|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Dziura w drodze |
Autor |
Wiadomość |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 19:09 [ALL] Dziura w drodze
|
|
|
otóż jechałem sobie spokojnie tak 40 km/h, wyjeżdżam z zakrętu i patrze... wielka, głęboka dziura w jezdni! Niestety nie zdążyłem jej ominąć
W pierwszej chwili nie było jakichś skutków ubocznych, jednak im więcej kilometrów pokonywałem, bo jechałem w trasę, to gdy hamowałem, ale tak przy mniejszych prędkościach zaczęło coś obcierać w prawym kole ( co najdziwniejsze wjechałem w dziurę lewym kołem!)
Teraz to już jak hamuje, do zatrzymania, tak na dwójce lub czasem luzie słychać prawie zawsze takie tarcie,obcieranie i zastanawiam sie co to może być, czy coś sie stało z klockiem hamulcowym, tarczą? Nie wiem, dziwne że to w tym drugim kole...
aha dziś przełożyłem oponę na zapasówke i to samo
Jakieś sugestie? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zypar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 19:15
|
|
|
bez machera chyba się nie obędzie! Bez dokładnych oględzin na podnośniku niewiele można wydedukowac. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 12:36
|
|
|
to może inaczej? co jest możliwe
i gdzie w poznaniu się udać na oględziny |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-02-2007, 16:16
|
|
|
Bardzo możliwe, że zgiąłeś wahacz. Nie ściąga? |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 16:49
|
|
|
no wlasnie nie sciaga
A czy przy klockach nie ma jakichs sprezyn ktore powinny odbijac?
a jakby tarcza byla krzywa to jaki objaw powinien byc? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-02-2007, 17:40
|
|
|
zapor napisał/a: | A czy przy klockach nie ma jakichs sprezyn ktore powinny odbijac? | Są takie blaszki, ale nim nie mogło się nic stać. zapor napisał/a: | a jakby tarcza byla krzywa to jaki objaw powinien byc? | Telepanie kierownicy, piszczenie czasami ustępujące po naciśnięciu hamulca. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 18:24
|
|
|
piszczenie to u mnie wystepuje przez 2 sekundy max raz na 1000 hamowan wiec tarcze chyba w porządku , jak widac trzeba pojechac do kogos kto sie zna;]
pier**** polskie drogi... |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 21-02-2007, 08:39
|
|
|
ja mam podobnie i ponownie, nie tak dawno jak 2 tygodnie temu spawałęm felgę po wjechaniu w dziurę, a tu wczoraj przy naprawdę małej prędkości (zaraz za światłami) wpierdzieliłem się w takie małe głębokie g.wno, i dupa czuję już maleńkie bicie na kierownicy. MIałem takie nerwy na siebie jak nigdy ( na siebie i na drogi nasze).
Felga niby nie podgięta - przynajmniej od zewnątrz, ale i tak wrzuce ją na tył żeby stwierdzić czy to ona jest winna, czy też szukac dalej.
Panowie jeździć ostrożnie dopóki nie połatają dziur!!! |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 12:42
|
|
|
no u mnie nei pogieta bo na zapasowce tez trze cos... w sumie musze za miesiac przeglad zrobic, zrobie teraz a papierek wezme za miesiac bo to znajomy
oby nic kosztownego... |
|
|
|
 |
|
|