Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosze o ocenę
Autor Wiadomość
DziadekMirek 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2013, 19:55   Prosze o ocenę

Witajcie drodzy Mitsumaniacy
Czy moglibyscie napisac kilka subiektywnych opinii o tym aucie?
ogłoszenie
moze jeszcze uda mi sie dopisac numer VIN.
Cena oczywiscie jest do utargowania, sadze ze wiecej niz 9,5 tys euro nie wchodzi w gre przy tym roczniku.Samochod bedzie jezdzic w Nl, wiec zadne oplaty zwiazane z akcyza juz nie dojdą.
ps. przepraszam za format postu, wiem ze nie tak to powinno wygladac lecz z synem na kolanach nie bardzo moge sie przylozyc ;)

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 01-10-2013, 21:52   

aktualnie jestem po kupnie małego auta jako drugie w domu,i jak zwykle w opisie ogłoszenia i zdjęcia super auta a wszystko wyłazi po przyjechaniu na miejsce:) Dlatego uważam ocenianie samochodu po zdjęciach jak wróżenie z fusów:) Ogólnie fajna furmanka i navi jest ;)

DziadekMirek 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2013, 17:45   

JMBLNNA4W6Z000864 - oto nr VIN tego auta.
Gdy przymierzalem sie do kupna Galanta pilnie sledzilem forum oczywiscie. I bylem pod wielkim wrazeniem ile Mitsumaniacy potrafia powiedziec o samochodzie na podstawie zdjec z ogloszenia. Szacunek dla takiej fachowosci. Tutaj pewnie niewiele widac...Na pewno przebieg jest autentyczny, to jedno narazie udalo mi sie potwierdzic.
A na co warto zwrocic szczegolna uwage kupujac Grandisa? Przy galancie sa powszechnie znane slabe punkty ( min. rdza na kielichach i tylnych nadkolach). Grandis pewnie tez cos ma?

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 03-10-2013, 01:42   

prawdopodobnie zdarzają się problemy z przegubami wewnętrznymi,ja to przerobiłem drżała buda podczas rozpędzania,tak od 80km/h.Przegub wewnętrzny tylko ASO a cena z kosmosu,ja kupiłem półośkę całą używaną.Warto też dobrze przysłuchać się łożyskom bo też do tanich nie należą:) Z silnikiem ja nie miałem problemów,tylko wymiana filtrów,oleju i regulacja luzów zaworowych.Przy Galancie to faktycznie sam czytałem kiedyś jak chciałem kupić,są różne szczegóły którymi różniły się poszczególne wersje i roczniki,ale w przypadku Grandisa ja nie znam takich smaczków :wink: blacharkę stan techniczny zawieszenia,silnika to tylko na żywca ocenisz.Życzę powodzenia w zakupie :) Fajna furmanka,tylko mi już za mało te 165 koni :twisted:
po numerze VIN pokazuje,że rok produkcji 2006.01.2

DziadekMirek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-10-2013, 20:17   

dzieki bardzo za te kilka zdan, beda bardzo pomocne. pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu