|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Nie działają przeciwmgielne, |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 23-03-2011, 15:53
|
|
|
Najprawdopodobniej gdzieś po drodze od oryginalnego przełącznika od przeciwmgielnych do lamp masz zamontowany zwykły przekaźnik samochodowy który po włączeniu na pozycje i podaniu tym samym + na cewkę tego przekaźnika, przerywa obwód przeciwmgielnych. Wydaje mi się że ten przekaźnik jest gdzieś zamontowany pod deską rozdzielczą niedaleko bezpieczników.
Najlepiej włączaj na pozycje i z powrotem je wyłączaj i słuchaj które przekaźniki wtedy cykają. Ten którego szukasz napewno nie będzie razem z oryginalnymi. |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 791 Skąd: Okolice Międzyrzecza
|
Wysłany: 23-03-2011, 16:14
|
|
|
plecho1Zrobiłem tak jak pisałeś, w kabinie raczej nic nie słyszę, ale za to na zewnątrz słyszałem cyknięcie, to znaczy gdzieś pod maską, ale robiłem to włączając pozycyjne więc myślę że ten dźwięk był od nich. |
_________________ Mitsubishi Galant GLS 2.0 97r - Sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2.5 V6 03r - Jest
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60097
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 23-03-2011, 18:10
|
|
|
Nie wiem jak w Galancie, ale jeśli pod maską są oryginalnie jakieś przekaźniki to napewno w jakiejś skrzynce i jeśli ten słyszany przez ciebie przekaźnik tam się znajduje to raczej jest oryginalny i pewnie od pozycyjnych.
Ale taką "funkcję świateł dziennych" jak to u ciebie jest zrobione, bez przekaźnika nie da się zrealizować, więc dobrze poszukaj.
Według tego jak to opisałeś to jest przecięty albo przewód idący bezpośrednio do przeciwmgielnych albo , jeśli są one podłączone przez przekaźnik, przecięty jest któryś z dwóch przewodów zasilających cewkę tego oryginalnego przekaźnika od przeciwmgielnych. A ten przerwany obwód zamyka przekaźnik którego szukasz. |
|
|
|
 |
pit696
Forumowicz

Auto: galant
|
Wysłany: 06-10-2013, 12:51
|
|
|
przednie halogeny nie świecą...żarówki nowe..wlącznik i przękaźnik ok..brak tzw cyknięcia przy ich włanczaniu(przy tylnych słychać)...na desce nic sie nie zapala..gdzie szukac przyczyny?? |
|
|
|
 |
|
|