|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CZ3 1.3] Wymiana włącznika świateł awaryjnych |
Autor |
Wiadomość |
gomezaddams
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ 1.3 Invite, benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2013, 09:53 [CZ3 1.3] Wymiana włącznika świateł awaryjnych
|
|
|
Spaliło mi się podświetlenie włącznika świateł awaryjnych - tam jest chyba jakaś żarówka, albo dioda.
Chciałbym się jakoś do niego dostać, ale za bardzo nie wiem jak wyciągnąć ten fragment kokpitu.
Bardzo proszę o jakieś rady, pomysły, etc, jak to można zrobić. |
_________________ "Sic gorgiamus allos subjectatos nunc!" |
|
|
|
 |
ravusek
Forumowicz

Auto: Colt cz3
|
Wysłany: 25-10-2013, 20:01
|
|
|
Trzeba wsadzić palce do nawiewów, złapać i szarpnąć do siebie wyjedzie ci lekko spod wyświetlacza a następnie w górę. Jak wyciągniesz nie ciągnij w górę za mocno bo podłączony masz właśnie przycisk awaryjny. Wydaje mi się że taniej będzie kupić sam przycisk i wymienić (ja mam jeden na zbyciu) . Aha i opis dotyczy colcika przed fejs liftingiem. |
_________________ You take care of the car, the car will take care of you. |
|
|
|
 |
gomezaddams
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ 1.3 Invite, benzyna
|
Wysłany: 27-10-2013, 13:36
|
|
|
Wyciągnięcie części kokpitu z włącznikiem faktycznie jest proste.
Wystarczy postępować zgodnie z info od ravusek, bądź macko z Coltmania.pl.
Po wyciągnięciu odpinamy kostkę od włącznika i mamy już świetny dostęp do dwóch śrubek mocujących włącznik do kokpitu.
Później montujemy w odwrotnej kolejności nowy włącznik - przykręcamy, podłączamy przewody i umieszczamy na swoje miejsce w kokpicie, no i w 99% wszystko gra...
No chyba, że ostatecznie, działający wcześniej w innym Colciaku włącznik, nie chce działać w drugim - konkretnie chodzi o diodę podświetlającą...
Niestety nie miałem czasu, żeby sprawdzić czy jest napięcie na dojściu do ścieżki z diodą, bo na drugiej jest na 100% skoro awaryjki jako takie działają.
Ale nad tym będę się zastanawiał później...
Zaś teraz oczywiście dziękuję za pomoc
[ Dodano: 06-11-2013, 09:02 ]
No i ostatecznie okazało się, że najprawdopodobniej w pośpiechu nie docisnąłem odpowiednio wtyczki od tego włącznika.
Później gdy na spokojnie robiłem krok po kroku wszystko zaczęło działać - choć od razu pragnę zwrócić uwagę niektórym na fakt, że to podświetlenie działa tylko przy włączonych światłach |
_________________ "Sic gorgiamus allos subjectatos nunc!" |
|
|
|
 |
|
|