[II 2.0 DID] Skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
dawcio
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 DID 2007r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2013, 19:58
|
|
|
dawcio napisał/a: | pytanie dlaczego nie było efektu ślizgania lub trudniejszego wysprzęglania wcześniej ??? jaki masz przebieg a Outku ??? |
No wlaśnie ślizgania wogóle nie było nawet na 5 i 6-ce(ale teraz tak jakby lepiej się zbierał)-majster mówił,że czasami tak bywa iż nie ślizga tylko odrazu się rozsypuje...Wysprzęglanie-no cóż muszę przyznać,że przesiadłem się z auta trochę z innej epoki(fiat panda)na outka więc myślałem że tak mają biegi chodzić bo porównywująć z pandą to była bajka,ale teraz po wymianie biegi chodzą jeszcze ładniej,sprzęgło wpada ja w masełko nic nie czuć pod nogą.
Przebieg na tą chwile 148tys(raczej pewny).
2mas(luka),sprzegło(sasch),wysprzęglik nie wiem jakiej firmy chyba też luk
I teraz znów można cieszyć się z jazdy-niestety więcej moja żoneczka....
Aha jedyny efekt że coś jest nie tak(ok 2miesiące wcześniej)to zaklinowanie biegów,ale po kilku krotnym ruszeniu lewarkiem wszystko wróciło "do normy" |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-11-2013, 21:27
|
|
|
Też mam Pandę, i wydaje mi się że biegi równie dobrze tam wchodzą:-)
Mam pewien problem z pedałem sprzęgła w Outku. Wiadomo jest tam pompka hydrauliczna, i moment w którym naciskam pedał sprzęgła żeby "dotknął" jest wyczuwalny, a przy wyższych temperaturach nawet słyszalny. Dwa serwisy to sprawdzały i niby wszystko jest OK, ale w Pandzie jak wciskam sprzęgło to jest błoga cisza i idzie jak w masełko. W Outku jak wciskam to czuję jakby ze sprężyną coś było nie ten teges i jakbym ją słyszał ? |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Stmitsu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.3
|
Wysłany: 26-11-2013, 15:25
|
|
|
Być może sprzęgło nieodpowietrzone?
Spróbuj odpowietrzyć.
Później pompka i wysprzęglik centralny do sprawdzenia. |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 27-11-2013, 22:32
|
|
|
pompka jest nowa - stara podobno się zatarła |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-06-2014, 12:40
|
|
|
Wracając do tematu - komplet czyli koło dwumasowe, docisk, tarcza sprzęgła i wysprzęglik oraz uszczelniacz wału kosztuje około 3500zł. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|