Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C62A 1.5] nakrętki kryte czy przelotowe????
Autor Wiadomość
smosen
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 18:07   [C62A 1.5] nakrętki kryte czy przelotowe????

Witam,jestem na etapie szukania nakrętek do alufelg OZ w moim Lancerze i mam pytanie czy kupowac kryte czy przelotowe.Dodam,ze przelotowe sa tansze i czy oprocz wygladu sa miedzy nimi jakies istotne roznice,bo juz sam nie wiem??Poprzedni sezon letni przejezdzilem na tych alufelgach i nakretkach z oryginalnych felg stalowych i dowiedzialem sie pozniej u jednego"gumiarza" ,ze mam nieodpowiednie nakretki przez inny kat stozka i moge przez to zniszczyc felgi.Prosze o rady
Ostatnio zmieniony przez akbi 14-06-2007, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  

jarekft
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 18:16   

Witam proponuje zajżeć na strone www.alcar.pl moim zdaniem zalozylbym kryte ladniej wygladaja i chronia gwint

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 18:21   

Powiem szczerze,ze u mnie nakretki nie musza ladnie wygladac i chronic gwint,poniewaz mam je zakryte deklami ,wiec zanieczyszczenia sie nie dostaja.Czy oprocz tego sa jakies inne za i przeciw bo sklaniam sie bardziej na przeletowe ze wzgledu na cene.

jarekft
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 19:46   

Więc tak dzwonilem do kolegi jest oponiarzem powiedział tak nieważne czy kryte czy nie ważne jest to aby były to nakrętki specjalne do alufelg zewzgledu na kąt storzka w stalowkach jest inny i moglby niedosc ze uszkodzic felge to jeszcze miałbys problemy z wywarzeniem kol a rodzaj nakretek to kwestia gustu poradzil rowniez aby przemyslec zakop specjalnych nakretek anty kradziezowych sa to specjalne nakretki ze specjalna koncowka pasujaca do danego rodzaju zakupionych nakretek

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2007, 20:32   

ja sie przekonalem, ze nakretki kryte powoduja to, ze gwint tak nie zachodzi syfem i latwiej sie je odkreca - mam porownanie, bo w Colcie sa stalowe kola z nakretkami odkrytymi a w Galancie sa aluski z krytymi nakretkami

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 12-02-2007, 22:18   

Krzyzak napisał/a:
bo w Colcie sa stalowe kola z nakretkami odkrytymi

a gdzie kapselki?

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 08:31   

dzieki wam bardzo,kupie jednak nakretki przelotowe do tych alufelg bo sa prawie o polowe tansze.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 08:50   

smosen napisał/a:
dzieki wam bardzo,kupie jednak nakretki przelotowe do tych alufelg bo sa prawie o polowe tansze.

Twój wybór, ale gratów do auta nie kupuje sugerując się tylko i wyłącznie ceną.

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 09:02   

ja nie kupuje gratow sugerujac sie tylko i wylacznie cena,1 producent produkuje 2 rodzaje nakretek o klasie twardosci 10.9,a skoro ma przelotowe tansze to na komplecie robi sie duza roznica.Na ich wygladzie mi nie zalezy i tym ze syf sie dostaje bo mnie tak jak przeczytales nie dotyczy bo mam dekle zakrywajace.Czytaj prosze to co inni pisza i nie wydawaj bezsensownych opini o ,,gratach''.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 09:13   

graty=rzeczy=części

Chyba mnie dobrze nie zrozumiałeś :wink:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-02-2007, 09:16   

tomusn napisał/a:
a gdzie kapselki?

sa w stalowkach, ktore byly na Colcie - teraz mam kola z Galanta, wiec sa kolpaki pod ktore leci syf
zreszta - woda i sol dostana sie wszedzie, bo tak naprawde, to najgorszy jest ten rdzawy nalot na gwincie a nie samo bloto - te akurat latwo jest wyczyscic, a po rdzy to czasem az piszczy jak odkrecam nakretki...

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 09:17   

dobrze zrozumialem,mowimy przecie o czesciach a nie samochodach,ale niewazne juz :)

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Wysłany: 13-02-2007, 09:39   

miałaem kiedyś w Colcie GLXI 93r nakrętki kryte do fabrycznych stalówek. Na jednym z KJS-ów tak mi sie zapiekły, że na przedniej osi przy odkręcaniu urwało się 5 z 8 szpilek. Wulkanizator powiedział mi, ze jak sie takie nakrętki za mocno dociągnie to zagniatają one końcówkę gwintu na szpilce i są nie do odkręcenia. dlatego ja wolałbym przelotowe.

Odpowiedz do tematu