Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cari 1,9 DID - skrzypienie w kokpicie
Autor Wiadomość
majkov 
Forumowicz
majkov

Auto: Carisma 1,9 DID 115KM 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2013, 23:46   Cari 1,9 DID - skrzypienie w kokpicie

Witajcie,
Z okazji ochłodzenia spotyka mnie zawsze niemiła niespodzianka. Zaczyna się skrzypienie w desce rozdzielczej - na moje ucho dochodzi z okolicy Airbaga pasażera. Generalnie strona pasażera górna część. Przerabiał ktoś z Was ten temat? Co zdemontować i podkleić? Jak zdemontować elementy by nic nie pourywać. Będę wdzięczny za sugestie.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-10-2013, 02:11   

Sprawdź czy nie masz jakiegoś dziadowstwa jak np bilet parkingowy pomiędzy cechą a szyba jak nie to, to musisz po kolei podklinowywac jakimś kawałkiem gumy badz drewienkiem poszczególne plastiki i nasłuchiwać

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 23-10-2013, 09:04   

Mnie też wkurzało skrzypienie jak się zrobiło zimno, okazało się że to uchwyt od nawigacji Beckera opierał się o deskę i skrzypiał nawet jak nie było założonej nawigacji. Generalnie przejedź się z kimś powoli i niech dociska fragmenty konsoli, schowka itd. Jeżeli odkryjesz, że to na łączeniu pomiędzy elementami, oklej niewidoczną krawędź taśmą papierową (powinna być filcowa, ale jest nie do zdobycia).

edit: Jeżeli to airbag pamiętaj, żeby przed demontażem odłączyć akumulator, a podłączyć ponownie dopiero po zamontowaniu i upewnieniu się, że airbag jest dobrze podłączony.

majkov 
Forumowicz
majkov

Auto: Carisma 1,9 DID 115KM 2001
Wysłany: 15-11-2013, 12:49   

Znalazłem skrzypiący element ale chyba nie sposób go w żaden sposób podkleić. Ociera kanał powietrzny o spód półki nad airbagiem pasażera. Nadkleiłem go samoprzylepnym filcem, poprzez otwór po zdemontowanej konsoli przedniej i szpatułek :P ale moja radość trwała dwa dni, po czym stwierdziłem, że filc się odkleił...ciepłe powietrze w kanale zrobiło swoje...przyczyna znaleziona teraz tylko opracować technologie... :P ...u was też ten kanał powietrzny jest tak luźno zamontowany, że można go przemieszczać w zakresie +/- 1 cm w każdą stronę?

meinteil07 
Forumowicz

Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
Wysłany: 15-11-2013, 15:28   

Mi za to letnie upały zdewastowały konsole środkową :/ (przynajmniej tak mi się zdaje :P ) Wszystkie gwinty które łączą ramkę z nawiewami po prostu pękły. Dźwięk bardzo denerwujący.Złączyłem to poxiliną ale chyba zimy to nie wytrzyma więc pewnie będzie zakup nowej ramki i tunelu z nawiewami.
Jak waszym zdaniem carisma wypada w porównaniu z innymi autami tej klasy jeśli chodzi o skrzypienie plastików ? :) )

Daraz2 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9DID F9Q
Wysłany: 17-11-2013, 19:52   

Też miałem problem ze skrzypieniem konsoli środkowej ale mi na szczęście nic nie popękało :) po prostu podkleiłem taką gumą wokół i i juz jest dobrze:) nic nie widać i nie skrzypi :) jedyne co zostało to coś mi jeszcze skrzypi w tym schowku w konsoli środkowej a nic w nim nie mam :) ale w tym tygodniu jak znajdę czas to opanuje to :)

Najładniejsza Carisma 2014

Odpowiedz do tematu