|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z39A 1.5D] Problem ze skrzynią Allshift 1.5 DID |
Autor |
Wiadomość |
DamianWerek
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1.5 DID Automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2013, 19:03 [Z39A 1.5D] Problem ze skrzynią Allshift 1.5 DID
|
|
|
Witam,
Mam problem z automatem w Colcie 1.5 DID, 95PS z XI 2004r, przebieg 80tys km.
Jakies rok temu po raz pierwszy zdarzyl sie problem, tzn po odpaleniu auta i rozgrzaniu probowalem ruszyc i autko nie chcialo jechac. Dopiero jak weszlo na obroty ok.2000 to z piskiem ruszylo. Biegi wchodzily dosc mocno szarpiac na automacie, po zmianie na manual bylo lepiej, choc nadal szarpala skrzynia. Do pracy jade praktycznie 90% trasą ok.12km, pozniej 2 krzyzowki ze swiatlami i jestem na miejscu. Na swiatlach nadal nawet po rozgrzaniu nie chcial jechac plynnie z jedynki, dopiero jak wszedl na obroty to wystrzelil do przodu. Po 8h pracy wsiadlem do auta i rozgrzalem silnik, jakies 10min postoju i juz normalnie wrocilem do domu. Akurat byl czas wymian plynow i filtrow, to odrazu wymienilem olej w skrzyni i problem znikl.
Kilka dni temu(w sobote) problem powtorzyl sie. Szkoda mi bylo meczyc skrzynie, przesiadlem sie do drugiego auta i pojechalem do pracy. Po powrocie odpalilem znow colta, problem nadal ten sam - przy ok.2000obr rusza z impetem do przodu i tak samo na wstecznym, b.mocno szarpie przy zmianach biegow. Zostawilem autko pod domem. Dzis znow odpalilem i ta sama historia, a dodatkowo zapalil sie 'check engine'
Pierwsze co wpadlo mi do glowy to uszkodzony czujnik (np. predkosci obrotowej walu)?
Przed zawiezieniem auta do mechanika prosze o pomoc.
Moze ktos juz mial takie problemy z tym automacikiem?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michalcjo
Forumowicz
Auto: colt cjo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2007 Posty: 44 Skąd: poznan
|
Wysłany: 26-11-2013, 20:58