Otwarty przez: mkm 21-10-2018, 23:28 |
Misiek został napadnięty :( (czyli moje z Miśkami przygody) |
Autor |
Wiadomość |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-09-2013, 08:42
|
|
|
Kilka fotek, na których w zasadzie nic nie widać , ale wlew jest jak nówka . Okazało się, że wlew gnije od spodu z powodu braku nadkoli plastikowych. Woda zbiera się pomiędzy wnęką wlewu i przegodą nadkola. Kupiłem nadkola od Volvo V/S 40 dam cynk, czy pasują.
 |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-09-2013, 10:45
|
|
|
wichura1 napisał/a: | że wlew gnije od spodu z powodu braku nadkoli plastikowych. |
tam ogolnie cos zrypali, w moim sedanie z 96r. nic nie gnilo, a w kazdym innym od 98r. jak boczek odsuniesz od bagaznika to jest korozja |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wichura1

|
|
|
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 28-09-2013, 22:00
|
|
|
Misiek w domu , jak widać na fotkach, nadkola od Volvo V/S40 po modyfikacjach pasują. Misiek został zabezpieczony antykorozyjnie, wróciłem do domu bez zbiornika wyrównawczego i uchwytu akumulatora . Na szczęście jeżdżę zgodnie z przepisami, więc się nic nie stało. Po dwóch tygodniach jazdy Nissanem V200 TD, stwierdzam, ze Carisma 1.6 to komfortowy pojazd.
 |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-09-2013, 22:05
|
|
|
Najs
Dużo było trzeba przerabiać nadkola? |
|
 |
wichura1

|
|
|
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 10-10-2013, 13:09
|
|
|
Wymieniłem żarówki w reflektorach na: H4 MEGALIGHT ULTRA +120% Tungsram, świecą super biało. Przy okazji wymieniłem żarówki w migaczach z przodu, bo spękała pomarańczowa farba i świeciły bardziej na żółto niż na pomarańczowo. |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 33 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3548 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 11-10-2013, 11:28
|
|
|
Wpadaj na spota oblukamy nową skórkę i ślepia |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
wichura1

|
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-10-2013, 08:17
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Jakieś palanty ukradły mi 1 tablicę rejestracyjną... przerejestrowałem Cari. | W sensie dostałeś nowe, inne numery |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 16-10-2013, 09:08
|
|
|
JCH napisał/a: | wichura1 napisał/a: | Jakieś palanty ukradły mi 1 tablicę rejestracyjną... przerejestrowałem Cari. | W sensie dostałeś nowe, inne numery |
lepiej tak niz miec wlot o 3 w nocy na chate przez panow nie zadajacych pytan bo ktos gdzies bank okradl z takimi tablicami |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-10-2013, 11:30
|
|
|
A jak je miałeś zamocowane? Wsunięte w ramkę czy na stałe do zderzaka? |
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 16-10-2013, 23:33
|
|
|
Miałem wsunięte w ramkę, teraz mam przynitowane do zderzaka i klapy i niech mi jakiś palant powie że nie wolno. Samochód zarejestrowany w Polsce, a oni kasują mnie za 2 blaszki aluminiowe 185 PLN i dodatkowo 3 PLN za parking i jeszcze 6PLN za parkowanie w strefie pod komisariatem. To są kpiny, a czasu straciłem 5 godzin, bo jeździć bez 1 blachy nie wolno. .
edit: Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice). Oprócz tego mogą mnie zatrzymywać do kontroli jak zobaczą numery, które były skradzione. Skuteczność mają dużą, przede mną wchodził facet, któremu 2 razy odzyskali rower. 1 raz od złodzieja, a drugi raz zgarnęli jego syna z ulicy, bo ktoś zapomniał wykreślić numery ramy z ewidencji skradzionych pojazdów. :D:D |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 17-10-2013, 08:15
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice). | Teoretycznie tak. Z drugiej strony wątpliwe by złodzieje mieli ten sam model samochodu
No ale może faktycznie lepiej zgasić problem w zarodku |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2013, 08:35
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice). Oprócz tego mogą mnie zatrzymywać do kontroli jak zobaczą numery, które były skradzione. Skuteczność mają dużą, przede mną wchodził facet, któremu 2 razy odzyskali rower. 1 raz od złodzieja, a drugi raz zgarnęli jego syna z ulicy, bo ktoś zapomniał wykreślić numery ramy z ewidencji skradzionych pojazdów. :D | Ciekawie brzmi, też mi skradziono blache, wyrobiłem duplikat, nie miałem problemów z kontrolami, etc. Jak się okaże, że ktoś zatankuje na Twoją blache, to raz masz papier z policji o kradzieży, dwa znaczna większośc stacji ma monitoring na którym bez problemu można rozpoznac auto, trzy tacy są policjanty, nie ma się czym przejmować
Teraz dokładnie nie pamiętam ale za duplikat blachy płaciłem chyba koło 70zł |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|