Mitsubishi Carisma 1.9did by Daraz2 |
Autor |
Wiadomość |
Daraz2
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9DID F9Q
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2013, 19:54
|
|
|
W tym tygodniu moje auto się mocno zmieniło a to efekty dołożenia dokładek z wersji dynamisc auto wygląda wręcz bosko ludzie pytają się jaka to wersja ze tak ładnie to auto wygląda jeszcze mam pare planów które przedstawię następnym razem jestem ciekaw waszych opinii
 |
|
|
|
 |
Tanpit
Forumowicz

Auto: EA5A Elegance '01
Dołączył: 25 Lut 2012 Posty: 44 Skąd: Wrocław/Środa Wlkp./Rawicz
|
Wysłany: 28-07-2013, 20:20
|
|
|
Witaj!
Cari wygląda naprawdę zacnie, od razu rzuciła mi się w oczy swoim nietuzinkowym wyglądem jak również stanem utrzymania, dlatego od razu Cię podejrzewałem o mitsumaniactwo podczas naszego spotkania Carisma zawsze mi się podobała, z resztą ojciec ma podobną, tyle, że złotą i GDI. Życzę bezawaryjności, a tak na marginesie jestem do środy w Środzie, więc może jakieś spotkanko? Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2013, 20:28
|
|
|
Dziękuje za tak miłe słowa:) dbam o auto bo mam nadzieje ze odwdzięczy mi się bezawaryjnością Jestem Zaaa spotkaniem |
|
|
|
 |
mateelv
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 29-07-2013, 23:25
|
|
|
powinna pójść na glebę, wtedy dokładki dopiero zrobią robotę |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-07-2013, 20:38
|
|
|
nie chce go obniżać bo dużo jeżdżę a wtedy stracę na wygodzie:) |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-07-2013, 20:41
|
|
|
A tutaj fotka z wczorajszego spota w Środzie z kolegą Tampit'em i jego pięknym i eleganckim Galantem w końcu spotkanie z MitsuManiakiem a tak przy okazji moja Cari ma wypolerowane lampy i są jak nowe:)
 |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 31-07-2013, 10:36
|
|
|
mateelv napisał/a: | powinna pójść na glebę, wtedy dokładki dopiero zrobią robotę |
Dobrze mówisz, popieram.
Inaczej nie za ładnie wygląda zwłaszcza gdy na auto patrzy się z boku, jest krater między kołem a nadkolem...
Ja mam obniżoną i jest elegancko, co do komfortu również (jeżdżę bez żadnych gum w sprężynach) i zapewniam nie jest twardo jakby mogło się wydawać, zresztą Carisma fabrycznie ma sztywne i dość twarde zawieszenie, więc po zmianie nie ma jakiejś mocnej różnicy, co innego jak się obniża i utwardza samochód, który fabrycznie ma miękkie zawieszenie...
Nie wiem czy jeżdżę dużo, myślę, że przeciętnie, klasyczna średnia 15 tys. km rocznie |
_________________ Zobacz moje Mitsu
 |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-07-2013, 19:45
|
|
|
Muszę to przemyśleć może uda mi sie na jakimś zlocie przejechać cari obniżoną:) zobaczyc jak to jest:) |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-09-2013, 18:59
|
|
|
no to trzeba odświeżyć
oto najnowsza fotka auta doszły naklejki klubowe:)
Troche jest brudny : ) ale cóż cały czas padało ostatnio
W tle widać Astre kolegi z klubu Astry G kolejna ślicznotka |
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-10-2013, 20:35
|
|
|
Po założeniu nowego zamka klapy bagażnika ponieważ w starym był całkowicie spalony silniczek sprawdziliśmy razem z Carismax i zamówiliśmy nowy
a tutaj dwie nowe fotki z Astrą z Klubu Astry G
Jeszcze w ten weekend spotkałem się z Tanpit a niestety nie zrobiliśmy fotki naszych Miśków xD
a tutaj ze zlotu Coltmanii Hamownia
 |
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 07-10-2013, 13:52
|
|
|
Fajnie się prezentuje Cari z przodu i po skosie, z tyłu mi się nie podoba tylny zderzak w faceliftingowej Carismie, jest jakby za krótki i rura wydechowa tak ordynarnie wystaje, w przedliftowej jest fajnie wkomponowana w zderzak. No i te czarne listy po bokach mnie rażą, ja bym je zdjął, ale w faceliftingowej są te listwy dookoła samochodu ;/ nie tylko na drzwiach ale też na zderzakach więc tylko lakierowanie w kolor..., ale niektórym się podoba jak te listwy są Spoiler z wersji Dynamic jest jeszcze brzydki moim zdaniem, do poliftowej ładniejszy jest ten dolny z aukcji: http://allegro.pl/mitsubi...3580635047.html Z resztą liftback ma krótką klapę i spoiler jest zbędny w zasadzie w przeciwieństwie to sedana, bo sedan bez lotki okropnie wygląda
Fajna fela by się jeszcze przydała ( bo standardowa mitsu jest bez polotu ) i wspomniana gleba, wtedy by sie świetnie prezentowała |
_________________ Zobacz moje Mitsu
 |
|
|
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-10-2013, 20:27
|
|
|
Dzięki No mi osobiście właśnie podobają sie te czarne listwy i teraz na pewno tego nie zmienię a jeśli chodzi o kolejne modyfikacje zobaczymy co pokaże czas:) |
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-10-2013, 08:12
|
|
|
Zdjęcie Mini średzkiego spotu MitsuManiaków z Tanpit
 |
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-06-2014, 19:23
|
|
|
dawno tutaj nic nie pisałem więc trzeba trochę uzupełnić Moja Carisma trochę się zmieniła Zamontowałem halogeny przednie , zostały przyciemnione lampy tylne , pare drobnych napraw m.in. zawieszenia i auto zostało porządnie wyczyszczone a zamontowany został tez zestaw audio czyli nowe głosniki przednie , skrzynia Magnat w bagażniku + wzmacniacz
To obecne zdjecia
tu jeszcze jedno http://www.fotosik.pl/pok...6c3d0305bc.html
Auto ostatnio zawiozło mnie i Moją Anie do Karpacza sprawując się bezproblemowo
teraz na wakacje czeka je 2500km w tym wyjazd na Ogólnopolski zlot MitsuManiaków więc bedzie mogli je zobaczyć na żywo Pozdrawiam wszystkich i jeśli ktoś ma jakis fajny pomysł dla mojego autka to czekam na propozycje |
|
 |
Daraz2
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-09-2014, 18:11
|
|
|
Hej , dopiero teraz znalazłem trochę czasu żeby wrzucić zdjęcia z ogólnopolskiego zlotu
Dziękuję za głosowanie na auto prace nad autem już ruszyły żeby do następnego zlotu poprawić błędy i wady Oto najładniejsza Carisma :
Z pucharem
Ostatnio wymieniłem już gumę przegubu oraz konsola środkowa została oklejona srebrnym carbonem
Pozdrawiam Wszystkich |
|
 |
|