Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie byście polecili opony zimowe
Autor Wiadomość
Mad_Max 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2.8 Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2013, 23:18   Jakie byście polecili opony zimowe

Witam od niedawna posiadam Pajero 2 2.8 td Long i mam pytanie jakie byście polecili opony zimowe ??

kawekk 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5
Wysłany: 06-11-2013, 12:18   

ja dwa lata temu kupiłem hercules xtreem avalanche 235/75/15 naprawdę dają radę

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 07-11-2013, 15:22   Re: Jakie byście polecili opony zimowe

Ja jeżdżę (drugim już autem) na Goodyear Wrangler UG 255/75 R15 110 T.

W lutym b.r. jak mocno sypnęło, wjechałem m.in. na Gubałówkę. Zresztą wtedy nawet Waldek (nick: jawaldek, mudmania4x4.com.pl) zdziwił się pozytywnie trakcją, jak się przejechał autkiem.

Bardzo dobre na świeży, kopny śnieg, bardzo dobre na uleżały. Dobre na deszcz. Słabsze na lód - ale to już trzeba by mieć kolczatki ;)

Adam.

Mirek1275 
Forumowicz
Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Wysłany: 07-11-2013, 19:08   

Mam komplet na zimę Bridgestone Blizzak Lm25 w rozmiarze 235/75/15 i jeżdżę zimą tylko po drodze, bo takie opony były tylko wtedy w sklepie
Dają rade ale rozmiar zdecydowanie brałbym dzisiaj 255/75/15 bo na tych mniejszych oponkach to mój long wygląda jak kupa. :cry:

Mad_Max 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2013, 20:49   

Dzięki koledzy za informacje powiem szczerze że to moje pierwsze auto terenowe więc dlatego pytam a za pewne będę miał jeszcze wiele innych pytań :) . Dziś rozmawiałem z jednym gościem to polecił mi A.T z firmy Colway c-trax za dobrą cenę i z tego co szukałem na necie to są opony bieżnikowane co o takich oponach myślicie ?? Czy lepiej wydać na nową oponę A.T z jakiejś dobrej firmy i np cały rok jeździć włączając też jazdę po terenie takim średnim , czy zainwestować trochę kasy i kupić sobie zimówki a osobno letnie .
Pytań mam wiele co do opon :roll: to nie to samo co kupić do osobówki :) Za wszelaką pomoc będę wdzięczny

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 13-11-2013, 05:01   

Mad_Max napisał/a:
Dzięki koledzy za informacje powiem szczerze że to moje pierwsze auto terenowe więc dlatego pytam a za pewne będę miał jeszcze wiele innych pytań :) . Dziś rozmawiałem z jednym gościem to polecił mi A.T z firmy Colway c-trax za dobrą cenę i z tego co szukałem na necie to są opony bieżnikowane co o takich oponach myślicie ?? Czy lepiej wydać na nową oponę A.T z jakiejś dobrej firmy i np cały rok jeździć włączając też jazdę po terenie takim średnim , czy zainwestować trochę kasy i kupić sobie zimówki a osobno letnie .
Pytań mam wiele co do opon :roll: to nie to samo co kupić do osobówki :) Za wszelaką pomoc będę wdzięczny

Wszystko zależy od Twojego budżetu jasne, że typowa zimowka będzie lepsza na zimę.
Choć oczywiście na ATkach też da radę :lol:

satyricon 
Forumowicz

Auto: pajero2clasic 2.5 es
Wysłany: 09-12-2013, 21:00   

Witaj ją mam goodyear wrangler atr w zimie to normalne łyżwy ,zarzuca tyłem,raz wjechaabym w szlaban pod praca .Jak nie dolacze przodu to strach jeździć bez wprawy .

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Wysłany: 09-12-2013, 23:10   

BFG AT uniwersalna i sprawdzona

mpl 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 GLX 1999
Wysłany: 10-12-2013, 14:40   

Z tych któe używałem sam to polecę te z niższej i średniej pólki Kumho KC11 i Matadory Sibir Snow - jedne i drugi posiadałem i poleca - dobra jakość w stosunku do ceny - szczególnie Kumho - te miałem chyba 3 sezony i nowy właściciel już 2 zimę na nich jeździ... Matadory miałem przez jedną zimę - jak na tak tanią oponę to na prawdę rewelacja.

Jeśli coś na cały rok to polecam Goodyear Wrangler Duratrac - dużo lepsze od BFG AT, coś jak MTki i zimówki w jednym oraz dobrze się jedzie na asfalcie, ale cena przy rozm 32" ponad 800zł - sprawdzone przez znajomych kilku.

Ja w zimę teraz jeżdżę na Goodyear Wrangler MTR 235/85/16 też się da, ale trzeba być bardzo czujnym i tylko z dopięty przodem. Ale jak na MTr to i tak dobrze się trzymają.

Mad_Max 
Forumowicz

Wysłany: 10-12-2013, 17:32   

W sklepie polecili mi takie opony Kumho Road Venture AT KL78 31x10.50 R15 może ktoś użytkował je .

mpl 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 GLX 1999
Wysłany: 21-12-2013, 18:58   

Mad_Max napisał/a:
W sklepie polecili mi takie opony Kumho Road Venture AT KL78 31x10.50 R15 może ktoś użytkował je .

AT - to nie zimówka... na śniegu będzie jak inne AT...

Odpowiedz do tematu