źle przeczytał fakturę, a Sądu - że biegły źle odczytuje faktury :) następna prawie za miesiąc.
Ostatnio w Superbie sobie dokładałem sam kamerę, a ponieważ nie chciałem wyłączać sprawdzania żarówek cofania generującego zakłócenia wizji to zasilanie puściłem sobie przez przekaźnik - chodzi super. Zero zakłóceń :) . Dokładnie w taki sam sposób można zbudować moduł do cofania. Ale jak zauważył mitsu00 skoro ASO Mitsu nie bało się wstawić kilku kabelków do samochodu na gwarancji, na dodatek myląc się w lutowaniu - to tym bardziej można to zrobić po gwarancji samemu - a nawet lepiej bo z przekaźnikami i lepszymi lutami. można też kupić wiązkę THule 729431 - nie trzeba wtedy chyba nic lutować tylko rozpiąć wtyczki i wpiąć wiązkę. Piszę chyba - bo wiązkę mi zamontowano tylko na fakturze ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-08-2013, 08:05   

rezon napisał/a:
Ostatnio w Superbie sobie dokładałem sam kamerę, a ponieważ nie chciałem wyłączać sprawdzania żarówek cofania generującego zakłócenia wizji to zasilanie puściłem sobie przez przekaźnik - chodzi super.
Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila.... :D

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-08-2013, 08:56   

mitsu00 napisał/a:
Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila....
też można - tylko się nie zapatrz na jakiś ładny widok z tyłu, bo będziesz mniej ładny z przodu ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-08-2013, 12:27   

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila....
też można - tylko się nie zapatrz na jakiś ładny widok z tyłu, bo będziesz mniej ładny z przodu ;)
Przod monitoruje u mnie rejestrator jazdy w pelnum HD. Puscilem tez podglad live po kablu na monitor stacji multimedialnej, wiec jest juz na wypasie. A jak mi ktos przod rozkwasi, no to bedzie dowodzik jak znalazl :mrgreen:

Dominik

awkontr 
Forumowicz
Forumowicz

Wysłany: 23-08-2013, 14:06   

tokyo napisał/a:
Witam
Jest to uniwersalne podlaczenie wiazki haka holowniczego (uwaga!!) z modulem elektronicznym. Poniewaz zwykle wiazki obciazaja kierunki i postoje - na strone L lub P Etacs moze przyjac ~~60W dla wersji europejskiej - jest to programowane. Mitsubishi przewidzialo i sprzedaje taki zestawik za..................................lepiej nie pytac

pytalem w ASO K-ce do kostki podpina sie modul z kabelkami od haka.

[ Dodano: 29-08-2013, 20:31 ]
Dobralem sie do tej kostki-wyprowadzilem z jej pinow sygnaly potrzebne do podlaczenia modolu /100zl- dalej do haka. Nie trzeba placic bajonskich cen za wiazke w ASO :)

[ Dodano: 03-09-2013, 11:30 ]
awkontr napisał/a:
tokyo napisał/a:
Witam

pytalem w ASO K-ce do kostki podpina sie modul z kabelkami od haka.

[ Dodano: 29-08-2013, 20:31 ]
Dobralem sie do tej kostki-wyprowadzilem z jej pinow sygnaly potrzebne do podlaczenia modolu /100zl- dalej do haka. Nie trzeba placic bajonskich cen za wiazke w ASO :)

Uwagą jest problem z sygnałem prawy kierunkowskaz ~ podaje stale napiecie bez przerwań ?
Lewy przerywacz ok

Maniek600 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 31-03-2019, 18:56   

up
czy w tej kotsce przy prawym nadkolu jest takze wyjscie na swiatle mgielne? bo wyprowadzilem pozycje, kierunki, stop, mase, ale nie moge znaleźć sygnalu na mgielne i nie wiem czy prowadzić kabel bezposrednio do mgielnych czy jednak cos przeoczylem?

Kamil_1986 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC 4WD LPG
Wysłany: 05-06-2019, 21:03   

Cześć zakupiłem originalny hak z wiązka ECS 7pin do outlandera II 2010 rok, centrala Ecs 5C028, znalazłem główną kostkę przy prawym nadkolu. Do centrali idą dwie kostki ---> podłączyłem została mi jedna kostka z jednym przewodem biało czerwonym na centrali jest opisany jako "com" ale za cholere nie mogę znaleźć, gdzie go podłączyć, oprócz tego są jeszcze dwa kable bez kostki które wychodzą z centrali i są koloru szarego oznaczenie na centrali Ecs 54GR1 i kolejny czerwono żółty o symbolu na centrali 54G1 proszę o pomoc w podłączeniu z góry dziękuję i pozdrawiam

[ Dodano: 05-06-2019, 21:40 ]
https://www.ecs-electroni...s/mt088dhu.html

Znalazłem taką instrukcje pod drugą pozycja MT088DHU.pdf można pobrać pdf, tylko trochę nie bardzo rozumiem co muszę zrobić pod maską w rozdziale 16

Pomożecie?

Odpowiedz do tematu