Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Space star 1.6 proszę o ocenę
Autor Wiadomość
dariolee 
Forumowicz

Auto: Carisma 1996 1.8 16V
Wysłany: 26-08-2013, 19:39   [MSS 1.6] Space star 1.6 proszę o ocenę

Miesiąc temu sprzedałem Carismę i od tamtego czasu szukam auta, do SS ciągnie mnie sentyment do Cari, która dzielnie służyła prawie 5 lat.
Dlatego proszę o ocenę 2 autek:

1.Space Star

2. Space Star

I ewentualnie jaki jest koszt montażu LPG do tej wersji silnikowej ?

ZbujMadej 
Forumowicz

Auto: Dacia Duster Ph2 1.6PB 4x2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2013, 21:04   

Srebrny - standardowo w tym modelu tylna klapa do zrobienia, lewe tylne drzwi-progi jakoś ciemno na dole wyglądają (brud? rdza?), rysa na drzwiach to pikuś, brak zdjęcia komory silnika - szkoda.

Biały - za dużo nie widać, bo kolor się zlewa ; tapicerka bez pokrowców - może być zmęczona i upaskudzona ; dołożony podłokietnik ; w komorze silnika zaskakująco dużo rdzawego nalotu na górze na opaskach i śrubach, na rurce od poziomu oleju i mocowaniach chłodnicy. Spalanie w okolicy 5,8L w trasie....tiaaa......chyba 70-80km/h przez 300-400km ;-p Ale 6,2-6,5L przy 100-110km/h realne :)

W obu sprawdź dodatkowo dolne części drzwi poniżej listwy - mogą wychodzić bąbelki - duperelek, ale zawsze można negocjować bardziej cenę.

Instalacja gazowa pomiędzy 2 a 3 tysiące PLN.

dariolee 
Forumowicz

Auto: Carisma 1996 1.8 16V
Wysłany: 26-08-2013, 21:12   

Wcześniej oglądałem kilka primer i tam już wiedziałem na co zwrócić uwagę.
To moje pierwsze SS, które biorę pod uwagę wiec każda rada jest cenna :)
Thx :)

[ Dodano: 27-08-2013, 16:36 ]
Srebrna ma instalację 5 lat i niby nie ma za dużo rdzy przy drzwiach.
Na dniach się wybiorę zobaczyć na żywo.
Jakie ten model ma powszechne usterki ?

[ Dodano: 27-08-2013, 18:28 ]
Jeszcze taki znalazłem:

3. Space Star

Jakieś uwagi ?

A 190tys to jak na ten silnik sporo ? Ostatnie 5 lat w gazie czyli pewnie ok 50-70tys km.

[ Dodano: 01-09-2013, 12:14 ]
Ostatnio przeglądając ogłoszenia trafiłem ciekawą wersję SS, przynajmniej z opisu :)
Space Star - versja lux lux
Zastanawia mnie, od kiedy w SS było ESP i gdzie są te światła przeciwmieglne ? :)

emjot 
Mitsumaniak

Auto: Space Star '02 Family 1.6 LPG
Wysłany: 12-09-2013, 11:00   

Hmmm... mój ma teraz 230 000 (właśnie założyłem lpg), po wymianie miski olejowej oleju nie bierze, korozję na mocowaniach chłodnicy u mnie też wychodzi. Popatrz dokładnie na progi i na spody drzwi i ranty tylnych błotników. U mnie już 2 razy były robione - 3 lata temu i teraz. Moje auto jest salonowe, przeszłość na 100 pewna (rodzina).
Nie liczę miejsc napraw blacharskich (u mnie wjechało auto w prawy tył i tylny błotnik był robiony).

Koniecznie inspekcja podwozia - te auta bierze dość ostro korozja od spodu, zabezpieczenie takie sobie.

Auto z ogłoszenia na 100 ma kręcony licznik - u mnie wnętrze mniej zniszczone (patrz na gałkę i na kierownicę).

Tapicerka niestety w SS strasznie "brudliwa".

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 12-09-2013, 19:33   

Egzemplarz (wiśniowy) jak widać na zdjęciach już trochę na placu stoi - śnieg na fotkach i temperatura 1 stopień na komputerze.
Co do zużycia kierownicy i gałki zmiany biegów to może być efekt zrobienia zdjęcia z padającym na nie słońcem.
Przebieg wcale nie musi być nieprawdziwy, mój z 2003 ma nie całe 110tys. (być może dlatego że jest z polskiego salonu, a nie z Niemiec, gdzie raczej przeciętny człowiek robi więcej kilometrów autem)
Jak masz w miarę blisko to warto podjechać i obejrzeć.

marco06 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Wysłany: 28-11-2013, 13:50   

Koniecznie inspekcja podwozia - te auta bierze dość ostro korozja od spodu, zabezpieczenie takie sobie.

Oglądałem dzisiaj SS w Szczecinie 2004r, 1,8, 140000, wersja comfort, bardzo fajnie wyposażony, nawet w Webasto, ale moje zauroczenie minęło gdy zajrzałem pod spód, mnóstwo rdzawego nalotu... :( Czy ten typ, tak ma??? I nie przejmować się tym, czy szukać dalej?

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 28-11-2013, 18:28   

Czy ta rdza pokrywa całe podwozie czy tylko niektóre elementy? Czy wygląda na powierzchniową czy raczej na "przegnicie".

Według mnie jeśli jest to kwestia powierzchniowa, to możesz spróbować zbijać cenę i za zaoszczędzone pieniądze zrobić lub zlecić konserwację nadwozia. Trzeba było zrobić jakieś fotki i wrzucić :-)

honor 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Wysłany: 28-11-2013, 18:43   

W moim najgorzej wyglądały wnęki kół. Okolice wnęki kola zapasowego od spodu. Oprócz tego ranty tylnych błotników, rdza może wychodzić na przednim pasie pod zderzakiem. Okolice ucha od pokrywy silnika.

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 28-11-2013, 20:49   

stan techniczny auta wg mnie musi potwierdzać przebieg. 99 % aut w komisach ma cofnięty licznik z ilu wie tylko handlarz .

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 28-11-2013, 22:14   

marco06 napisał/a:
Czy ten typ, tak ma??? I nie przejmować się tym, czy szukać dalej

Oprócz wyjątków potwierdzających regułę, niestety tak.
Przejmuj sie bardziej jak zobaczysz nową "konserwację" :wink:
To już są auta 10-letnie...

Odpowiedz do tematu