Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubezpieczenie szyb.
Autor Wiadomość
m3ntor 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI FL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2013, 18:46   Ubezpieczenie szyb.

Wczoraj wieczorem wróciłem do domu ok 22:30, dzisiaj rano moja ciotka zobaczyła, że ktoś... wybił mi przednią szybę w aucie.

Mam na szybie pajęczynkę, podobną do tej, która pojawia się po potrąceniu pieszego, dodatkowo na karoserii widoczne są ślady butów. Ślady należą najprawdopodobniej do kobiety, sądząc po ich rozmiarze, tak przynajmniej uznali panowie z kryminalnej, którzy przyjechali do zgłoszenia (dzisiaj 1. listopada, kryminalna bawi się w takie rzeczy :D ).

W każdym razie mało istotne kto, mało istotne po co i mało istotne kiedy.

Mam podstawowy pakiet OC w Ergo (You Can Drive). Z tego co się zorientowałem u nich na stronie, nie ma opcji dokupienia samego ubezpieczenia szyb do pojazdu, bez kupna AC. A AC kupić nie mogę, bo auto ma więcej niż 12 lat (rocznik 2000).

Moje pytanie do Was: czy ktoś wie gdzie mogę zawrzeć ubezpieczenie TYLKO szyb w moim aucie? Składka roczna jest bez znaczenia, niech i będzie 300 zł rocznie. Ale obawiam się, że jak zrobię tę szybę teraz, to sytuacja się może powtórzyć, najwidoczniej w mojej okolicy zamieszkało jakieś wesołe towarzystwo. Mieszkam w jednej z najspokojniejszych dzielnic we Wrocławiu.

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Nawiasem mówiąc - ile może kosztować wklejenie nowej szyby? Bo sama szyba na szczęście nie więcej niż 250 zł, mnie interesuje mniej więcej koszt robocizny.

Batmanikus 
Mitsumaniak
CHORY ALE NATCHNIONY

Auto: Galant VIII / C5
Wysłany: 01-11-2013, 18:55   

Pytałem sie ostatnio w Nord Glass o naprawę szyby. Delikatny odprysk u nich to koszt 140 PLN a nową szybę z montażem panowie wycenili na 500 polskich nowych złotych.

Mitsubishi Galant VIII 2.0 LPG (2017-...)
Citroen C5 X Break 2.0 LPG (2016-...)
Chrysler Neon II 2.0 SE LPG (2015-2018)
VW Polo II Coupe LPG (2015-2015†)
Mitsubishi Carisma II 1.6 LPG (2013-2016)
Yamaha TDM 900 (2011-2018 :[ )
Yamaha XJ 600 N (2009-2011)
Opel Vectra A 1.6 (2008-...)
Jawa TS 350 (2008-2009)

bielak930
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2013, 19:39   

W Białymstoku wymiana szyby w galancie to 250-350. A ubezpieczenie szyb z tego co się orientuje w mtu kosztuje 70zł za rok.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 01-11-2013, 19:54   

W Oleśnicy za robociznę krzyczeli ok: 150zł, szyby mieli w miarę dobrych cenach. Jutro podjadę i zapytam, gdyż będę w pobliżu.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

m3ntor 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI FL
Wysłany: 01-11-2013, 20:08   

O, w Oleśnicy - dzięki za info.
EDIT: Ale czekaj... Z pajęczynką trzeba tam jeszcze dojechać. :s

W MTU z tego co widzę trzeba mieć OC, żeby móc kupić ubezpieczenie szyb...

[ Dodano: 05-11-2013, 19:32 ]
Szybę zrobiłem w Alfie na Rakowej we Wrocławiu za 310 zł, Pilkington. A teraz dalsze pytanie - czy ktoś jest w stanie polecić ubezpieczalnię na same szyby? Wszędzie gdzie sprawdzałem oferują to jako PAKIET DODATKOWY do OC/AC... :/

Odpowiedz do tematu