|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SAMOCHÓD PRZERYWA |
Autor |
Wiadomość |
USINOROF
Nowy Forumowicz
Auto: MSR 1.8 GLi 16V '96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-12-2013, 10:00 SAMOCHÓD PRZERYWA
|
|
|
Witam, mam taki objaw dziwny w moim MSR że podczas rozpędzania auta strasznie szarpie, przy czym szarpie mniej jeśli rozpędzam go powoli, natomiast mocno i częst jeśli rozpędzam szybko,,,,,,,co to może być ???zapowietrzony układ paliwowy ??? obroty mam OK, przepustnica czyszczona 2 lata temu |
|
|
|
 |
Runner
Forumowicz
Auto: space runner
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-12-2013, 13:41
|
|
|
To się dzieje na ciepłym czy na zimnym silniku czy czasem nie ma problemu z odpalaniem?
Objawy pasują mi do problemów z układem zapłonowym i bym proponował w ciemnym miejscu otworzyć maskę i zobaczyć czy przewody wysokiego napięcia nie iskrzą . Następnie zobaczyć w jakim stanie jest kopułka aparatu zapłonowego tzn zdjąć ja i zobaczyć czy nie ma w środku syfu i profilaktycznie elementy stykowe przetrzeć papierkiem ściernym drobno ziarnistym . A na końcu należało by się przejrzeć w jakim są stanie świece zapłonowe. Czekamy z niecierpliwością co to było? |
|
|
|
 |
|
|