Gomoku |
Autor |
Wiadomość |
fortaigne [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 13:07 Gomoku
|
|
|
Siemka
Chciałem namówić Was na swietną gierkę na serwerze kurnik.pl - gomoku. Zasady sa proste jest to cos podobnego do kolko i krzyzyk ktore rozgrywalo sie na kartce ale do 5 ulozonych kamieni, pole jest wielkosci 15x15 lub 19x19 wiec mozliwosci multum
Kolega siędzący obok mnie w pracy niejaki FIREBEE po wyprobowaniu tej gry uzaleznil się całkowicie polecam |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2007, 13:27
|
|
|
mogę jedynie potwierdzić, jeśli ktos jeszcze bawi na kurniku, to dajcie znac, moze zrobimy mały turniej:)
Pozdr |
|
|
|
 |
xor
Mitsumaniak handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Dołączył: 24 Paź 2006 Posty: 653 Skąd: Warszawa, Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-02-2007, 13:43
|
|
|
Ho, toście odkryli amerykę
Ja się w to na kartce zagrywałem ponad 10 lat temu na lekcjach w średniej szkole
Ale gra fajniasta, przyznaję. |
_________________ Rekin bulwarowy |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 16-02-2007, 13:57
|
|
|
Dokladnie, w podstawowce (nie pamietam ile lat temu) gralismy w to na duzo wiekszych kartkach.
Podobnie jak gra 'w kropki' na kartkach formatu A1 - tyle, ze to juz w zaciszu domowym. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
fortaigne [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 14:28
|
|
|
no na kartce jest troche inaczej gdyz zapewne nie graliscie na czas i z pewnoscia zaczynaliscie na przemian co w grze takiej staje sie niestety bezsensowne, napewno zauwazyliscie grajac ze kto zaczyna temu latwiej wygrac, w gomoku nazywa sie to sure win czyli pewna wygrana dlatego granie partii tak zwanych standardowych odpada, wystarczy bowiem kilka ruchow zagrac wyuczonych i zawsze czarnymi sie wygra lepsi gracze graja odmiane zwana swap, zaczynajacy stawia 3 kamienie 2 czarnme i 1 bialy a przeciwnik wybiera kolor ktorymi chce grac, zlozonosc otwarc plus czas 1 min na cala gre daje naprawde ameryke :):) |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 15:00
|
|
|
Nie miałem wcześniej przyjemności z tą gierką, ale po sprawdzeniu wciągnęła i mnie |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 16-02-2007, 15:05
|
|
|
Link? Tak zebym sie rejestrowac nie musial... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 16-02-2007, 16:10
|
|
|
wpisz w kontakty np: firebee, a kolega np. tajemniczosc
A ogolnie mamy po 50 roznych nickow, bo przyjemnie sie dochodzi do jakiegos rankingu, a potem leci od nowa nowym nickiem:) Tyle ze ja gram rok, a fortaigne 3 lata.
wskakujemy tutaj:
http://www.kurnik.pl/gomoku/
a zeby sie nie rejestrowac nacisnac u gory "zagraj jako gość, ze znajomym"
Pozdr
p.s. mitsumaniaki to oczywiscie tez moj nick, mitsumaniaki_pl tez:P
nie siedzimy tam bez przerwy i nie zawsze tymi nickami, wiec... moge dac wykaz wszystkich swoich nickow:D |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|