Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
16-08-2007, 21:43
ponawiam temat podswietlenia zegarów
Autor Wiadomość
remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 18:40   ponawiam temat podswietlenia zegarów

poprzedni temat nie wzbudzil wiekszego zainteresowania no ale wymyslilem!!
podswietlenie zegarow w tych modelach (a bynajmniej w moim E55) nie robi szalu. pomimo zakupu oryginalnych zarowek (3W i W5W w niebieskich kapturkach) swiatlo bylo szaroniebieskie :? no i wpadlem na wczesniej wspomniane philipsy BlueVision. zarowek w sumie jest 7 - 2xW5W i 5xmniejsze 3W. problem byl z tymi malymi bo takowych niebieskich nie ma!! zamiast nich zastosowalem philips BlueVision T4W co wymagalo nieznacznego lutowania ale efekt jest super!! :D

tu zdjecie z porownaniem: czerwone - nowe zarowki, zielone - stare oryginaly
klik

a z tylu to wyglada tak:
kilk

wybaczcie za jakosc zdjec no ale roznica jest widoczna!! :wink:

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2007, 21:52   

Kurczę, dziwne, bo u mnie naprawdę fajnie to świeci, coś jak u Ciebie po przeróbce :) Ale gratuluję, bo faktycznie podniosła ta zmiana estetykę deski :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 11:53   

a moze masz tarcze inne?? moje biale elementy zegarow tak naprawde nie sa biale tylko jak spojrzalem pod swiatlo okazalo sie ze maja barwe lekko fioletowawą :? plus niebieskie zarowki no i kolor podswietlenia byl jaki byl....
druga rzecz to zdjecie - az tak fatalnie jak na nim to nie wygladalo no ale roznica na nowych jest znaczna i to mnie cieszy :)

[ Dodano: 14-02-2007, 12:01 ]
a i jeszcze jedno - fota robiona za dnia wiec... wiadomo :wink:

mbear
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 15:48   

efekt faktycznie interesujacy. nie boisz sie o trwalosc tych zarowek ? bv maja troche obnizona zywotnosc chyba ze dotyczy to tylko zarowek hologenowych z tej rodziny.
a tak z innej beczki to co myslicie o wymianie zarowek pod zegarami na diody led ? ktos kiedys probowal ?
sa dostepne takie ktore nie swieca punktowo tylko maja rozproszone swiatlo - chociaz nie mialem okazji takich obejrzec "na zywo"

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 17:10   

co do trwalosci to sie dopiero okaze, faktycznie moze byc gorzej bo daja duzo wiecej swiatla (chyba inna mieszanka gazow i wyzsza temp) ale jak bedzie bardzo zle to powroce do starych :(
diody: rowniez probowalem no i bylo fatalnie, zalozylem biale a swiecily na ciemno fioletowo :-X Powod - zabarwienie samych tarcz nie jest czysto biale a diody maja to do siebie ze daja zimne swiatlo i fioletowawą poswiate. podobno sa sporo drozsze diody o "cieplym" swietle ale tych nie udalo mi sie znalezc, mozliwe ze efekt bylby lepszy... z drigiej strony kumpel w astrze zalozyl rowniez biale i efekt jest podobny do mojego - swiatlo jaaaasno fioletowe :|
poki co jestem bardzo zadowolony ze swoich!! jeszcze tylko na przerobke czeka podswietlenie konsoli nawiewow bo niestety ale nie pasuje do reszty (w przelacznikach sa juz diody)

[ Dodano: 21-02-2007, 20:39 ]
kiepskie zdjecie (z telefonu) ale tak wyglada efekt koncowy przerobki zegarow... :biggrin:

[ Dodano: 21-02-2007, 20:40 ]
oto i ono

ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2007, 20:52   

Wyszło Ci bosko, ale ja noszę się z zamiarem założenia LED, niech no tylko więcej żaróweczek poprzepala się, bo do jednej nie chce mi się rozkręcać plastików. Myślę o białych lub ultrafioletowych, bo niebieskie są za zimne i potrzeba diody o mocnym prądzie żeby porządnie podświetlić, ewentualnie zielone. A ceny? Ostatnio na allegro ceny pospadały i te parę sztuk zamknie się za ok 15 złociszy.

Jonny156 
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-11-2007, 23:18   

Właśnie skorzystałem z twego pomysłu remkowsky i muszę przyznać że efekt rewelacyjny!
Wszystkim polecam!

Odpowiedz do tematu