|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd silnika przy stałej prędkości |
Autor |
Wiadomość |
Trolu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt V 1.3 GL
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-12-2013, 07:21 Błąd silnika przy stałej prędkości
|
|
|
Witam, mam pewien problem a mianowicie podczas stałej prędkości pomiędzy 80-90km/h zaświeca mi się błąd silnika... Na szczęście nie odczuwam nic z tego powodu, silnik działa jak należy no nic...
To występuje właśnie w przedziale tych prędkości, w mieście wiadomo co chwile prędkość się zmienia a jak dobre warunki no to jedzie się szybciej niż 90 i błąd nie występuje.
Błąd gaśnie po jakimś czasie, jak dam mu trochę w palnik lub oczywiście odłączę klamre od akumulatora i komputer się restartuje.
Mam zamiar w najbliższym czasie podjechać do mechanika, żeby podłączył pod komputer ale chciałem się zapytać czy ktoś może miał podobne sytuacje w swoim colcie.
Pozdrawiam (Silnik: 1.3 Benzyna 75km) |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 16-12-2013, 12:41
|
|
|
zapytaj się komputera jaki błąd wogóle pokazuje. nie musisz w tym celu jechać do mechanika i becelować. jest to banalnie prosta czynność. zapewne masz złącze diagnostyczne OBD2 także jeden mostek zakładasz na 1 i 4 pin i włączasz zapłon i czytasz,liczysz błyski kontrolki CE. długie oznacza dziesiątki krótkie oznacza jedności. np. jedno długie zapalenie i po chwili jedno krótkie oznacza błąd nr 11. na życzenie podrzucę ci oznaczenia błędów |
|
|
|
 |
Trolu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt V 1.3 GL
|
Wysłany: 16-12-2013, 14:49
|
|