|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander II - perforacja nadwozia |
Autor |
Wiadomość |
szymonrc
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2013, 17:29 Outlander II - perforacja nadwozia
|
|
|
Witam,
temat zakładam w dziale Warsztat, a nie dedykowanym, bo problem dotyczy ogólnie jakości nadwozia i lakieru Mitsubishi (czytałem już o Lancerach, a temat dotyczy Outlandera II z 2007 roku). Zauważyłem dwa małe purchle na progu i czym prędzej poleciałem do ASO, bo jest jeszcze gwarancja na perforację - skoro nie ma uszkodzenia w lakierze, a rdza idzie od środka, to pomyślałem, że się łapię na naprawę gwarancyjną. Panowie z ASO zgłoszenie przyjęli, ale na zgłoszeniu mam napisane, że jak po rozszlifowaniu będzie perforacja (czyt. 'dziura'), to zrobią na gwarancji, a jak korozja powierzchniowa, to na mój koszt lub zabezpieczą tylko antykorozyjnie.
Pytam zatem, co to jest perforacja? Przeglądy lakieru robione co rok i na ostatnim 3 miesiące temu nic nie wyszło.
Jaką przyjąć linię obrony, czy zobaczyć, jak rozszlifują, kazać zabezpieczyć i polakierować już poza ASO? Sprawa pilna, bo mają to robić przy mnie na dniach. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 04-11-2013, 20:10
|
|
|
szymonrc napisał/a: | Pytam zatem, co to jest perforacja? | Doslownie przebicie na wylot. W 3 przypadkach z 4, ta gwarancja jest kija warta. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
|
|