|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wspomoc Policje? :) |
Autor |
Wiadomość |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 16:57 wspomoc Policje? :)
|
|
|
nie wiem czy w ogole znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial to zobaczyc, lecz tak czy siak podaje:)
www.9marca.prv.pl -> jest to link o protescie policjantow.. warto przeczytac i oczywiscie jesli ktos nie czuje wrogosci do tej grupy zawodowej wpisywac sie na liste |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 17:50
|
|
|
gdyby nie tekst o klękaniu na kolana przed nimi to może mówię może bym się wpisał a tak-omijam szerokim łukiem |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2007, 18:35
|
|
|
Z całym szacunkiem dla tych którzy faktycznie narażają życie ale:
Cytat: | POLICJANCI KAŻDEGO DNIA SŁUŻĄ WSZYSTKIM OBYWATELOM - TAKŻE TOBIE - W CELU ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA: TO NIE TY MASZ SIĘ OBAWIAĆ KONTAKTU Z POLICJANTAMI, LECZ KAŻDY PRZESTĘPCA MA WIEDZIEĆ, ŻE JEGO CZYN ZOSTANIE WYKRYTY I UKARANY ! |
Niestety wciąż jest inaczej i jeśli to się nie zmieni to nie będzie poparcia dla Policji.
Ostatnio gdy poszedłem na Policję to zamiast oczekiwanych przeze mnie działań straszono mnie mandatem.
A to mnie po prostu śmieszy:
Cytat: | od dnia 09.03.2007 r.: zaprzestanie angażowania się w służbę w stopniu większym niż ten, który należy do obowiązków i niestawianie dobra obywatela ponad dobrem własnym i własnej rodziny, to znaczy:
* skrupulatne wykorzystanie wypracowanych godzin nadliczbowych,
* wykorzystanie w razie potrzeby przysługującego prawa do opieki nad dzieckiem,
* wykorzystanie należnego urlopu okolicznościowego wtedy, kiedy on się należy,
* wykorzystanie w razie nagłej potrzeby prawa do przysługującego raz w roku tzw. "dnia urlopu na żądanie" (???),
* w razie choroby: wykorzystanie zwolnienia lekarskiego L-4, zamiast przychodzenia do pracy w stanie choroby,
* w razie wystąpienia problemów ze zdrowiem - zaplanowania na dowolny dzień wizyty u lekarza rodzinnego lub specjalisty np. kardiologa, psychologa itp.,
* dobrowolne oddanie krwi w stacji krwiodawstwa lub innej uprawnionej placówce medycznej i wykorzystanie przysługującego z tego tytułu dnia wolnego. |
|
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 20:57
|
|
|
Cieżki zawód................marnie opłacany.............wszyscy drwią................a jednak kazdy chce byc bezpieczny we własnym kraju
Dobrze kazdemu mowic jak nie musi tak pracować......myśle ze wiekszosc by nie dała rady, za ta kasę
Prawda taka ze to nie policjanci sa do bani tylko system |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 13-02-2007, 22:13
|
|
|
ale skoro zawód taki cięzki i marnie opłacany, to dlaczego są takie kolejki poborowych i tylu się ich przyjmuje. Siłą do roboty tam nikt nikogo nie zmusza (jak to Krzyżaczek kiedyś określił). Jak zabraknie rąk do pracy, to i zaraz sie warunki zmienią.. A jak narazieto imo wcale nie jest im tak źle, skoro tak sie pchają i te teksty z drugiego cytatu JCH, to też dobre. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 09:30
|
|
|
Chooper napisał/a: | ale skoro zawód taki cięzki i marnie opłacany, to dlaczego są takie kolejki poborowych i tylu się ich przyjmuje. Siłą do roboty tam nikt nikogo nie zmusza (jak to Krzyżaczek kiedyś określił). Jak zabraknie rąk do pracy, to i zaraz sie warunki zmienią.. A jak narazieto imo wcale nie jest im tak źle, skoro tak sie pchają i te teksty z drugiego cytatu JCH, to też dobre. |
Pchają się bo:
- jakaś tam szansa na karierę jest (trzeba załapać się "tylko" na angaż oficerski - jak przyjmiesz się na normalny to już do końca życia będziesz krawężniki butami poerować)
- praca w budżetówce jest STAŁA, nie trzeba się więc martwić o to że pracodawca któregoś dnia podziękuje Ci za pracę i zostaniesz na bruku (no chyba że nieżle nawywijasz)
Prawda jest taka, że policjanci łapia przestępców a sąd ich potem wypuszcza (u mnie w mieście byla taka sytuacja z jednym badziorkiem - policja go łapała, sąd go wypuszczał, koleś miał gdzieś zasady zwolnienia warunkowego i robił co chciał, policja go łapała, itd. - i tak 3x
Chory system... |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 14-02-2007, 11:12
|
|
|
dm17 napisał/a: | Cieżki zawód................marnie opłacany.............wszyscy drwią................a jednak kazdy chce byc bezpieczny we własnym kraju
Dobrze kazdemu mowic jak nie musi tak pracować......myśle ze wiekszosc by nie dała rady, za ta kasę
|
Tu mógłbym polemizować...pracuje jako prajektant-konstruktor i to też cieżki zawód, kiepsko narazie w polsce opłacany, jeszcze bardziej niedoceniany, a ile zdrowie kosztuje: 8 godz przy biurku, nonstop w monitor wpatrzony, cześto po godzinach też zasuwanie,
kregosłup siada, oczy siadają , nadgarstki rwą..
całe szczęście tylko ze nie jesteśmy na świeczniku, a w sumie uwielbiam tą robotę
a juz nawet niechce mi sie przytaczać przykłądu mojej may pielęgniarki któa z 30 letnim stazem pracy nie zarabia 1000 na reke...a to tez zawod bardoz odpowiedzialny i wymagajacy,
a policjanci...na wejsciu chyba 1500 maja na reke, 25 lat sluzby i emeryturka..plus dodatki, przywileje i inne pierdołki...
nie jestem przeciwko glinom ale czasami to co wyprawiaja i jak traktuja uczciwych i porzadnych obywateli to woła o pomste do nieba... |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 11:52
|
|
|
Cytat: | a policjanci...na wejsciu chyba 1500 maja na reke, 25 lat sluzby i emeryturka..plus dodatki, przywileje i inne *cenzura*...
nie jestem przeciwko glinom ale czasami to co wyprawiaja i jak traktuja uczciwych i porzadnych obywateli to woła o pomste do nieba... |
Ja nie pisałem ze to jest najcięższy zawód, z pielegniarkami sie zgadzam i to ze Twoj zawód tez jest cieżki tez sie zgadzam-jak setki innych....tez sie zgadzam z tym ze WIEKSZOSC zawodów w polsce jest opłacana MARNIE To jest tylko jeden zawód z wieluuuuu.
ALe nie prawda jest ze dostajesz kolego 1500zl na łapke jak zaczynasz.....na łapke dostajesz 800zl
A co pilęgniarki inaczej traktuja ludzi tak samo jak policjanci Nie raz widziałem jak pilegnairki traktuja ludzi.i młodych i starych i nóż mi sie w kieszeni otwoerał......miały szczescie ze nie odnosily sie do osoby z mojej rodziny w ten sposób bo by było z nimi krucho
A czemu polscy policjanci i pielegniarki sa super mili i pracowici az granicą BO PRACUJA ZA PRAWDZIWE PIENAIDZE |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 12:04
|
|
|
ale pielęgniarki nie śpiewają takich kretynizmów na szczęście-maniawielkosci z chłopaczków z prewencji przemawia-ot takie nie wyzyte , zestresowane pryszczole |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
mm3m [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2007, 02:56
|
|
|
Piosenka TROCHE zenujaca, ale to nie ona byla tematem.
gulgulq napisał/a: | a juz nawet niechce mi sie przytaczać przykłądu mojej may pielęgniarki któa z 30 letnim stazem pracy nie zarabia 1000 na reke...a to tez zawod bardoz odpowiedzialny i wymagajacy,
a policjanci...na wejsciu chyba 1500 maja na reke, 25 lat sluzby i emeryturka..plus dodatki, przywileje i inne *cenzura*... |
Jezeli szukasz pracy to moze znajdzie sie cos dla Ciebie w policji bo z tego co napisales to i pieniadze dobre i praca nieodpowiedzialna i niewymagajaca, szybka emerytura tylko trzeba przez okolo 15 lat ch...m gruchy pobijac i jakos sie przewisi na szelkach.
[ Dodano: 23-02-2007, 02:29 ]
Fakty:
Bardzo wielu policjantow ma za zony pielegniarki wiec spotkaly sie dwa nie najbardziej intratne zajecia.
Emerytura po 15 latach sluzby ale wczesniejsza czyli ok 40% uposazenia (ok 600zl)
Nie wiem ile jest na wejsciu do Policji ale ja 1520zl otrzymywalem dopiero po 9 latach sluzby, w stopniu sierzanta, jako dzielnicowy ( wliczone w to sa wszystkie dodatki).
Wspaniale waruki pracy i wynagrodzenie oraz "slowa poparcia" od przelozonych jak rowniez "przyjazne" komentarze podobne do tych powyzej sklonily mnie okolo 2 lata temu do porzucenia zawodu i kraju i wyjazdu do UK. Gdzie ludzie chociaz pozornie ale sa zyczliwi i nie musze zastanawiac sie czy wystarczy mi kasy aby zapewnic godziwy byt moim dzieciom, o co bylo naprawde trudno w Polsce.
Porzucenie pracy w Policji i wyjazd to jak na razie najlepszy krok w moim zyciu.
Przykre jest to ze po to aby zapewnic lepsza przyszlosc musielismy z zona zostawic nasze rodziny i osiedlic sie az tutaj i podejrzewam ze nie predko (jezeli w ogole) wrocimy.
Kazdy ma prawo do wlasnego wyboru zawodu, ale jezeli ktorys z was myslal o pracy w Policji ( w sensie w Policji nie np. jako informatyk w ktorejs z komend, lub mechanik na warsztatach) to szczerze ODRADZAM. W/g mnie jest to zawod niewdzieczny i trudny. Poniewaz moj szwagier nadal jest policjantem wiec wiem ze nic sie nie zmienia na dobre a wrecz przeciwnie.
I pamietajcie ze POLICJA nie sprowadza sie tylko do drogowki i mandatow ale pracuja tam tez ludzie faktycznie starajacy sie utrzymac lad, porzadek i bezpieczenstwo w tym Kraju. I zazwyczaj robia wiecej niz gadaja.
Starszne smuty wiec na koniec moj ulubiony dzowcip ( o policjantach znam wiele).
DZIELNICOWY JEST JAK YETI - WSZYSCY WIEDZA ZE ISTNIEJE ALE NIKT GO JESZCZE NIE WIDZIAL.
[ Dodano: 23-02-2007, 02:31 ]
JCH napisał/a: | Ostatnio gdy poszedłem na Policję to zamiast oczekiwanych przeze mnie działań straszono mnie mandatem. |
A mozna wiedziec co zrobiles, za co mial byc ten mandat?
Jak sie wstydzisz to nie odpisuj. |
|
|
|
 |
|
|