|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] BLOKADA YTLNEGO MOSTU ?? zasada działania ?? |
Autor |
Wiadomość |
baxxx
Nowy Forumowicz
Auto: opel frontera
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2013, 12:22 [2.5 TD] BLOKADA YTLNEGO MOSTU ?? zasada działania ??
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników tego wspaniałego pojazdu
na początek chce zaznaczyć że jeżdżę oplem fronterą, ale jestem na etapie zmotki, polegającej na zamianie tylnego mostu, i właśnie od pajero 2 , z silnika 2,5TD z przełożeniem 4,625 i z blokadą ląduje niebawem u mnie ... i o tą właśnie blokadę się rozchodzi, a konkretnie o jej działanie, muszę to wszystko pospinać, mam pompkę, z której wychodzą 2 kable do blokady idzie 1 wąż, więc teraz pytanie techniczne : czy na załączonej blokadzie pompka cały czas pompuje i trzyma blokadę ?? czy jest jakaś zmienna biegunowość, i raz robi podciśnienie a drugi nadciśnienie, a reguluje to włącznik, żeby zapiąć i cofnąć ?? jak to w pajero działa ??!! |
|
|
|
 |
zunmen
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 TD
|
Wysłany: 04-09-2013, 16:38
|
|
|
Pompa pompuje jakieś 3-4 sekundy non stop a potem od czasu do czasu chyba dopompowuje jak ciśnienie spada. Tak przynajmniej zauważyłem ale z tym dopompowywaniem nie dam sobie ręki uciąć. Co do zasilania pompki to chyba nic szczególnego + i - i to wszystko |
|
|
|
 |
baxxx
Nowy Forumowicz
Auto: opel frontera
|
Wysłany: 04-09-2013, 17:27
|
|