[II 2.2 DID] Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl |
Autor |
Wiadomość |
awkontr
Forumowicz Forumowicz
Auto: Outlander 2.2DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2013, 10:42 [II 2.2 DID] Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl
|
|
|
chce podlaczyc kable haka - moze to jest kostka do w/w instalacji .Kostke widac po zdieciu pokrywy na obudowie nadkola od wewn.samochodu.Moze ktos spotkal sie z opisem kostki. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 22-08-2013, 11:51 Re: Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl
|
|
|
awkontr napisał/a: | chce podlaczyc kable haka - moze to jest kostka do w/w instalacji .Kostke widac po zdieciu pokrywy na obudowie nadkola od wewn.samochodu.Moze ktos spotkal sie z opisem kostki. | poszukaj na Google nt manuala serwisowego do O2 i wszystko znajdziesz pieknie opisane co i jak:-) |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
awkontr
Forumowicz Forumowicz
|
Wysłany: 22-08-2013, 14:06 Re: Tajemnicza kostka w prawej wnece nadkola tyl
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | awkontr napisał/a: | chce podlaczyc kable haka - moze to jest kostka do w/w instalacji .Kostke widac po zdieciu pokrywy na obudowie nadkola od wewn.samochodu.Moze ktos spotkal sie z opisem kostki. | poszukaj na Google nt manuala serwisowego do O2 i wszystko znajdziesz pieknie opisane co i jak:-) |
niestety tej kostki nie widze w sewisowym manualu. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-08-2013, 14:10
|
|
|
W takim razie pozostaje chyba tylko poprosic ASO o wydruk manuala dot montazu ori haka. |
Dominik |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 22-08-2013, 17:30
|
|
|
A sooba kolega posiada? Jeśli nie to ona może być od tego. Jeśli auto jest wyprodukowane przed 2008 lub 2009, to sporo dodatkowej instalacji w nim było, tak jak i w Lancerze. Pod maską i pod konsolą środkową też kilka wolnych kostek jest. Można trochę gratów dokupić bez konieczności zabawy z kabelkami. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 22-08-2013, 20:02
|
|
|
Witam
Ta kostke posiadaja wszystkie outlandery od 2007 roku do 2012.
Jest to uniwersalne podlaczenie wiazki haka holowniczego (uwaga!!) z modulem elektronicznym. Poniewaz zwykle wiazki obciazaja kierunki i postoje - na strone L lub P Etacs moze przyjac ~~60W dla wersji europejskiej - jest to programowane. Mitsubishi przewidzialo i sprzedaje taki zestawik za..................................lepiej nie pytac |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 22-08-2013, 20:39
|
|
|
czyli wystarczy rozpiska pinów i można zrobić sobie moduł samemu z przekaźników po kilka zł |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-08-2013, 20:44
|
|
|
rezon napisał/a: | czyli wystarczy rozpiska pinów i można zrobić sobie moduł samemu z przekaźników po kilka zł | Rezon>>>> U ciebie modul skladal sie z tasmy izolacyjnej i kilku lutow:-) |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-08-2013, 23:47
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | U ciebie modul skladal sie z tasmy izolacyjnej i kilku lutow:-) | ale za to jaka cena - asodiamentowa . Dzisiaj akurat miałem kolejną rozprawę - było ciekawie . chyba nie udało im się przekonać biegłego, że źle przeczytał fakturę, a Sądu - że biegły źle odczytuje faktury następna prawie za miesiąc.
Ostatnio w Superbie sobie dokładałem sam kamerę, a ponieważ nie chciałem wyłączać sprawdzania żarówek cofania generującego zakłócenia wizji to zasilanie puściłem sobie przez przekaźnik - chodzi super. Zero zakłóceń . Dokładnie w taki sam sposób można zbudować moduł do cofania. Ale jak zauważył mitsu00 skoro ASO Mitsu nie bało się wstawić kilku kabelków do samochodu na gwarancji, na dodatek myląc się w lutowaniu - to tym bardziej można to zrobić po gwarancji samemu - a nawet lepiej bo z przekaźnikami i lepszymi lutami. można też kupić wiązkę THule 729431 - nie trzeba wtedy chyba nic lutować tylko rozpiąć wtyczki i wpiąć wiązkę. Piszę chyba - bo wiązkę mi zamontowano tylko na fakturze |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-08-2013, 08:05
|
|
|
rezon napisał/a: | Ostatnio w Superbie sobie dokładałem sam kamerę, a ponieważ nie chciałem wyłączać sprawdzania żarówek cofania generującego zakłócenia wizji to zasilanie puściłem sobie przez przekaźnik - chodzi super. | Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila.... |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-08-2013, 08:56
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila.... | też można - tylko się nie zapatrz na jakiś ładny widok z tyłu, bo będziesz mniej ładny z przodu |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-08-2013, 12:27
|
|
|
rezon napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Ja montujac kamerke w Avensisie puscilem zasilanie stale po stacyjce aby nawet w czasie jazdy moc miec podglad z tylu. Ot taka fanaberia mi sie trafila.... | też można - tylko się nie zapatrz na jakiś ładny widok z tyłu, bo będziesz mniej ładny z przodu | Przod monitoruje u mnie rejestrator jazdy w pelnum HD. Puscilem tez podglad live po kablu na monitor stacji multimedialnej, wiec jest juz na wypasie. A jak mi ktos przod rozkwasi, no to bedzie dowodzik jak znalazl |
Dominik |
|
|
|
 |
awkontr
Forumowicz Forumowicz
|
Wysłany: 23-08-2013, 14:06
|
|
|
tokyo napisał/a: | Witam
Jest to uniwersalne podlaczenie wiazki haka holowniczego (uwaga!!) z modulem elektronicznym. Poniewaz zwykle wiazki obciazaja kierunki i postoje - na strone L lub P Etacs moze przyjac ~~60W dla wersji europejskiej - jest to programowane. Mitsubishi przewidzialo i sprzedaje taki zestawik za..................................lepiej nie pytac |
pytalem w ASO K-ce do kostki podpina sie modul z kabelkami od haka.
[ Dodano: 29-08-2013, 20:31 ]
Dobralem sie do tej kostki-wyprowadzilem z jej pinow sygnaly potrzebne do podlaczenia modolu /100zl- dalej do haka. Nie trzeba placic bajonskich cen za wiazke w ASO
[ Dodano: 03-09-2013, 11:30 ]
awkontr napisał/a: | tokyo napisał/a: | Witam
pytalem w ASO K-ce do kostki podpina sie modul z kabelkami od haka.
[ Dodano: 29-08-2013, 20:31 ]
Dobralem sie do tej kostki-wyprowadzilem z jej pinow sygnaly potrzebne do podlaczenia modolu /100zl- dalej do haka. Nie trzeba placic bajonskich cen za wiazke w ASO |
Uwagą jest problem z sygnałem prawy kierunkowskaz ~ podaje stale napiecie bez przerwań ?
Lewy przerywacz ok |
|
|
|
 |
Maniek600
Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 31-03-2019, 18:56
|
|
|
up
czy w tej kotsce przy prawym nadkolu jest takze wyjscie na swiatle mgielne? bo wyprowadzilem pozycje, kierunki, stop, mase, ale nie moge znaleźć sygnalu na mgielne i nie wiem czy prowadzić kabel bezposrednio do mgielnych czy jednak cos przeoczylem? |
|
|
|
 |
Kamil_1986
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC 4WD LPG
|
Wysłany: 05-06-2019, 21:03
|
|
|
Cześć zakupiłem originalny hak z wiązka ECS 7pin do outlandera II 2010 rok, centrala Ecs 5C028, znalazłem główną kostkę przy prawym nadkolu. Do centrali idą dwie kostki ---> podłączyłem została mi jedna kostka z jednym przewodem biało czerwonym na centrali jest opisany jako "com" ale za cholere nie mogę znaleźć, gdzie go podłączyć, oprócz tego są jeszcze dwa kable bez kostki które wychodzą z centrali i są koloru szarego oznaczenie na centrali Ecs 54GR1 i kolejny czerwono żółty o symbolu na centrali 54G1 proszę o pomoc w podłączeniu z góry dziękuję i pozdrawiam
[ Dodano: 05-06-2019, 21:40 ]
https://www.ecs-electroni...s/mt088dhu.html
Znalazłem taką instrukcje pod drugą pozycja MT088DHU.pdf można pobrać pdf, tylko trochę nie bardzo rozumiem co muszę zrobić pod maską w rozdziale 16
Pomożecie? |
|
|
|
 |
|