Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki ... jakie ?
Autor Wiadomość
Pablinho1990 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2013, 21:41   Głośniki ... jakie ?

witam przymierzam się do kupna glosnikow do mojej cari bo te oryginalne już niestety koncza swoja zywotnosc i chciałbym się was spytac może będziecie wiedzieli jakie glosniki najlepiej wybrać, chciałbym takie żeby weszly w oryginalne miejsca. Dwudrozne czy trojdrozne nie wiem, może ktoś z was zna się w tym temacie i pomoze z góry dzięki :) Jak cos to prosiłbym od razu linki na allegro lub gdzies indziej :) moja cari jest z 98 r i z przodu nie ma jeszcze glosnikow w drzwiach tylko w tak jakby w slupkach takie male około 10 cm a z tylu sa 16 cm :)

proszę o odpowiedzi :)

mateelv 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 05-09-2013, 00:00   

tak się zapytam korzystając z okazji. Jestem zielony w temacie. Czemu w innych autach, czuję chociaż trochę bassu w głośnikach standardowych, a u mnie w Cari, oryginalne przody 10cm nie dają kompletnie nic? Ustawiałem na radiu we wszystkie strony. Jakoś specjalistycznie nazywają się te bardziej basowe głośniki? Bo z chęcią bym ten szmelczyk zmienił, muza jak z Sony Ericossona K700 :roll: nie mówię tu nie wiadomo o jakim sprzęcie, ale coś lepszego, żebym mógł sobie w przyjemnoscią płytki posłuchać...

Batmanikus 
Mitsumaniak
CHORY ALE NATCHNIONY

Auto: Galant VIII / C5
Wysłany: 05-09-2013, 15:10   

Chodzi Ci o głośniki niskotonowe?

Baaaardzo dużo daje też nadajnik czyli radio/cd. Jak na przykład masz jakieś dziadostwo za 50 pln to nawet ba wysokiej klasy głośnikach nie będzie urwania d.pupy ;)

Nagłośnienie w Carismie jest fatalne. Wcześniej jeżdżąc Vectrą A miałem standardowe głośniki (2 x z tyłu, 2 x w przednich drzwiach i 2 x na podszybiu wysoko tonowe). Przeniosłem radio (Clarion FB289RBT) do Carismy i załamka totalna. Czas zmienić nagłośnienie...

Mitsubishi Galant VIII 2.0 LPG (2017-...)
Citroen C5 X Break 2.0 LPG (2016-...)
Chrysler Neon II 2.0 SE LPG (2015-2018)
VW Polo II Coupe LPG (2015-2015†)
Mitsubishi Carisma II 1.6 LPG (2013-2016)
Yamaha TDM 900 (2011-2018 :[ )
Yamaha XJ 600 N (2009-2011)
Opel Vectra A 1.6 (2008-...)
Jawa TS 350 (2008-2009)

Pablinho1990 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-09-2013, 16:48   

Radyjko kupilem kenwood KMM-257 4 x 50 w wiec mysle ze radyjko da w miare rade czas teraz na glosniki najlepiej jakbym tarfil na jakies trojdrozne poniewaz nie chce zadnej tuby czy cos w tym stylu tylko poprostu ladnie grajace glosniczki w oryginalnych miejscach :) a co do tych 10 cm glosnikow z przodu to jest totalna porazka te z tylu niby daja troche basu ale jak sie troche mocniej podglosi to charcza dlatego czas na zmiane bo mam dosyc sluchania non stop radia heh :)

MmzTattoo 
Mitsumaniak

Auto: 2003 Eclipse GS 2.4 automat
Wysłany: 05-09-2013, 16:54   

Dwu czy trzy drożne głośniki nie spełnią do końca swojej roli w cari z tego względu iż miejsca na głośniki są w tak a nie inaczej rozmieszczone.
Zależy też od tego jaki efekt chcesz uzyskać itp.
u mnie w cari dołożyłem w drzwi systemówki JBL głośnik niskotonowy plus tweeter wrzucone przez dystanse oczywiście jak na system przystało ze zwrotnicami. link tutaj masz opisane co i jak.
Jeśli będziesz chciał to moge nagrać jakiś krótki filmik jak to gra.
Tylko chwilowo jest bez suba

meinteil07 
Forumowicz

Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
Wysłany: 05-09-2013, 21:39   

Radio daje wielką różnicę. Przekonałem się o tym gdy kupiłem swoją carisme. Gdy zakupiłem auto wsadzony był jakiś soniak, myślałem że będzie fajnie grać a tu dramat jakich mało :/ Już szykowałem się na zmianę nagłośnienia gdy wpadł mi w ręce pioneer którego zakupiłem do poprzedniego auta :mrgreen:
Powiem tylko tyle. Pojawiły się niskie i wysokie tony, gra czyściutko, oczywiście nie da się słuchać jakoś mega głośno ale do normalnego słuchania muzyki daje rade jak najbardziej :)

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 06-09-2013, 00:14   

Polecam radyjka kenwood. Miałem kilka i fajna sprawa a kto jeździ na zloty wie jak to gra :twisted:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

dexter1992 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V Avance
Wysłany: 15-01-2016, 17:11   

Jeśli ma być w cenie i dobrze to ja od siebie proponuję Phonocary. Pod radio w sam raz. No i oczywiście niskotonowy 165 mm w drzwi a syczek w plastik oryginalnie przy lusterku.

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 18-01-2016, 13:34   

W ori miejsca, to nic ciekawego nie wsadzisz. Miałem u siebie Hertze i jedynie grało toto z tyłu, z przodu to raczej jakeś tam dopełnienie, dobrze ściszone, żeby nie denerwowało. Jeśli nie chcesz tuby, to mogę Ci polecić zakup głośników 165 mm o mocy około 150 W w RMS, do tego mały wzmacniacz - 300 W w RMS. Przednie głośniki bezpośrednio pod radio, wyjście z radia pod wzmacniacz, pod który podepniesz głośniki, do tego w razie czego pozostaną Ci dwa wyjścia z radia na głośniki. Wzmacniacz fajnie pasuje w bagażniku po prawej strinie, tam gdzie są uchwyty na trójkąt. Na samym radiu nic ciekawego nie osiągniesz, a tak masz w miarę fajnie, w miejscach ori, możliwość dalszej prostej rozbudowy a wzmacniacz nie przeszkadza. Z początku właśnie tak miałem podpięte...potem doszła tuba.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 21-01-2016, 09:14   

powiem ci jako muzyk że najlepszym doradcą jest ludzkie ucho! jak robisz pod siebie to odsłuchaj kilka głośników i gwarantuje ci że do ciekawych wniosków dojdziesz... shark Kenwood w radiach samochodowych ma dobre wzmacniacze biją jvc i sony są po prostu mocniejsze

Odpowiedz do tematu