|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klakson - naprawa |
Autor |
Wiadomość |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-08-2013, 10:32 Klakson - naprawa
|
|
|
Jak w temacie - mam zwarcie na przycisku klaksonu w kierownicy. Przypuszczam, że z racji wieku (L200 1999r 2,5TD 4D56) tworzywo oddzielające styki uległo drobnej utylizacji.
Jak się dostać do wnętrza?
Kierownica jest z poduszką i nie chciałbym się do niej "przytulić".
Czy wystarczy odłączyć kleme na bateri aby bezpiecznie się dostać do wnętrza kierownicy?
Na kierownicy są dwie śruby imbusowe (z trzpieniem hex), czy po ich odkręceniu wydobędę cały moduł i dostanę się do styków klaksonu?
A może lepiej nie eksperymentować? |
|
|
|
 |
Papaj
Forumowicz Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2013, 00:50
|
|
|
Ogarnołeś temat? Daj znaka.Powalczymy z olanymi tematami! Albo zaczną tu zaglądać, albo popracujemy nad BAN-em |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-11-2013, 11:27
|
|
|
Naprawił się sam!
Jeździłem z wyjętym bezpiecznikiem klaksonu w oczekiwaniu na jakiś post, ale się nie doczekałem więc odpiąłem baterię, dwie śruby imbusowe odkręciłem, ale cały moduł poduszki jest przynitowany do obudowy, a że nie mam nitownicy więc nie rozwiercałem nitów. Trochę "wstrząsnąłem" i złożyłem. Załączyłem bezpiecznik i baterię.... i nie ma zwarcia! Może coś zwierało a po przekładaniu modułu wypadło? sam nie wiem. Ale działa poprawnie. |
|
|
|
 |
piotr-stihl
Forumowicz

Auto: mitsubishi L200
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 125 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 18-11-2013, 15:59
|
|
|
wycie wróci w najmniej oczekiwanym momencie
poszperaj po aledrogo i kup poduszkę z tym gównianym plastykiem z folią miedzianą w środku |
_________________ mitsubishi L 200 [ 1998 r ]
była vitara v6
http://arborysci.net/index.php |
|
|
|
 |
|
|