Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
NOWY COLT - jaki silnik, jaka wersja, opinie.....
Autor Wiadomość
radi1965
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 17:46   

No tak, masz rację.................mysle, że ja też bym się zmieścił w tych pomiarach :mrgreen:
Prawda jest taka, że kogo stac na samochód to musi też być go stać na paliwo.....albo niech zap....la rowerem :D

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 18:07   

markus78 napisał/a:
Grasshopper napisał/a:
Od 50 km/h 5 bieg.

To nie jest chyba zbyt dobre dla silnika :roll:

Nie jestem ekspertem. Ale jeżeli chodzi o odczucia "słuchowe" to silnik nie brzmi jakby się męczył itp. Oczywiście mówię o jeździe po równej drodze, nie pod górkę.

Pozdrawiam

radi1965
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 18:14   

50 km na V biegu ?????? sugeruje aby kupić cieniasa albo 126p.................... bo nie uchodzi by autko z takiej stajni pracowało na obrotach rzędu 1100-1200 :evil:

[ Dodano: 08-01-2007, 18:21 ]
A tak z innej beczki to może mi ktoś podesłać zdjęcie jak wyglądają dywaniki pasujące do colta VI bo na allegro wszyscy robią mnie w jajo oferując dywaniki które wg mnie nie pasują do tego modelu. :evil:
Ma ktoś namiary gdzie można kupić je w miare tanio ? :oops:

Grasshopper
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 18:41   

radi1965 napisał/a:
50 km na V biegu ?????? sugeruje aby kupić cieniasa albo 126p.................... bo nie uchodzi by autko z takiej stajni pracowało na obrotach rzędu 1100-1200 :evil:

To tylko uwagi wynikające z chęci dowartościowania Mitsu, czy z technicznych pobudek? :>

Pozdrawiam

radi1965
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 19:12   

Interpretacje pozostawiam Tobie :mrgreen:

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2007, 19:48   

radi1965 napisał/a:
A tak z innej beczki to może mi ktoś podesłać zdjęcie jak wyglądają dywaniki pasujące do colta VI bo na allegro wszyscy robią mnie w jajo oferując dywaniki które wg mnie nie pasują do tego modelu. :evil: Ma ktoś namiary gdzie można kupić je w miare tanio ? :oops:

Fotki o ile pamiętam są np. tutaj. Już kiedyś chyba pisałem, że swoje, kupiłem u M-C-M , ale via allegro. Na jesieni nikt nie miał gumowych, a wszyscy sprzedawali welurowe. Rozesłałem maile do większych sprzedawców, m.in. z prośbą o fotki. Pasujące dywaniki miało tylko dwóch sprzedawców. Fakt nie jest je łatwo kupić.
Ps. Na tej stronie kliknij w ikonę aparatu - tam znajdziesz odpowiedni kształt.

MPP
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 09:04   

Po wizycie w serwisie powiedziano mi że to "tykanie" w silniku przy załączeniu zapłonu ma występować, (widziałem to w innym też egzemplarzu 1,3) i jeśli nie "tyka" to jest źle :|
Po za tym moje odczucie co do samochodu są mieszane, (może narazie....) Wybrałem go z jasnego powodu sami wiecie :D .
Padło na Colta ..... coż moje wrażenia po przejechaniu ok 800km. Komfort jazdy jest dobry, silnik całkiem ok powyżej 4k zaczyna się jazda, wykończenia całkiem całkiem choć skrzypi od czasu do czasu coś z przodu po lewej, design fajny, jedyne co mnie TOTALNIE załamuje to skrzynia biegów toż to chodzi gorzej niż w C330, nie wspominając mojego byłego AX z nim to nie ma się co równać.
Podobno w moim egzemplarzu poprawiono wade fabryczną dot. wstecznego ale 1 i 2 wchodzą KOSZMARNIE !! raz super a raz muszę się mocować niczym ze zwrotnicą kolejową... Ciekawe od czego to zależy...
Ciekawy jest też odgłos z samej skrzyni jak się w słuchać z zewnątrz to dochodzą mnie takie słuchy, że aż mnie ciarki przechodzą ... jak by ktoś do środka wrzucił garść śrutów.
Hmmm i to ma ma być super skrzynia nad którą sprzedawcy wypowiadali się w superlatywach. Hańba dla marki i tyle.
Wybaczcie ton ale już naprawde ręce opadły. :evil:

Pozdrawiam

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 12:00   

MPP napisał/a:

Ciekawy jest też odgłos z samej skrzyni jak się w słuchać z zewnątrz to dochodzą mnie takie słuchy, że aż mnie ciarki przechodzą ... jak by ktoś do środka wrzucił garść śrutów.
Hmmm i to ma ma być super skrzynia nad którą sprzedawcy wypowiadali się w superlatywach. Hańba dla marki i tyle.
Wybaczcie ton ale już naprawde ręce opadły.
Pozdrawiam

Nic sie nie przejmuj - po to kupiłeś nowe auto żeby miec spokoj z naprawami i wadami. Jeżeli faktycznie bedziesz mial dalej zastrzezenia do skrzyni - atakuj serwis w ramach gwarancji, powinni cos z tym zrobic.

Nie wiem czy w 1.5 jest ta sama skrzynia co w 1.3, ale ja u siebie po przebiegu 3 tyś km jestem bardzo zadowolony i nic podobnego o czym piszesz nie wystepuje. Skrzynia moze faktycznie jest nieco "specyficzna" (troche cieżej chodzi niz wiekszosc aut - porownuje np. do Fiata Sieny, Renault Megane) ale to kwestia przyzwyczajenia. Za to ma fajne krotkie skoki - jak przesiadam sie do wspomnianych wyzej aut to raczej mam odczucia na ich niekorzysc.

Tak wiec nie łam sie na razie:) - obserwuj sprawe (byc moze skrzynia sie jeszcze "ulozy"), a jak bedzie tak dalej to do serwsiu;) Może dobrze byloby zebys porownal swoje odczucia z innym coltem cz3/5/t?

Pozdrawki

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Wysłany: 17-01-2007, 12:39   

Gorzkim napisał/a:
Nic sie nie przejmuj - po to kupiłeś nowe auto żeby miec spokoj z naprawami i wadami. Jeżeli faktycznie bedziesz mial dalej zastrzezenia do skrzyni - atakuj serwis w ramach gwarancji, powinni cos z tym zrobic.

Dokładnie tak. Nie po to wydałeś >50k PLN, żeby się wkurzać, że nie działa albo działa kiepsko.

Cytat:
Nie wiem czy w 1.5 jest ta sama skrzynia co w 1.3, ale ja u siebie po przebiegu 3 tyś km jestem bardzo zadowolony i nic podobnego o czym piszesz nie wystepuje. Skrzynia moze faktycznie jest nieco "specyficzna" (troche cieżej chodzi niz wiekszosc aut - porownuje np. do Fiata Sieny, Renault Megane) ale to kwestia przyzwyczajenia. Za to ma fajne krotkie skoki - jak przesiadam sie do wspomnianych wyzej aut to raczej mam odczucia na ich niekorzysc.

Potwierdzam obserwacje odnośnie skrzyni. Może ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie, czy w 1.5 to ta sama co w 1.3?

Cytat:
Może dobrze byloby zebys porownal swoje odczucia z innym coltem cz3/5/t

Chyba najprościej byłoby podjechać do salonu i zobaczyć, jak działa skrzynia w dyżurnym, demonstracyjnym Colcie

Powodzenia w boju![/quote]

zypar
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 20:47   

MPP napisał/a:
Po wizycie w serwisie powiedziano mi że to "tykanie" w silniku przy załączeniu zapłonu ma występować, (widziałem to w innym też egzemplarzu 1,3) i jeśli nie "tyka" to jest źle :|
Po za tym moje odczucie co do samochodu są mieszane, (może narazie....) Wybrałem go z jasnego powodu sami wiecie :D .
Padło na Colta ..... coż moje wrażenia po przejechaniu ok 800km. Komfort jazdy jest dobry, silnik całkiem ok powyżej 4k zaczyna się jazda, wykończenia całkiem całkiem choć skrzypi od czasu do czasu coś z przodu po lewej, design fajny, jedyne co mnie TOTALNIE załamuje to skrzynia biegów toż to chodzi gorzej niż w C330, nie wspominając mojego byłego AX z nim to nie ma się co równać.
Podobno w moim egzemplarzu poprawiono wade fabryczną dot. wstecznego ale 1 i 2 wchodzą KOSZMARNIE !! raz super a raz muszę się mocować niczym ze zwrotnicą kolejową... Ciekawe od czego to zależy...
Wybaczcie ton ale już naprawde ręce opadły. :evil:

Pozdrawiam

W moim CZ3 biegi wchodzą nieźle, czasem wsteczny nawala, a co do zgrzytów i jęków skrzyni słyszanych z zewnątrz to mam to samo. Ale rzadko słyszę bo z reguły ja jeżdzę a słyszę wtedy jak mój młody dosiada Colta. Ale trudno to jest przecież segment B

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 18:04   

Panowie rozglądam sie za autem dla mojej małżonki :wink:

i tak dziwnie o colcie pomyslałem

pytanko-przegladam samochody z 2005 i 2006 roku i te z 2005 mają inne tylnie swiatła :shock:

ocb?

a tu łezkowate

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 14-02-2007, 18:10   

Pewnie zalezne jest to od liczby drzwi :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 14-02-2007, 18:15   

dokladnie tak jak cezar mowi :mrgreen:

pierwszy cotl to CZ5 ( 5 drzwiowka)

a drugi to CZ3 ( 3 drzwiowy )

ten krotszy ( 3 drzwiowy ) ma inne tylnie swiatla od tego dluzszego ( 5 drzwiowego)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 18:32   

moja łomen uparła się na 5 drzwii -łatwiej latorośl wsadzać i wysadzać :cry:

dobra nie rozmywam czytam ytu i tam co ten colik potrafi :wink:

http://www.motofakty.pl/a...hi_colt_13.html

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 11:28   

Poczytaj też może opinie właścicieli:

http://www.autocentrum.pl...hi_Colt_VI.html

Odpowiedz do tematu