Parę pytań świeżo upieczonego właściciela. |
Autor |
Wiadomość |
patric
Mitsumaniak drift to życie

Auto: galant V-ka
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2013, 20:11
|
|
|
No to przegapiłem
Dzięki, już wiem co i jak i będę z nim walczył.
[ Dodano: 19-11-2013, 19:29 ]
Dzięki Panowie, zegarek działa i żyje tak jak ja chcę |
_________________ Zabić muchę szybą przednią umie każdy, sztuka zrobić to szybą boczną.
Moja fałka http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=83852
 |
|
|
|
 |
bodzilla33
Nowy Forumowicz
Auto: mam zamiar kupic galanta :)
|
Wysłany: 21-11-2013, 21:43
|
|
|
witam wszystkich.w "powitalni"juz bylem.zapytam szanowne grono facchowcow o jedna rzecz.a mianowicie rowniez tak jak pisal ent kolega ma przy galancie 2.0 98 rok ten sam problem.wciska sprzeglo i slychac lekki szum.ale to nie jest najgorsze.przy ruszaniu juz slychac lozyska skrzyni i to mocno z takim prawie szorowaniem.powiedzcie mi Panstwo czy ktos juz rozbieral skrzynie manualna w galancie?czy od razu szukac druga skrzynie??bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi poniewaz po nowym roku rowniez zamierzam kupic gala ale z v6.i lekko sie wystraszylem ze auto z 220 tys km przebiego ma juz awarie skrzyni.czytalem rozne opinie i ogolnie wychodzi ze galant ma slabe skrzynie.pomozcie Panstwo jesli mozecie.pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
bodzilla33
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2013, 21:48
|
|
|
wlasnie o to chodzi.z zawody jestem mechanikiem i w zyciu naprawilem tylko 2 skrzynie od golfa jedna i od merca.ale bez manuala od gala wolalbym nie ruszac.tomek 84 powiedz jakie plus minus u Ciebie koszta wyszly i czy to straszna operacja rozbiorka skrzyni?przepraszam ze podpinam sie pod czyjs temat ale to forum jest tak rozbudowane ze szok i nie moglem znalesc dzialu typu technika |
|
|
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 21-11-2013, 22:02
|
|
|
przeca ta skrzynia jest jak budowa cepa, może coś w czym ja się obracam Cię przekona
 |
|
|
|
 |
bodzilla33
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2013, 22:09
|
|
|
wszystko pieknie a jakie orientacyjne ceny lozysk?przykladowo oczywiscie a moze ma ktos wlasnie taki rysunek skladowy do gala z manualem?bede bardzo wdzieczny |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21000 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
bodzilla33
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-11-2013, 10:33
|
|
|
Bizi78 bardzo dziekuje.
[ Dodano: 16-12-2013, 22:34 ]
Panowie a orientacyjnie ile wyszlo komus za wymiane lozysk w skrzyni?i ktore lozyska wymienialiscie?kazda odpowiedz bedzie pomocna.z gory dziekuje i pozdrawiam.kolega chce wymieniac te lozyska i ciekawi mnie jakie sa ceny lozysk i jakich producentow polecacie.
[ Dodano: 28-12-2013, 20:43 ]
rozebralem skrzynie biegow kolegi gala ale tam nie ma zadnych rozmiarow tylko symbole.malo tego przy wstecznym synchronizator prawdopodobnie do wymiany bo dookola powinien byc taki "drut" zabezpieczajacy przed niechcianym zasprzegleniam biegu.na kazdym synchronizatorze sa tylko na tym od wstecznego brakuje.malo tego lezal polamany i lekko zmielony w skrzyni.znam symbole lozysk i numer skrzyni.pomozecie mi informacja gdzie zamawiac te lozyska i ile moze kosztowac synchronizator wstecznego?blagam pomocy bo 5 stycznia mamy jechac do niemiec do pracy a innego transportu nie mamy.bede bardzo wdzieczny za kazda informacje i jesli ktos to robil te lozyska mam na mysli to jaki jest koszt? |
|
|
|
 |
|